Ätarkväll

Nu har jag och Emil just stoppat i oss varsin pizza.( Eller, jag orkade drygt halva) Det var gott, men inte jätte. Jag hade lätt kunnat avstå, men det var nog viktigt med en ätardag också. Efter träningen käkade jag en påse godis och den satt riktigt fint!
Min vänstra fot känns inte riktigt som den ska nere vid fotleden. Känns lite som att det har kommit in grus i maskineriet...Jag kunde inte göra utfallen ordentligt på grund av detta. Hoppas det släpper tills i morgon, för då ska hela vår lilla familj antagligen ta en löparrunda ihop. I like!
Sune är jätteglad, liksom jag att Emil är hemma igen.
                          Kärlek mellan far och son


Dagen:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: Pastaskruvar med laxpastasås

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och kalkon+ en kopp grönt te

Innan träning: Ett kokt ägg med kaviar(Obs. Borstade tänderna innan träningen)

Efter träning: En påse naturgodis

Kvällsmat: Quattro stagioni med kebabsås

Nu: En kopp med blåbärsglass

Dagens träning: Body pump 1 timme. jag var inte jättemotiverad. Tänkte mest på om jag skulle beställa en rund-eller inbakad pizza...

I morgon är det nya tag igen och jag är fortfarande jättemotiverad. Hoppas verkligen att det håller i sig.

God natt!

Ps: Jag hade assnygga underkläder idag, men då var det typiskt inte en kotte i omklädningsrummet mer än jag än Johanna.

Trötter

Är helt slut. Missade middagsluren för jag var tvungen att göra ett ärende. Så jäkla typiskt! Varit vaken sedan 05.30 och jag är ingen vidare morgonmänniska, usch. Ikväll ska jag och Emil ha en liten mys och ätarkväll. Det blir pizza till kvällsmat och lite snask efteråt. Gött! Men först ska det köras ett body pump pass! Ska ringa och boka en ansiktsmassage nu. Antagligen tar Emil med Nunisen till Göteborg i morgon för att hämta lite cykelprylar och då tänker jag banne mig skämma bort mig själv lite! Hoppas bara att det finns möjlighet att få massage i morgon. Jag är ju inte ute i tidigaste laget precis...

Nu gäller det!

Jag hade lite olika nyårslöften detta året. Har aldrig haft nyårslöften förut, så tyckte att det kunde vara dags nu. Det första var att tappa minst 2 kilo denna månaden. Startvikten den 1:a januari var 66 kilo. Nu är den stora frågan om jag klarade det???
Ja, det gjorde jag faktiskt!!!!!!! Jätteglad för det! Nu väntar en härlig ansiktsbehandling=) Jag klarade t.om lite mer än 2 kilo. Närmare bestämt 3,9 kilo.
                               Här är bildbeviset!

Är ändå inte 100 nöjd med morgonens resultat. Hela veckan har vågen visat på ännu ett kilo mindre och igår på 60,9. Jag ska ju typiskt ha röda veckan nu, så har antagligen samlat på mig lite vätska i natt. Brukar vanligen gå upp 1-2 kilo under denna trökiga vecka.

Nu ska det ätas frukost, sen iväg och hämta älsklingen på flygplatsen! Härlig dag=)

Till er som kanske är nya på min blogg och undrar vad jag gjort för att tappa kilona. Det finns bara två saker att lägga på minnet. Ät rätt och rör på fläsket!


Dagen före dagen

Ha,ha,ha I love solsidan! Å ogillar Ove som de flesta andra...

Det belv igen kvällspromenad, hade verkligen ingen lust. Bjöd hem pappa och syster på kvällsmat i stället.
Ska strax gå å lägga mig, upp tidigt å hämta Emil vid flyget i morgon. Ser fram emot det!
Måste bara ställa ut soptunnan och hänga tvätt.

Annars har dagen sett ut så här:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Efter träning: En banan

Lunch: kokt potatis och fiskbullar i hummersås+ oliver, plommontomater och majs

Mellanmål: 2 riskakor och ett glas mjölk

Mellanmål: 2 clementiner (Fast Sune åt typ upp en av dem)

Kvällsmat: 2 knäckemackor med hemmagjord tonfiskröra och ett ägg+ toscansk tomatsoppa

Dagens aktivitet: Sprang 3 varv runt byn. Löptid cirka 1 timma.

I morgon kväll ska jag gå på body pump. Vill ju inte bli smal och tanig. Ballt med lite muskler också!

Solsidan

Ja, nu ska jag banne mej titta på solsidan! Missade avsnittet förra veckan=(
Återkommer lite senare.

Förresten, 1 dag kvar

Ja, nu är det bara en dag kvar, eller kanske snarare en halv dag tills vi ska se om jag lyckats gå ned några gram denna månad. Målet som jag satt upp och skulle klara av är 2 kilo. I morgon bitti ställer jag mig på vågen och då får ni svaret!
Är nyss nysoven, med en Nunis tätt intill mig. Underbart att ligga och snosa i hans hår och samtidigt höra hur han andas. Tänkte jag skulle väcka honom, men han sov så hårt så han får några minuter till.
Funderar på om man ska ta sig en kvällspromenad (för att riktigt pressa ut det sista) 

Emil blev 26:a idag på cykelcross VM i Tyskland. Jag är jättestolt över honom!

Undrar på vad man ska stoppa i magen ikväll...Har iofs. en klar köpt tomatsoppa i kylen...Vet inte vad jag är sugen på. Kanske en kopp te och en påse popcorn=)


10 minuter till start

http://sports-livez.com/channel/ch-8.ph

Kolla in denna sida, så kanske du får se Emil köra. Han startar dock i sista led då han inte har kört några internaionella tävlingar i år...Live sändning från VM i Tyskland.


Nytränad

            En välförtjänt banan efter dagens löppass

Har nu sprungit 3 varv runt byn. Håller tiden för mig själv, men kan i alla fall säga att jag var under timmen och sprang snabbare efter varje varv. Det kändes faktiskt riktigt bra! Känns ändå skönt at jag har ytterligare en månad på mig innan jag ska springa milen. Sitter nu och väntar på att potatisen ska koka klart. Det blir enkel en lunch idag.


Strålande morgon!

Klarblå himmel, strålande sol och cirka -3 grader. Vad mer kan man begära en vinterdag i Januari?!Om en timme ska jag hoppa i löparskorna och ta mig 3 varv runt byn. Tänker inte stressa alls, har ställt in mig på att det nog tar runt en timme...Ska se till att njuta av varje minut.
Idag kör Emil VM i cykelcross. Självklart håller vi tummarna här hemma!

Fitness magazine

Lillasyster sitter bredvid mig i soffan och vi tomtittar på televisionen. Vi har ätit lite kvällsmat ihop och tittat på hennes facebooksida. Nej, tänk inte tanken, för jag tänker aldrig skaffa facebook. Sune sussar sött efter att jag sjungit blinka lilla stjärna 12 gånger och nynnat den minst 15. Jag blev tröttare av vaggvisan än vad han blev, så det var lättare att nynna istället för att sjunga då jag gäspade hela tiden.
Jag har skickat iväg ett litet mail till fitness magazine. De sökte nämligen en inspiratör inom träning och då var jag så ego att jag tipsade om mig själv. Ha,ha, lite pinsamt kanske, men jag har ju inget att förlora på det.

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: Ungsbakade potatisar och morötter med marinerad fläskytterfilé och trattkantarellsås

Mellanmål: 2 Knäckemackor med keso och räkor+ en kopp grönt te

Kvällsmat: En tallrik med nudlar och en knäckemacka med hemmagjord tonfiskröra

Dagens träning: Zero, zipp. Idag har jag vilat jag mig i form=)

I morgon ska jag försöka få till ett löppass. Tanken är att springa 3 varv runt byn.

Hälsat på mormor

Nyss hemkomna. Sune somnade i bilen, sedan var det bara att bära in och tippa honom på sängen. Själv struntar jag i att vila idag. Kan vara skönt med en liten stund för sig själv och blogga lite i fred hi,hi.

Vi har varit hemma hos mina föräldrar och ätit lunch, syster kom också dit. Jag lagade maten och Sune stod för underhållningen.
       
         Här river han ur alla fryspåsar ur en låda

Efter maten åkte vi till Sollebrunn för att hälsa på min mormor som bor på äldreboendet. Hon är för övrigt 90 år i februari, men pigg och kry!
Mamma stannade hemma då hon blivit förkyld och inte vill riskera att smitta Maja (Min mormor)

Sune provåkte rullstolen och fick även öppna födelsedagspresenter. Det gillade han!

                    

 


ÅÅÅÅ Nu ENDAST 2 DAGAR KVAR!

God morgon!

Denna natt har jag legat i sängen i drygt 12 timmar! Jag har iofs. inte sovit hela tiden. Somnade 20.30 igår, med värsta huvudvärken=( Klockan 24 kom Nunis in till mig. Klockan 04 fick han mat och även 07.30...Sedan somnade vi faktiskt om till 09.08. Det är underbart att vakna upp och se att det är ljust ute. Blir liksom gladare då. Vädret är väl inte det bästa, med halv storm men det gör inte mig nåt.

Ja...Nu är det som sagt bara 2 dagar kvar tills jag ska kolla om jag har loosat några kilon. Det får man ju innerligt hoppas!
Idag körs det cykelcross-VM nere i Tyskland för juniorer och U23 och vi har 2 lovande grabbar med från Sverige. En i varje klass och självklart håller jag alla mina tummar hårt för dem denna dag! Imorogn kör eliten, med bland annat Emil.

Nu ska det bäddas säng och hängas tvätt!

Lägger ned

Nu skiter jag i det här. Har pillat i mig lite kvällsmat och svalt 2 migräntabletter, men mår ändå skit. Pallar la inte med å träna mer än 1 timme, ha,ha, det är ju riktigt pinsamt illa! La just Sune och själv ska jag ta min fitnesstidning som jag unnade mig att köpa idag(Tycker tidningar är onödigt dyra) och krypa ned i sängen min. Snart slipper jag sova ensam, för på måndag kommer Emil älsklingen hem, jippi!! Aj löv jo!
Imorgon har jag inte planerat någon speciell träning. Tror att jag tar det ganska lugnt... Hoppas på att vädret är ok så vi kan få oss en skön promenad i alla fall.

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En Dahlblads fuge crisp bar efter träningen

Lunch: Lillayster bjöd på ris, kyckling, sallas och sötsur sås. Tack för det!

Mellanmål: En grov fralla med skinka och sallad samt mineralvatten

Kvällsmat: 2 knäckemackor med ett ägg på varje+ räkor, lättmajonäs och dillkrydda på

                             Kvällens räckmackor

Och dagens fysiska aktivitet: Spinning 30 minuter, styrka 30 minuter och löpbandet 40 minuter

Ja...Trevlig fredagkväll på er då...Å god natt

Vill gärna byta huvud

Ja, nu har huvudvärken slagit till igen, det var då jäklar vad den ska hålla på! Blir förbannad. Dagen har i och för sig varit sjukt fullspäckad, så kanske inte är så konstigt. Klockan ringde 07.15 i morse, då gick vi upp och sedan for vi till Allegymmet. Sune var hos sin barnvakt och jag gick och tränade. Lotta håller i en träningsgrupp på fredag mornar. 30 minuter spinning och 30 minuter styrka. Efter det sprang jag 40 minuter på löpbandet och sen dess har jag inte varit mig själv. Puh, vad jag är sliten.

                                      Styrkepass


 Löppass på bandet(Obs, här har jag bara sprungit 10 minuter. Var inte lika pigg efter 40...)


Efter träning, duschning och hämtning av Nunis for vi till min lillasyster och fick lunch. Min mamma är tokförkyd så jag åkte iväg och storhandlade åt henne efter maten, medan Sune stannade hos syrran. Vi kom hem nu i eftermiddag närmare 17.00 bestämt. Jag räknar minuterna tills han ska gå och lägga sig så jag kan tippa mig i soffan. Ska inte göra mycket mer idag...

ENDAST 3 DAGAR KVAR

God morgon!
Ja, som texten lyder så är det nu endast 3 dagar kvar tills jag ska se om jag har lyckats nå mitt första mål. Spännande, spännande! På Måndag morgon ska jag ställa mig på vågen igen och se om jag klarat att gå ned 2 kilo under Januari månad.
Nu ska vi packa in oss i bilen och bege oss till allegymmet i Alingsås. Spinn, styrka och 40 minuters löpning väntar.

Bilen och brösten

Ja, kvällen har bara flugit iväg. Jag åkte upp till Sollebrunn för att hålla i ett spinningpass, som för övrigt var jättekul och nästan fullsatt. MEN på vägen upp började termometerlampan i bilen att lysa och blinka...Pappa var på jobbet och mamma hemma och passade Sune(Utan telefon) Bra,bra. Jag fick lov att ringa bästa grannen Lennart och be om råd. Han tyckte att jag kunde åka till gymmet, men om lampan lyste på väg hem så skulle jag svänga förbi honom. Självklart lyste lampan!! Detta åtgärdade Lennart hur lätt som helst, med att fylla på glykol. Tack snälla för det!

Efter spinningpasset så tog jag mig en varm och skön dusch. Lagom till påklädningen så fylldes det lilla omklädningsrummet med massa fotbollstjejer som skulle träna. Jag inser då att jag glömt bh:n och det kändes inget vidare alls. Skit rent ut sagt. Vad skulle dessa fräscha ungdomliga tjejer tro. Att jag är en gammal sliten morsa med hängpattar, som skiter i om brösten hänger till naveln och som säkert dessutom har mögel odlandes under dem...Fy, det ville jag ju inte att tjejerna skulle tro! Jag tog ett djupt andetag och skulle just till att ropa rakt ut -Skit också!! Jag har glömt bh:n!!! Jag tittade åt deras håll och möttes av en en tjej som log mot mig med sitt allra bredaste leende. Jag knep käft och log tillbaka... Nästan gång jag ska på träning så ska jag banne mej ha min dyraste och finaste bh+ matchande trosor. Då ska dom få se!

Nu ska jag hiva i mig lite tonfisksallad.

Dagen idag:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölj

Melanmål: En banan

Lunch: Lasagne och sallad

Mellanmål: En riskaka

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Tonfisksallad

Dagens fysiska aktivitet: Förmiddagen 2 varv runt byn med Sune i vagnen. Cirka 70 minuter
                                     Kvällen spinningpass på 1 timme

I morgon är det planerat att åka in till Alingsås och vara med på deras morgon-fredagsträning. Den innefattar 30 minuter spinning och 30 minuter träning med skivstång. Har tänkt att försöka springa 40 minuter efteråt.

Sune är ganska förkyld så jag avgör i morgon om vi åker in eller inte...





Promenad

                         Förmiddagspromenix i -10 grader

Det blev en skön och uppfriskande promenad i -10 grader. Johanna och Love hängde på första varvet, sedan spurtade jag och Nunis runt ett varv till. Nu är pappa här och jag har bjudit honom på lunch. Det blev kvar en hel del lasagne från kalaset igår. Lillasyster kommer också snart hit och käkar lite. Jag håller i spinningpass ikväll så nu ska jag ta å kolla igenom vilka låtar som ska jag ska spela.

Migrän

Ja, trots migränkänningar så är det svårt att hålla sig för skratt när Sune spexar

Ja, jag vet att jag har en finne på näsan så det behöver du inte kommentera. Den är typ borta nu men häromdagen var den lika stor som en kärsbärstomat. Bläääää.
I natt har vi sovit bra och det är jag otroligt glad och tacksam för. Det var ändå skitsvårt att mösa sig ur sängen i morse, så jag försökte febrilt att få Sune å somna om, men efter en timmes brottande gav jag upp.

Det var drygt -15 grader när vi gick upp och det märks direkt i huset när det blir kallae ute. Fast nu har solen gått upp och det är klarblå himmel, så vi ska försöka ta oss ut på promenad om en stund. Jag mådde bra när jag vaknade, men efter frukost började huvudvärken krypa sig på. Det är alldeles klockrent eftersom jag var stressad och trött igår, medan jag slappnar av idag. Då har den en tendens att komma som ett oönskat brev på posten!

Nytränad


Jag fick till ett litet kvällspass på trainern i alla fall. Fast hann bara med 3 av 4 intervaller, sedan vaknade min snutt.
Nu har jag fått i mig lite kvällsmat och skriver detta inlägg med en hand, då Sune sitter bredvid. Vi ska snart gå och lägga oss.

Min dag:

Frukost: Som alla andra mornar

Lunch: Lasagne och sallad+ fruktsallad och en klick chokladmousse

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso+ en kopp grönt te

Mellanmål: En banan

Kvällsmat: En bit lasagne och sallad

Dagens träning: På trainern intervaller i cirka 25 minuter.

Jag klarade det!

Nu har jag och Sune just haft ettårskalas för honom. Det gick bara bra och så här i efterhand är jag väldigt glad att jag avblåste morgonens löppass. Hade aldirg i hela livet ens hunnit med att springa till postlådan och tillbaka. När gästerna plingade på dörren så var vi båda nyduschade och jag fick slängt på mig en tröja strax innan jag öppnade dörren. Nu ska vi vila lite middag... 

3,5 timmes sömn

Ja precis som det står så har jag fått ihop ynka 3,5 timmars sömn i natt. Löpningen är därför inställd, då jag knappt vet vad jag heter.
Jag lade mig ändå i tid igår, klockan var väl cirka 22. Tyvärr hade jag jättesvårt att somna då jag låg och funderade på diverse ting, såsom hur jag skulle tillaga lasagnen på bästa sätt och om det möjligtvis var en inbrottstjuv utanför fönstret... När jag väl skulle till att somna, då var klockan för övrigt 23.20, så vaknade självklart Sune. Jag bar in honom till mig, men han ville inte sova, så  vi gick till köket och gjorde en vällingflaska. Han tog några klunkar och sen ville han inte ha mer.
Jag kände att blöjan behövde bytas, så gjorde detta fort och lätt. När han ändå inte ville somna så funderade jag på vad felet kunde vara. Jag kom fram till att han var gasig i magen då han låg och klämde på ganska bra. Avvaktade ett tag till, men sen kom jag på att han antagligen/kanske hade feber. Han var ganska varm och vaccinationen kan lätt ge barn feber. Jag hämtade en alvedon och placerade den där den skulle vara.
Sedan inväntade jag att den skulle verka och Nunis åter somna. Men icke!
Han fortsatte att gnälla och trycka på och då kom jag på att han inte hade bajsat dagen innan(Han har problem med en väldigt hård mage) Vi gick till toaletten för att fixa magen med laxermedel. Medan vi väntade på att medlet skulle sätta fart på magen, så dansade skakade vi loss med lite hula hula. Det tyckte Sune var jättekul, medan jag var måttligt road.
Efter en stund kom det ut en klump i liknande storlek med ett kinderägg (om man bortser från chokladen runt om) Jag bytte blöjan och vi gick för att sova. Nu trodde jag att allt var bra, men tydligen inte. Kände att jag började bli mer och mer frustrerad och funderade på att ringa sjukvårdsuppysninge. Fast vad skulle dom kunna göra...Istället skickade jag iväg ett halvsurt sms till Emil. Som om han skulle höra det, och som om han skulle kunna göra situationen bättre när han sitter nere i Barcelona. Strunt samma, det kändes i alla fall bättre. Vi somnade till slut och då var klockan runt 03 och sedan vaknade Sune klockan 06. 30 och var hur pigg som helst???!!!!??? Vi har just ätit frukost och jag ska strax ta tag i matlagningen.
Jag får se om jag får ihop någon träning idag...Lägger ned alla tankar på fysisk motion nu på förmiddagen i alla fall.

Näpp...

Nu är jag så nedrans trött att jag faktiskt tänker ta å krypa ned i sängen...Orkar inte äta något mer idag, det kanske inte är optimalt, men det skiter jag i. Imorgon blir det 100 knyck från och med att vi öppnar ögonen. Jag ser fram emot löpningen och hoppas bara att det inte blir alltför kallt ute.
Ses!

dagen

Sitter i soffan med datorn i knät och min pappa sitter bredvid och kollar på tv. Mamma min står i köket och diskar(Nej jag har absolut inte bett henne om det) Jag känner mig som en av de bortskämda tonåringarna som det var en dokumentärserie om på svt för ett tag sedan. Fy sjutton vad folk kan skämma bort sina barn! Jag fattar inte vad man tänker med när man som förälder passar upp på sina barn på detta sätt. Tror man verkligen i sin enfald att människor runt omkring kommer tycka om deras barn mest och att detta är mycket bättre än alla andras?? Då lever man i en fantasivärld. Visst tycker jag att mitt och Emils barn är det bästa här i världen, men för det kommer jag inte tillåta att han blir en bortskämd och lat snorunge som int ekan uppföra sig bland andra människor.
Imorgon ska jag och Sune ha ettårskalas för honom. Jag hoppas att han inte blir dålig i natt( Man kan nämligen bli det av vaccinationen) Nu ikväll har jag gjort en stor sallad som vi ska ha till lasagnen imorgon. Och så har jag förberett dumlechokladmoussén som vi ska ha till efterrätt. Visst lät det gott??!
Jag måste få till ett löppass också...Så två av mammorna ska faktiskt komma någon timme tidigare för att ta hand om Sune den stunden som jag tar mig 3 varv runt byn. Japp, imorgon ska jag öka på med ett varv till. Nu är det snart bara 1 månad kvar tills jag ska springa en mil, så nu behöver jag trappa upp distansen lite.

Dagen:

Frukost: En tallrik med gröt, russin och mellanmjölk

Lunch: Sushi ( Med lillasyster på stan)

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och kalkon+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Hemmagjord fisksoppa+ en knäckemacka med keso

Ska äta någonting mer ikväll

Ingen motion alls idag= planerad vilodag

Här är kvällens fisksoppa

Trött är bara förnamnet

Ursäkta dålig uppdatering,men dagen har rullat på ändå från det att vi vaknade i morse... Vi har varit på bvc för mätning och vägning av guldklimpen och han var 75,5 cm lång och vägde 10,6 kilo. Emil, kommentera inte att han snart är lika lång som mej, för då tycker jag att du kan stanna i utlandet. Punkt.
Det var även dags för ettårsvaccinationen och jag var minst sagt skit nervös! Han skulle få en spruta i varje ben. Den första gick galant då han inte ens drog på munnen, men den andra var betydligt värre=( Det är hemskt att se sitt barn bli chockat och ledset, men man får tänka på det positiva som faktiskt sprutorna ger.

Efter bcv så åkte vi in till Alingsås och mötte upp min syster. Vi åt en härlig lunch (sushi) och sedan for vi till Willys för att storhandla. När vi kom hem så tippade vi båda i säng och sov i cirka 2 timmar. Det var väl behövligt då natten har varit ganska tuff. Sune hade ont i magen från 22-02, men sen sov vi helt ok från 02-06.
Idag har jag som sagt vilodag och bara det gör mig ännu tröttare, eller snarare seg i skallen. När man rör på sig så får man ju ett sånt härligt lyckorus!
Eftermiddagen och en del av kvällen ska jag ägna åt att förbereda maten till kalaset imorgon. Då invaderas vår lilla stuga av mammor och ettåringar. But i like!

 


Jag är taggad!

Först vill jag säga att jag tycker det är jättekul att det finns några människor där ute som faktiskt följer min blogg. Det gör mig glad och ännu mer taggad över att klara mina mål! Jag hoppas samtidigt att jag kanske kan inspirera andra med positiva tankar och idéer. Nu sitter jag och myser under filten i soffan och har just ätit lite kvällsmat. Vi körde det nya body pump passet idag och det var riktigt tufft, jag är helt mör i kroppen. Samma pass körs i tre månader och sen så ändras det. (Ett internationellt program som några instruktörer sätter ihop)
En sak funderar jag på...Vad skulle du föredra? Att det luktar svett och smygfis i träningssalen, eller matos och gammal sunkig cigglukt?? Jag väljer helt klart det förstnämnda! Då kan man ju småfisa lite själv om man känner att man måste det. Ha,ha! Skämt åsido, men jag tycker inte att cigarettlukt hör till träning...

Imorgon ska jag med Sune till Bvc för vägning och mätning, det ska bli spännande. Han skall även får sin ettårsvaccination och det känns inte riktigt lika kul. Fast det är gott att dessa sprutor finns.
Sedan ska vi in till stan och handla på Willys. Jag ska nämligen göra ett nytt försök med att ha Sunes ettårskalas för mammaorna och barnen på onsdag förmiddag. Sista var han nämligen alldeles för förkyld, men nu är han i alla fall helt ok.

Dagen som sådan:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Pastasnäckor med köttfärssås+ några vindruvor till efterrätt

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso+ en kopp grönt te

Innan träning: En banan

Efter träning: En gainomax proteindrink

Kvällsmat: 2 knäckemackor med köttfärssås och några plommontomater+ ett glas mellanmjölk

Imorgon har jag tänkt att ha vilodag...

Body pump!!

Yes!!!! Jag fick plats=) Grannen Johanna kommer strax å hämtar mig. Återkommer senare.

Body pump??

Sitter och väntar på att gymmet ska ringa mig. Jag skulle boka upp mig på body pump, men det var fullt!!! Hoppas,hoppas att några bokar av sig så att jag får plats. Är hur sugen som helst på att åka iväg och ta i lite. Mamma kommer hit vid 18, så vare sig jag får plats eller inte, så åker jag dit. Kan ju alltid gå på det vanliga gymmet....Fast det är jag inte lika sugen på=(

Morgonpromenad

Japp då är man nyduschad efter en härlig morognpromenad i strålande sol. Jag och Sune mötte upp Johanna och Love och traskade iväg. I slutet av promenaden började Nunis att tröttna så vi vände honom så han fick sitta framåt åkandes i stället. Det verkade han gilla! Själv fick jag en gnutta separationsångest, då det enda jag såg var toppen på hans svarta mössa...
Idag testade vi även den nya overallen som vi inhandlade på Ullared i höstas. Den var i princip för liten runt magen. Förstår inte vad dom tänker på när dessa overaller sys upp...Kan tillägga att min son inte är större än andra barn(eller kanske lite) Men har hört fler som varit missnöjda med just Ullareds overallerna. De är välidigt avlånga och smala.

Kort på Sune när vi vänt på sittdelen till vagnen


                                    Ullareds overallen


Nu är det dags för lunch här!

Älska livet!

Jag är så otroligt tacksam för att jag får finnas och vara frisk! Gnäll inte på att du inte kan träna, när det finns folk som är sjuka och skadade.
Det finns så många människor som har ett rent helvete här på jorden. Jag tittade till exempel på torårsmammor på MTV förut. Där var det en ung ensamstående mamma med sin ettåriga dotter. Tjejens kille och fadern till barnet hade dött i en bilolycka. Snälla, ta inte livet för givet. Njut av varje stund och gör det bästa av dagen.
Nu är jag just klartränad och sitter uppkrupen nyduschad, varm och nöjd. Under tiden som jag tränade så tittade jag på en dokumentär som handlade om Thailändska kvinnor. Dessa kvinnor hade gift sig med Danska män och nu skulle de hjälpa ytterligare en kvinna att komma till Danmark. De satte in en kontaktannons åt henne i en tidning och fick snabbt svar. Efter några dagar blev hon avsläppt hos en karl som hon aldrig sett förut och där skulle hon "provbo en vecka" Hennes väninnan hade lärt henne 4 fraser på Danska som hon kunde ha användning av under tiden som hon bodde där.

Fras 1: God morgon

Fras 2: God natt

Fras 3: Var maten god?

Fras 4: Jag har ont i huvudet

Det är sorgligt, men samtidigt kunde jag inte hålla mig från att småfnissa lite efter 4:e frasen...Om vi kvinnor inte orkar eller vill, säger vi verkligen alltid att vi har ont i huvudet? Undrar egentligen vad män säger...För det måste väl finnas män som heller inte vill?? Ibland??
Det slutade i alla fall med att de gifte sig. Han verkade väldigt snäll och jag hoppas att de får ett bra liv ihop.

Med detta vill jag bara säga att jag är otroligt lyckligt lottad. Jag har en underbar familj och jag ska banne mej inte gnälla över att Emil är iväg. Det är ju pinsamt vad bortskämd man kan va! 

Så här har i alla fall dagen sett ut:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Egengjord sallad

Melanmål: 2 Knäckemackor med keso och kaviar+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Pasta med köttfärssås

Nu: 2 knäckemackor med messmör och en apelsin

Dagens träning: En halvbra promenad på ca 20 minuter. (Sune var hungrig. Mitt fel av tidsbedömning)

Ikväll: 30 minuters intervall på trainern

En svettig morsa efter kvällens pass


Trainern väntar

Om en liten stund ska jag hoppa i träningskläderna och sätta rumpan på cykeln. Tänkt att köra ett 30 minuters intervallpass. Ska bara titta klart på teen mom på MTV. Ooops nu var programmet tydligen slut...Återkommer senare!


Inte alltid som man tänkt sig

Jag blev promenadsugen förut och tog på mig å Nunisen ytterkläder. Tyckte att det kunde vara dags för en promenix med bärstolen, men det var jag ensam om att tycka. Sune blev totalt skogstokig när jag placerade honom i den, så vi beslöt oss för att ta vagnen istället. Vi kom inte så jättelångt då vi tog vårat första pit stop hos grannen och snackade lite skit. Vidare gick vi runt Plantskolevägen och nere i backen mötte vi en tant som va på promenad med sin katt. Katten gick självmant utan koppel ,men den blev rädd och gömde sig när den hörde barnvagnen som knarrade mot det grusade vinterunderlaget. Väl hemma så insåg jag att vi båda var jättehungriga. Det blev en sallad för min del, med rester ifrån gårdagens garnering som blev över.

Sallad gjord på bland annat roman sallad crab fisch, paprika, gurka och oliver.
Dressingen är gjord på lätt cremefraiche en klick lättmajonäs och rom.


                                      Sune efter matintaget


Nu är det nog dags för lite middagsvila. Det börjar bli gnälligt här igen...


Tamagottchi??

I natt har vi sovit helt ok. Sune vaknade vid 01 och då fick han komma in tilll mig. Sedan så vaknade han 06.00 och var alldeles för pigg för min smak...Kommer ni ihåg dom där tamagottchina? (vet ej hur det stavas) De där små spelen som varenda unge hade för cirka 10 år sedan. Det var som en liten bebis man skulle ta hand om och ge mat, samt byta blöja på. Tänk om Sune kunde va en liten sådan ibland. Då kanske man skulle kunna programera in honom på att sova till minst 07.30. I alla fall på en söndagmorgon...

Jag känner att jag är i fas med mig själv idag igen. Igår hade jag en släng av magkatarr, men den blev bättre efter springturen. Idag ska jag bara njuta av dagen och ta den som den kommer. Funderar på att ta en morgonpromenad med Nunisen.(Dock bara funderingar)


Svullen mage

Jag är helt slut. Vet inte när jag var så här sliten senast. Tror att löpningen tog ordentligt på mig. Ingen vidare van löpare. Känner mig lika sliten som man(Jag) kan göra efter ett 4 timmars pass på cykeln. Nu ska jag typ bara fixa detta inlägg och sen borsta tänderna...

Jag är jättesugen på att styrketräna imorgon! Har tyvärr inte blivit något sådant pass denna vecka pga. förkylningskänningar i halsen, men nu verkar det ha gett sig.
Min mage mår dock inget vidare, då den är lika uppsvälld som magen kan bli på en överkörd grävling om sommaren, när solen ligger och gassar på. Vi har haft kalas för Sune nu ikväll och jag bjöd på smårgåstårta som jag själv gjort och min mamma hade bakat en god grädd- och marängtårta till efterrätt. Min stackars mage är ovan vid feta och söta saker, så den kunde ha mått bättre än vad den gör just nu. Tur att jag inte ska mäta mig runt midjan idag, den har säkert svällt med minst 20 cm!


                          Smörgåstårtan klargarnerad
                   Det som ser ut som igelkottbajs är snarare svart rom...

Detta har jag käkat idag:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan( sprang efter denna)

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Lunch:Spicy thaisoppa med majs

Kvällsmat: En STOR bit smörgåstårta+ en liten tårtbit+ en kopp grönt te

Nu är det inget mer fikande förrän denna månad är slut. Jag ska klara mitt första mål loosa minst 2 kilo! En ansiktsmassage väntar ju på mig=)


Nu jäklar!

            Grym-morsan har varit ute och sprungit!



Min kära mor är här. Hon har lovat att baka tårtan till kalaset. Nu har hon varit själv med Sune medan jag fick en stund till att springa. Å det gick över all förväntan idag!

I måndags sprang jag första varvet på 20 minuter, idag på 17,48.
Och andra varvet sprang jag på 19 minuter och idag på 16,59!!

Jag är jättenöjd och stolt men mår skitkass. Tog i en hel del... Nu duschning lite lunch och sen fixa klart smörgåstårtan.

Löpning på schemat

Tjo.
Sitter i soffan med en rosslig Sune i knät. Dumma sega förkylning som inte vill ge sig. Jag mår i alla fall helt ok idag, så jag ska ut å springa en sväng lie senare. Det är inte så himla kallt ute heller, -5 grader. Nu ska det dammas och plockas i ordning lite till, för klockan 17 ska vi ha lite kalas för ettåringen.

10 dagar kvar...

Sune somnade nyss och jag sitter å trycker i mig lite kvällsmat. Jättehungrig! De sista 3 timmarna har jag och Nunisen städat, diskat och förberett smörgåstårtan inför morgondagen.
Här är den i kylskåpet. Imorgon ska den snyggas till med garnering.


               Ursäkta röran, men vi bygger om...

Jag är jättenöjd över vad jag har hunnit med att göra ikväll. Nu ska jag hinna med lite "Fredagsmys" innan det är dags för läggdags.
Sune har varit jätteduktig och haft tålamod medan jag har pysslat och grejat. Ibland svajade väl humöret lite, då försökte jag mig på att fjäska och pussas, men det var inte så uppskattat.
                                                                            




Insåg just att det bara är 10 dagar kvar tills jag ska ställa mig på vågen igen. Spännande, spännande!
Det som känns allra bäst är att jag verkligen har lagt manken till och gjort så gott jag har kunnat. Iofs. skulle jag kunna vara ännu hårdare med maten, men då finns risken att man inte orkar i längden och de vore ju trist. Jag äter till exempel: keso mini, lätt messmör, men dricker mellanmjölk.
Om 10 dagar smäller det!

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: Pastasnäckor och gårdagens korvgryta

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Kvällsmål: 2 knäckemackor med keso+ en kopp grönt te

Kvällsmat: En tallrik nudlar och 2 päron


Motion: En powerwalk med Sune i vagnen på ca 45 minuter.(Sollebrunn runt)

Jag tycker att jag mår bättre och känner mig lite piggare idag. Om det känns ok imorgon, då ska jag försöka att få till ett löppass.

Förresten, tänkte på en sak förut...
Vissa undrar ju hur man har tid att träna. De kan typ säga att de inte hinner. Fast det handlar ju enbart om att prioritera. Sen kom jag på att de flesta som jag känner som inte tränar särskilt mycket, har väldigt städat och fint hemma. (Vilket jag också har ibland, men inte alltid) Kan det vara så att den tiden jag lägger på träning, den tiden lägger andra på att städa??...


Morgonpigg!

           Öh, näe det kan jag inte påstå att jag är

Sune vaknade 06.30 idag och det var inget idé at ens försöka få honom att somna om. Han somnade så pass tidigt igår. Själv gick jag och la mig 21.15 var verkligen helt slut. Idag ska det grejas lite här inför familjekalaset imorgon. Vi ska bland annat åka och handla tårtbottnar till smörgåstårtan som jag ska förbereda i eftermiddag. Jag försöker att inte sola solarium längre, men idag hade det varit härligt att lägga sig där och få somna till en liten stund.

Mysig dag

Det blev tyvärr inget kalas idag, då jag tyckte att Sune var alldeles för förkyld för att ha massa folk här. Både för hans och gästernas skull. Vi hade en lugn morgon och förmiddag då vi båda lallade runt i våra pyjamasar fram tills det blev lunchdags. Då kom våra vänner Hanna och Ville på besök. (Ville är cirka 3 veckor yngre än Sune) Ville är också förkyld, så vi tyckte att "snorungarna" kunde få leka av sig lite. Det härjade nog på ganska bra, för Sune var redan sovklar klockan 18.00. Aningen tidigt kan jag tycka,men samtidigt är han ju inte helt frisk heller. Det har varit en jättetrevlig dag och jag inser att redan en vecka utan Emil har flugit iväg. Det gäller att hitta på saker på dagarna och självklart måste man ta det lugnt ibland också.

Dagens matintag:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Lunch: Pastasnäckor med korvgryta

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och en morot+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Omelett på 2 ägg+ en halv burk majs och kål-och morotssallad

Ska äta någonting mer ikväll

Dagens motion: En promenad runt byn med Hanna, Ville och Sune. Cirka 40 minuter.
Det får räcka så. Hade en liten fundering på att köra trainer ikväll, men jag känner mig lite vimmelkantig...Blir nog till att sova tidigt idag.

Ja må han leva!

                     Den morgonpigga 1-åringen



Tänk att det redan är ett år sedan som vi åkte in till bb för att få träffa vår efterlängtade son. Vi hade inte kollat upp vilket kön bebisen hade, men jag "kände" i stort sett hela graviditen att det skulle bli en pojk. Att tiden går så otroligt fort, det är svårt att förstå...blir lite nostalgisk och känner att jag lätt skulle kunna lipa en skvätt. Fast näe, jag sparar på tårarna till en annan gång.
Idag är det närmare - 10 utanför dörren. Det verkar som om det kan bli en kanondag då himlen ser alldeles klarblå ut.


Sunes första år

Imorgon fyller Sune ett år. Här nedan är lite bilder från hans första år här på jorden.


Ja...Här var det 20 dagar kvar. Och då hette han fortfarande Loffe. Vi visste ej vad det var för kön, men Loffe fick bli arbetsnamnet


En alldeles nykläckt Nunis eller Loffe...Det var svårt att släppa det namnet


                            Åker cykelkärra


                  I gungan hemma hos Farmor och Jan


    Med Pappa på Svenska mästerskapen i mountainbike


                             Det skall börjas i tid


                  På kalas hos Nomie häromdagen


Morsan är i fas igen

Svettig, nöjd och glad mamma och en något fundersam son.




Sitter i soffan och har tänkt att titta på halv 8 hos mig. Sedan ska jag slänga ihop lite kvällsmat.
Vi har haft en bra dag. Det var rikitgt skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Ibland är det gott att slippa starta bilen. Pappa hade ett ärende till Sollebrunn, så han var snäll och köpte lite hostmedicin till Sune. Självklart glömde jag ju ge honom den nu innan han somnade, men kan vara bra att ha ifall han hostar i natt.

Så här har dagen sett ut:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En tallrik med kål-och morotssallad

Lunch: Pastaskruvar med tonfisk, majs och sweet chili sås

Mellanmål: 2 knäckemackor med keso+ en kopp grönt te

Mellanmål: En banan

Kvällsmat: Får se vad jag hittar på...

Fysisk aktivitet:

Förmiddagen: Gick ett varv runt byn med Sune i bärstolen 40 minuter.

Eftermiddagen: Power walk 2 varv runt byn med Sune i vagnen och min syster som sällskap. Cirka 1 timme

Imorgon skulle jag egentligen hålla i spinning, men eftersom min hals inte är helt perfekt så ringde jag till chefen och berättade läget. Får se hur jag mår imorgon och vad jag känner för då.
Det är ju även Sunes födelsedag! Kanske att man ska köpa en stor tårta och smocka i sig...


Fuck försäkringskassan

Men NEJ, Jag vill inte svara på eran undersökning om hur försäkringskassan kan utvecklas bättre. Bara för att jag inte har skickat in undersökningen så betyder det inte att jag glömt att fylla i den, eller tappat bort den. Jag har inte orkat att sätta mig med en 17 sidor lång undersökningen med dessutom 100 olika påståenden och fundera på i vilken ruta jag ska kryssa. Jag har andra saker som jag vill fylla min "egna tid" med. Jag säker som de flesta andra som jag pratat med att många av er är antingen otrevliga, fåordiga, okunniga eller så informerar ni om olika svar på samma frågor.

Å JA, jag är en bitterfitta idag. Jag är trött, hängig och saknar Emil. Det är en påfrestande omställning från att ha varit 2 vuxna om att hjälpas åt med diverse här hemma, till att bara bli en. Jag begär inte mycket, men det hade varit skönt att få kissa ifred, utan att ha Sune sittandes i knät samtidigt. Det är inte bara det, utan det är samtidigt tufft att försöka "äta rätt", få pusslat ihop träningar, hålla rent och fint här hemma med mera. Har förresten blåst av Sunes 1:års kalas som skulle vara imorgon. Trist, men det är varken rätt mot Sune eller de andra att komma hit när han är så pass förkyld.

Nu tänker ja ta med stackars lille Snorig Nunisen och ta en uppfriskande promenad. Blir nog snällare och gladare då med.

Snor vs. kalas?

Ja, tempot går inte riktigt i 100 här idag. Vi har nyss käkat lite lunch och ska väl försöka oss på att sova lite middag om en stund. Sune är illsnorig, men humöret är nästan på topp ändå. Han är en kämpe och det har han väl fått ifrån mig kan jag tänka. Eller inte ha,ha!
Vi fick i alla fall klätt på oss utekläder och mösat våra arslen ur stugan för en promenad. Jag tog Sune i bärstolen på ryggen och så knatade vi iväg. Han lyckades även denna gång att somna till och belastningen blev väl lite sned då han återigen tippade åt vänster. Om han kunde lära sig att tippa varannan gång åt höger respektive vänster, så skulle det kännas lite bättre.

Imorgon nalkas det ju 1-års kalas för Nunisen, men dessvärre så får vi nog ta och ställa in. Tur att han inte så gammal än så han förstår vidden av att ha kalas eller inte...

Undrar en sak förresten! Alla ni småbarnsföräldrar med snoriga barn, tycker ni bara att andras barns snor är äckligt? Eller erat barns snor också? Jag tycker faktiskt att Sunes är lite mindre äckligt, men ändå inte härligt. Fått kväljningar minst ett 20-tal gånger idag. Han gör liksom en liten host först, sedan kommer en nysning och man tänker ;å det här gick ju bra...Men tätt följt kommer en gigantisk värstingnysning så snoret bara sprutar!!


Snorigt värre

Stackars Sune har blivit riktigt tokförkyld. Han har hostat halva natten och jag förmodar att det säkert ligger minst 1 liter snor intorkat i lakanen. Jag ställer faktiskt in föräldrapromenaden idag. Har hört av mig till dem som brukar joina oss. Själv känner jag mig sådär. Vaknade i morse vid 05 och kände lite halsont. Tänkte gå på body pump ikväll, men får se hur jag känner mig då. En promenad ska jag i alla fall försöka få till!

Lägger ned

Näe det blir inget frisksportande för mig ikväll. Jag känner mig otroligt trött och sliten och stackars Sune har blivit förkyld. Han har hostat någon vecka, men idag har det eskalerat med nysningar och snor. Jag satsar på en tidig läggning ikväll (Det är lite ovisst hur natten kommer att bli, då lilla stackaren får hostatacker i sömnen)
Imorgon är det samling klockan 10.30 utanför Ica i Sollebrunn. Dags för föräldra-barn promenad igen!

Dagens matschema:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En riskaka med ett stekt ägg

Lunch: Ceasarsallad med skaldjur

Mellanmål: En halv grov fralla med skinka, ost, tomat och sallad+ en kopp grönt te

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Kvällsmat: Värmde gårdagens lax och ungsstekta grönsaker

Lång dag

Det har varit en lång men mycket trevlig dag på Överby i Trollhättan. Ja ,jag har varit där idag igen. Klockan 12 mötte jag upp 2 av de andra mammorna som vi brukar umgås med ibland. Vi tog en lunch ihop och diskuterade bland annat vad jag kan tänkas jobba med när "jag blir stor" Det vill säga om cirka 6 månader. Oh my god.
Jag dricker inte kaffe, men Hanna och Kristina ville gärna ta sig en kopp efter maten, så jag satte mig på golvet och lekte med våra barn en stund. Helt plötsligt anslöt sig ett syskonpar till vår lilla grupp och även en grabb i 5-års åldern. Vi satt och försökte bygga ett så högt torn som möjligt med lego, utan att det skulle rasa. När vi "Jag" var som mest koncentrerad på vårt projekt så ifrågasatte Hanna om jag verkligen inte skulle fortsätta att jobba med barn... Jag svarar NEEEEEEEJ på den frågan. Har alla förstått?? Eller ska vi ta det en gång till?????????

Nu har Sune alldeles nyss somnat och jag skulle lätt kunna göra det också. Men icke att jag ska! Nu är det egen tid med mig själv och den ska jag utnyttja till max. Jag ska typ plocka i ordning på leksaker, plocka i ordning på kläder, med mera. Jag har ju faktiskt inte tränat något idag och jag vet heller inte om jag orkar med det...Kanske får till en stund på trainern sedan...Mycket tveksamt dock. Nu ska jag göra kål och morotssallad till lasagnen på torsdag. Äckligt att redan göra den tänker du kanske då, men den ska stå och dra till sig dressingen och smarra till sig i några dagar. Precis som med pizzasallad.

Mus i sovrummet?

God morgon.
Har sovit som en potta skit i natt, men det är enbart mitt eget fel. Jag hade svårt att komma till ro igår och somnade väl runt 12-slaget. När jag väl somnat, så vaknade jag av ett konstigt ljud. Det lät som om vi hade en mus gnagandes under vårat klädskåp. Jag gick på jakt, men hittade tack och lov ingen. Gick och la mig igen och hoppades på att musen inte skulle springa över mitt ansikte när jag somnat om.( såg scenariot från Emil i Lönneberga framför mig)
Sitter nu och avnjuter en tallrik varm gröt och funderar på vad vi ska hitta på att fylla dagen med...Självklart ska jag röra på mig på något vis, men tror att det får vänta till i eftermiddag. Skulle behöva handla mat, näst intill att kylskåpet gapar tomt. Det finns en gammal fil, några ägg och en stor glasburk med rödbetor. Fast det kan man väl leva på i några dagar?

Äntligen mat!




Det var så gott att stoppa mat i munnen och känna hur den slank ned i den stackars utsvultna magen så jag nästan fick orgasm!
Sune sover, men det tar en stund att få honom att koppla av nu för tiden...Känns som om han inte riktigt kan slappna av om man inte sitter vid huvudändan av hans säng och stryker honom över kinden. När han väl har somnat så får man ställa sig upp i slow motion och sakta, sakta smyga ut ur rummet.

Nu sitter jag och tittar på halv 8 hos mig. Tycker det är så himla roligt att laga mat, så jag t.o.m funderat på att anmäla mig. Fast näe det får vänta...Nu ska jag surfa runt och kolla efter möjliga jobb, eller utbildningar. Jag har ju för sjutton inget att göra i höst när Sune ska börja dagis.(Förskolan) Kom gärna med förslag! Jag vill jobba med människor. Funderar lite på om man kan utbilda sig till teambuildingledare eller nåt...Fråga inte vad jag ska med en sån utbildning till bara...

Dagen idag:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Lunch: Pastaskruvar och ungsbakad lax med grönsaker

Mellanmål: 2 knäckemackor med philadelphiaost och en apelsin+ en kopp grönt te

Kvällsmat: "omelett" 2 stekta ägg med soltorkade tomater på och inlagda rödbetor till

Dagens fysiska aktivitet:

Sprang 39 minuter utomhus. Gick sedan en promenad på 40 minuter med Johanna, Love och Sune....Ville gå på body pump ikväll också, men fick ej hittat någon barnvakt. Fast tur var nog det för jag är sjukt sliten sedan löpningen!

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det löser sig!



39 min löpning!

Sitter i soffan och har just käkat pasta och lax med grönsaker. Benen känns lagom möra och jag är gött trött. Johanna grannen var gullig och erbjöd sig att ta Sune den "lilla" stund som jag travade 2 varv runt byn. Det var ganska isigt, så fick lova att parera en hel del. En sak är säker, det är en jädra skillnad på att springa inne på löpband och att springa benen av sig utomhus! Det tog cirka 2 minuter långsammare per varv, jämfört med när jag har sprungit på bart underlag. Efter löpningen gick jag för att hämta Sune. Johanna skulle hämta sin andra son på dagis 30 minuter senare, så vi tog oss en skön promenad runt byn tillsammans och lyckades pricka in dagishämtningen perfekt! Ja, jag säger dagis trots att det nu för tiden heter Förskola. Jag tycker "mysfaktorn" försvinner när det heter förskola och 2-åriga barn redan kallas för elever...


utelöpning

Tjo!

Glömde skriva igår vad jag tränade. Det blev 30 minuter intervaller på trainern. Nu ska jag byta om och sticka ut å springa! Ska bli spännande då jag bara sprungit på löpbandet än så länge. Hoppas det inte är alltför halt bara. Det har ju töat en hel del så jag tror nog att det det ska gå bra.

Första passet avklarat

                                       Before


                                       and after


Nu är första passet på trainern avklarat. Det var inte alls så väldans jobbigt. Hade tv:n precis framför mig och tittade på top model. Ska försöka få till ett sådant här pass en gång i veckan. Efteråt gjorde jag lite trista men väl behövliga magövningar.

Har just käkat lite kvällsmat. Jag stekte ihop tacofärsen som var kvar sedan i fredags kväll, med röd lök, en tomat och svarta bönor. Bönor ska tydligen vara nyttiga...Emil äter ofta sådana. Kan inte riktigt tycka att de är goda, men med lite krydda på så slinker de ned helt okey.

Imorgon ska jag försöka få till ett gym-och löppass igen. Får se hur jag ordnar med barnvakt av Sune bara...

Här är dagens matkoll:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En Dahlblads fudge crisp bar

Lunch: Räksallad

Mellanmål: En halvrutten, brun och förkrympt banan( I bilen hem från Trollhättan fick jag ett fruktansvärt blodsockerfall, så bara äta och se glad ut!)

Mellanmål: 2 knäckemackor med keso, en morot+ en kopp grönt te

Kvällsmat: En tallrik nötfärs med rödlök och svarta bönor. Toppat med en tomat.

Kvällsmaten



Här är förresten kläderna som jag köpte idag. De var så billiga så butikspersonalen nästan kastade dem efter en!



Ett par militärgröna lite halvpösiga brallor.
En jeansskjorta med puffärmar
Och ett nytt träningslinne i färgen neonorange. Ja, jag har sagt att jag hatar orange...men denna färgen va fin. Kanske ska springa med det imorgon. Känner man sig snygg, så känner man sig stark!

Handikappad, va fasen!

Ursäkta mig, men det är väl trist nog för de människor som sitter i rullstol och som behöver be om hjälp typ 100 gånger om dagen. Till exempel om dom är i affären och handlar mat och någonting står för högt upp för att nå. Ja då behöver de ju be någon om hjälp. Eller att ta sig på och av en buss... De ska väl för fasen inte behöva be om hjälp då de ska gå på dass???? Idag skulle jag och Sune låna skötbordet i en affär och det fanns tillgängligt på samma toalett som för de handikappade. Jag klarade knappt att ta mig in, då dörren va så sjukt tung. Och att sedan ta sig ut var ju nästan lögn. shit alltså!! Hur ska då någon som sitter i rullstol klara av att manövrera och lyckas med denna astunga skitdörr utan att behöva ropa på hjälp,då de lyckats fastna halvvägs ut från toaletten??? Detta gjorde mig upprörd. Det måste finnas en bättre lösning. Tex: en dörröppnare, eller kanske en låsbar skjutdörr istället. Inte vet jag, men å vad arg jag var!

Jag och Sune har varit med min mor, far och syster i Trollhättan och "tittat" i affärer. Jag hittade några fina saker. Bara billiga grejer! Tänkte ifall du läser här svärmor=)  lägger ut kort på dem lite senare....

Härlig morgon!

Vi sov till 09.30!!!! Då var vi iofs. vakna klockan 24, 03.40 och 6.30. Men jag är otroligt glad ändå! Tänk att få gå upp ur sängen, titta ut genom fönstret och se att det är ljust. Å det även plus grader idag. Hoppas att varenda liten snöflinga försvinner! Vi har just frukosterat och ska nog fixa i ordning oss lite för att åka en sväng till Trollhättan och "kika" i affärer...Sune fyller ju snart år, så jag tänkte kolla efter någon present.

Lite bilder



Sitter och tittar på lite gamla kort och hittade bland annat dessa.
Inför min första cykeltur efter att Sune föddes.


     Min hemmagjorda smörgåstårta från Emils 25-års kalas


                      Älskade Nunisen i somras


            Pappin och Nunisen på Grenserittet i Norge 2010

Jag poserande höggravid någon timma innan Sune föds.
Nästa Torsdag den 20:e fyller han 1 år=)

Nä nu ska jag diska några nappfaskor och sen lägga mej...


Kalas!

Idag har vi haft fullt upp, Sune och jag. Efter frukosten så insåg jag att jag var tvungen att gå ut och skotta undan på vår uppfart och parkering. Vi skulle iväg på kalas och det vore mer än typiskt att köra fast. Madde var snäll och tog hand om Sune under tiden. Jag sa:- Det tar nog cirka 20 minuter att skotta, men tji fick jag, det tog en hel timme! Emil, du skulle vara stolt över mig om du såg hur fint jag skottat!
Efter snöröjningen tog jag mig en snabbdusch och bytte kläder på Sune. Vi åkte mot Magra bygdegård. Jag trodde jag visste var den låg, men när jag kom fram så stod det Missionskyrka med stora bokstäver??!
Jag åkte vidare på vägen tills jag var en bra bit ut på vischan, då ringde jag och undrade var de andra höll hus. Jag hade tydligen åkt alldeles för långt, så jag vände och for tillbaka inåt byn. När jag väl hittade stället och körde in på parkeringen så lyckades jag hamna på en isfläck. Där stod jag en bra stund medan jag tokvarvade och svor om vartannat. Sune sov.(Kan tillägga att jag var trött och ashungrig)
Nomies mamma(eller kankse det var båda föräldrarna) Taskigt att ta för givet att det bara var mamman...hade gort 2 härliga pastasallader och till efterrätt blev det en underbart god tårta! Jag unnade mig en liten bit till min kopp med te. Mmmmmmm.

                      Nomies fina födelsedagstårta


Maten idag:

 

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: Pastasallad+ efterrätt

Mellanmål: Nudlar

Kvällsmat: Tacorester från igår kväll

Jag ska äta något mer innan jag lägger mig...

Ingen träning idag, MEN snöskottning en timme och det var sjukt svettigt!

               Här leker Sune och är nöjd med livet


Tidig morgon

Sune fick för sig att vakna 06.30 idag och då skulle han ha pusskalas och gärna ligga på mitt huvud. Efter en liten stund var det lika bra att gå upp och stoppa i han en tallrik gröt. Själv har jag inte ätit än, men det börjar snart bli dags. Känner bara att jag behöver vakna till ordentligt. I natt har det tydligen snöat igen och Emil saknas ännu mer. Han tycker om att skotta snö och gör det gärna utan att tveka. Själv funderar jag på hur mycket snö som egentligen kommit och om det verkligen är tvunget att skottas...
Idag ska vi på barnkalas till Sunes "Girlfriend" som fyllde 1 år igår.
Jag har ingen träning inplanerad idag, utan tänker ta mig en vilodag. Känner att kroppen är lite sliten.



Skitkass film!!!

Nu har vi tittat på en skitkass film. Frozen, hyr inte den!!! Filmen handlar om en tjej och två killar som ska åka utförsåkning. Det blir kaos och 2 tredjedelar av dem dör...Nu säger jag inte mer, för vi vet heller inte mer....

Nä, nu är det tandborstning som gäller och förhoppningsvis får vi sova en minut eller två, innan Sune börjar skrika.
God natt, god natt!


Sprang för glatta livet. Trots trökTakida

Mätt i magen och trött i mössan. Nu har jag och vännen Madde avnjutit en härlig tacokvällsmat. Det är lite intressant å se att man faktiskt kan minska sin magsäck utan att göra ett sånt där äckligt kirurgiskt ingrepp. Vanligtvis kan jag lätt smacka i mig 2,5 fullproppade mjuka tacobröd. Ikväll orkade jag endast ett...
Vi har hyrt en film som vi snart ska kika på. Det för inte bli en alltför sen kväll, då Sune antagligen vaknar vid 06 imorgon som vanligt.

Så här har dagen sett ut:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Tredje gången gillt för det trista kycklinggrytan. Nu är den äntligen slut!

Mellanmål: En dahlblads fudge crisp bar

Mellanmål: 2 knäckemackor med keso och kaviar+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Tacos

Träningen: 40 minuter promenad med vagnen, 30 minuter gymmet och 30 minuter löpning.

Här är jag förresten i full action på löpbandet. Bortse från gäddhäng och dubbelhaka. Jag är på god väg! Fast brösten ser ju helt okey ut faktiskt. Ha,ha! Ser antagligen bra ut för att Madde lyckades ta ett kort på mej när brösten var i sitt högsta läge. Strax efter damp dom också ned.



Idag stängde i alla fall ingen av musiken när jag sprang, MEN trökTakida spelade en av sina trökigaste låtar. När man hör honom så känns det som om det är en stackars herrelös hund som ylar ut sin ensamhet på någon gammal snäll pensionärs trappa.


Nougatcreme

Nu är vi hemma igen. Även om man BARA skulle åka in till stan, hämta Madde, träna och åka hem, så sprang tiden iväg. Sitter just nu och avnjuter en kopp te och ett litet mellan mål. På vägen hem stannade vi och handlade  mat på Ica och då fick jag se detta!

Så sjukt billigt! En stund var jag sugen på att köpa hela korgen, men sedan påminde Madde mig om att det kanske inte var det bästa...Tänkte att jag kunde slippa att göra efterrätt till Sunes kalas( Tycker det är astrist, men älskar att laga mat) Då kunde varje gäst få varsinn liten nougatcreme till kaffet.


Ont

Tjo!

Åter en ny dag tar fart. Vi har just frukosterat här i stugan. Det bliv si sådär med sovandet i natt...Alltid konstigt när det fattas en person, sängen blir så stor då. Jag pallrade upp den tomma sidan med kuddar och byggde liksom en enkelsäng. Sedan kom Sune in till mig igår kväll, som alltid när jag just lyckats somna. Han har fått en jobbig hosta, så de har blivit mycket snurrande runt i natt.
Jag vaknade med ett skulderblad kort. Vet i sjutton vad jag har tagit mig till. Känns som om jag varit ute å vandrat i skogen och helt plötsligt blivit jättetrött. Letat upp det stenigaste partiet man kan tänka sig och lagt mig för att sova...

Idag är det gymträning på schemat och 30 minuters löpning. Imorgon tänker jag ta en vilodag. Längtar redan dit...

Nytränad

Har varit hemma en stund. Sitter i soffan och knaprar på en morot samtidigt som jag är trött och stolt...Jag är stolt över att jag stod emot allt gott som jag hade stor lust att stoppa i mig tidigare idag.( självklart får man unna sig saker och ting, men det blir lite fel om det goda används som tröstätning) Stolt över att vara Emils sambo och mor till vår son. Stolt över att jag dammsugit och plockat i ordning. Stolt att jag höll i ett bra spinningpass nu ikväll, trots att jag egentligen ville dra ett gammalt täcke över huvudet.  Ja, jag är banne mig stolt och det är jag stolt över att jag vågar säga!

Innan Emil åkte iväg så hjälpte han mig att bära upp en trainer och min cykel. Tanken är att jag så småningom ska börja trampa lite på den. Hoppas kunna komma igång nästa vecka. (Hoppas å hoppas, det är bara att bestämma sig!)
Så här såg det ut när Sune utforskade cykeln som numer flyttat in i vårat vardagsrum. Håll med om att det är en "liten" fin inredningsdetalj? =)

Dagens matintag och träning:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Råris och kyckling i cocosmjölk med grön curry( värmde gårdagens lunch. Jätteäckligt då jag hatar att värma gammal höna. Blir någon konstig icke god bismak.)

Mellanmål: Nudlar

Innan träning: En banan

Kvällsmat: 2 knäckemackor med makrill, en morot + ett glas mellanmjölk

Idag har jag gått cirka 40 minuter och haft 1 timmes spinning.

Imorgon kommer en väninna till mig och tanken är att vi ska gå på gymmet samt springa 30 minuter på löpbandet

Emil, Jag älskar och saknar dig så in i bängen!


Klarlipat

Nu har Emil flygit iväg och jag börjar återhämta mig efter att ha varit nere och storlipat intervallvis.
Nu ska det köras betydligt roligare intervaller! Klockan 18 ska jag åka iväg till gymmet och instruera i spinning. Sitter här i soffan och pusslar ihop ett nytt program. Känner mig riktigt taggad inför passet och hoppas att det kommer många.
Jag och Sune har tagit en promenad trots att vi ( läs jag)egentligen bara ville smacka i oss en stor pizza och sen en jättegodispåse. Tyvärr så mår man inte så mycket bättre av det, utan just för stunden, så jag bet ihop och struntade i tröstätandet. Det blev istället att åka hem och värma på lunchen från igår.


Inte mer än morgon

Morgon på er. Ingen god morogn idag, men huuua så kall igen. Vi ska strax åka och lämna Emil på flygplatsen...Har inte så mycket mer att säga. Hörs senare!

Body pump

Nu sitter jag i soffan, mätt och trött. (Mätt och mätt...Jag är inte hungrig i alla fall)
Jag, Lillasyster och Johanna har varit på body pump nu ikväll. Jag var inte ett dugg motiverad. Tittade säkert på klockan 5 gånger under 1 timmes träning...Nu är det snart läggdags här och imorgon åker Emill till Barcelona. Det suger faktiskt riktigt stora feta sugrör!

Idag har dagen sett ut som sådan:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: Råris med kyckling i grön curry och cocosmjölk

Mellanmål: 2 knäckemackor med keso och kaviar+en kopp grönt te

Innan träning: En banan

Efter träning: En gainomax

Kvällsmat: Omelett gjord på 2 ägg med soltorkade tomater + inlagda rödbetor

Idag var det även mamma-barn promenad. Vi var 4 mammor inklusive barn. Promenaden tog väl cirka 40 minuter...

Imorgon ska jag vara spinninginstruktör på det lokala gymmet. Det är banne mig drygt 10 år sedan som jag började instruera. Huuuuu, jag börjar bli gammal!

Emil åker snart...





Funderar på om jag kanske ska ta å anmäla mig till kvällens body pump träning. Samtidigt funderar jag på att bara stannan hemma och ta det lugnt.
Känner mig lite lätt down då Emil åker till Barcelona imorgon... Han ska vara borta cirka 2,5 veckor. Trist värre tycker jag, men så ser verkligheten och vårat liv ut tillsammans. Vi har haft en underbar höst och en härlig vinter ihop och det är jag jätteglad över! Imorgon drar som sagt säsongen i gång i form av träningsläger, tätt följt av VM i cykelcross som går av stapeln i Tyskland.
Jag vet att jag kommer vara mer än ledsen imorgon och jag tänker tillåta mig att vara det. Sedan är det bara att bita ihop och komma igen! Jag ska banne mig kämpa dessa veckor med både maten och träningen. När jag hämtar honom på flygplatesen den 31:e januari så ska jag känna mig stolt över vad jag åstakommit medan han har varit bortrest. Denna gång ska ingenting stoppa mig!

Mer snö??!

Ännu mer snö! Häromdagen hade jag en liten förhoppning om att våren var på väg. Det var ju heldumt av mig. Nu är landskapet ännu vitare, då även alla träd är snötäckta igen.

I morse ställde jag mig på vågen, den visade bara ett ok resultat. För några dagar sen såg det riktigt bra ut. Jag vet iofs. att man lätt pendlar 2 kilo upp respektive ned. Funderar på om det har med min morgondröm att göra...Jag drömde att jag hade massor utav efterrätter och godsaker framför mig och jag fick äta så mycket jag ville! Och gissa om jag åt??!

Om en timme ska jag och Sune åka in till Sollebrunn för att gå promenad med de andra mammorna. Om det kommer några vill säga...


Dagen

Dagen matintag:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: 1 riskaka med messmör

Lunch: Benfri kotlett med kokt potatis, sallad och rosé pepparsås

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och kaviar

Middag: Pytt i panna med rödbetor och sallad (Resterna från dagens lunch)

Ska äta någonting litet mer ikväll.

Dagens fysiska aktivitet:

2 promenader. En på förmiddagen och en på eftermiddagen båda var cirka 40 minuter.

Imorgon är det återigen mamma-barnpromenad klockan 10.30 utanför Ica. Alla är välkomna!

 

Nypromenerad Sune



En nypromenerad Sune. Vi har just gått en sväng tillsammans med Johanna som är nyinflyttad och som även är en av mammorna vi umgås med i föräldragruppen. Hon hade sina 2 grabbar med sig i dubbelvagnen. Emil sitter i källaren och trampar på den trista träningcykeln...

Danskt kött

Go middag!

Nu har jag och Sune varit ute på en skön promenad. Han börjar bli hungrig och jag likaså. Emil är på gymmet, men kommer nog hem snart... Jag ska ta å skala lite potatis. Till detta blir det benfri kotlett, från Danmark. Det var extrapris på Willys. Jag skiter faktiskt i om den är Dansk. Ända sedan jag har varit liten så har vi en gång per år varit på semester i Danmark. Å då äter man ju deras mat.

Fam. annorlunda och läggdags



Nu sitter vi framför tv:n å kollar familjen annorlunda. Jag är skittrött och har fått huvudvärk, så strax läggdags för min del.

Dagens matschema

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: 2 riskakor med philadelphiaost

Lunch: Spagetthi och köttfärsås

Mellanmål: 1 Dahlblads protein bar

Fika: 1 semla+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Tonfisksallad

Dagens träning: Cirka 30 minuter gym och löpning 30 minuter

Imorgon ska jag promenera. Ska försöka gå både på förmiddagen och eftermiddagen.

God natt!

Shit all over!

Idag var tanken att vi skulle ta det någorlund lungt, men riktigt så blev det inte. Vi kom hem för en liten stund sedan. Idag har hela familjen varit på allebike där jag har lagat mat till oss inklusive Lotta och Peter. Efter det så tränade jag en stund på gymmet. Sprang 30 minuter på löpbandet och det kändes helt ok. När vi var klara på allebike, vilket tog halva dagen, så åkte vi till Willys och storhandlade. På väg hem stannade vi till hos Per och hans familj. Per har hjälpt till att bygga ett hjul till Emils cykel.
Vi stannade en stund och det bjöds på fika. Malin hade bakat semlor och  idag unnade jag mig faktiskt en och den smakade otroligt bra!
Innan vi fikade så behövde det bytas bajsblöja på Sune. Jag och Emil gick båda in på toa(Som det team vi är) Och tur var väl det, för när Emil avlägsnade blöjan från Sunes lilla rumpa, så small det bara till! Ut kom en raket fylld med bajs och träffade halva Emil, badrumsmattan och badrumsgolvet. Mitt i alltihopa kommer Per och Malins 2-årige son in och lyckas nätt och jämnt missa att bli träffad. Ha,ha, nu efteråt kan man skratta åt det, men just då var det inte alltför muntert.
Nu ska vi slänga ihop lite kvällsmat. Jag återkommer lite senare...

30 minuter löpning

Hej hopp!

Sitter här i soffan med mina underbara grabbar lekandes på golvet framför mig. Emil har just rakat av sig allt sitt skägg. Han blev så himla fin! Jag tyckte i och för sig att han var fin i skägget med.



Idag ska jag försöka få ihop ett pass på gymmet + löpning. Jag har tänkt att öka löptiden från 20 till 30 minuter denna vecka. Jag ställde mig på vågen i morse och tjuvkikade lite, kan inte säga mer än att det ser lovande ut. Jag ser fram emot kommande vecka, fast på Torsdag åker Emil iväg. Det känns inte alltför roligt, men that´s life!

Tävling...

Efter frukosten idag så blev jag sedan ruskigt sugen på att vara med och tävla. Vi fick lite bråttom då det endast var 50 minuter kvar till start och vi visste inte riktigt var starten heller var. Jag kastade på mig cykelkläderna och hann med en snabbbajsning medan Emil gick ned till bilen och startade gpsen. Vi kom iväg gansk fort och väl framme på plats skyndade Emil iväg för att anmäla mig. Under tiden löste jag en parkeringsbiljett och kände hur adrenalinet pumpade.
Emil kom ganska snabbt tillbaka, ruskade på huvudet och sa att jag hade körförbud... -Vadå????Undrade jag... Det var tydligen hur halt som helst utmed banan. Varenda kotte vi träffade sa detsamma och en stund trodde vi till och med att hela tävlingen skulle vara tvungen att ställas in. Jag kände hur frustrerad jag blev, jag hade ju laddat inför det här! I typ 40 minuter...Det beslutades i alla fall att arrangörerna skulle försöka skotta och hacka bort is på de ställen där det såg som värst ut. Jag tog mej en spade och insåg att detta fick lov att bli dagens träningspass. Även en annan tjej som är flickvän till en av de andra grabbarna joinade oss. Vi hade en trevlig stund!
När detta var klart så var jag minst lika trött som jag skulle ha varit efter ett cykellopp. Jag begav mig till kiosken och köpte 2 stora smarriga korvar, detta fick bli dagens lunch. Sedan tog jag en skön dusch.

Käkar korv i omklädningsrummet och är genomsvett



För Emil gick det si sådär idag. Det såg bra ut från start då han ledde. Efter några varv fick han tyvärr punktering på bakdäcket och var tvungen att köra in i teknisk son för att byta hjul. Det slutade med att han blev 4a på dagens tävlingn. Han vann doch den totala Sverige cupen i cykelcross. Jag är stolt!

Emil på prispallen under den totala prisutdelningen



Idag har jag ätit följande:

Frukost: En tallrik fil med mûsli och två ägg+ en kopp grönt te (hotellfrukost)

Lunch: 2 tjocka korvar( på tävlingsplatsen)

Mellanmål: En banan och en halv dahlblads bar

Mellanmål: En smörgås från någon mack

Kvällsmat: Tomatsoppa

Idag blev dagens träning drygt en timmes snöskottning och ishackning


Hela natten!

God morgon!

Jag och Emil har fått sova hela natten! Vi somnade vid 23-tiden och vaknade 07.45 i morse. Helt fantastiskt underbart! Visst är det tomt, tyst och annorlunda utan Sune,men det var också riktigt gott att få sova ut. Nu sitter jag på hotellrummet efter att just ha stoppat i mig lite hotellfrukost. Utanför regnar det ganska ordentligt, men trots detta väder så är jag sjukt cykelsugen. Hur man nu kan vara det...Vi ska strax packa ihop våra pinaler och åka bort till tävlingsplatsen. Måste reka hur banan ser ut, så den inte bara består av is. Efter det tänker jag avgöra om jag ska starta idag eller inte. Samtidigt är det fantastiskt gott att bara vara här på hotellrummet i värmen och bara softa också. Jag är nog lite lätt schizofren av mig ibland...

Vi är i Lund en stund

Tidigare idag



Idag har det minst sagt varit fullt upp. Och jag är minst sagt sjukt trött. I natt sov stackars lilla Nunis jättekass. Tror han hade ont i magen eller munnen, svårt att säga då han inte har så lätt att uttrycka sig...Vi gick upp klockan 06.15 i morse och körde hem Sune till mina föräldrar. För mig och Emil väntade en bilresa på drygt 3 timmar till Lund. Där tävlades det i näst sista deltävlingen på Sverigecupen i cykel cross. För er som inte vet vad det är, så är det på en cykel med lite grövre hjul än på landsvägscykeln. Man har även bockstyre och så körs det på en varvbana som tar cirka 10 minuter. På banan finns även hinder. Idag var det till exempel en lång springbacke och två löphinder i knähöjd. ( Kanske lite väl högt beskrivna,men på mej hade dom slutat vid knäna)

Jag stod ute i +3 grader i snötäckta och smtidigt töiga Lund med små regnskurar emellanåt. Jag hade dock bra kläder och paraply så det gick bra!! Fick köpt mej en riktigt god korv till mellanmål också!



Efter att ha stått ute i några timmar så längtade jag till hotellrummet. Tänk att få komma dit och ta sig en varm dusch för att sedan slappa framför tv:n och bara mysa med sin älskade.. Riktigt så blev det inte...Vi skyndade till hotellrummet, bytte från underställ och termobyxor, gick ned till pizzerian på hörnet, käkade med Mölndahlsgänget( Vilket var jättetrevligt) gick vidare till Ica och köpte fika inför cykelmötet som skulle starta en stund senare. Emil hade lovat att jag och en annan tjej kunde hjälpa till lite med detta. Å visst kunde vi det. Sedan har vi suttit på cykelmöte från 18-21.30... Inget illa mot arrangemanget som sådant, men jag hade hellre gjort något lite romantiskare med Emil. Nu har jag i alla fall fått ta mig den där efterlängtade duschen och nu ska vi typ sova. Så god natt på er!

Dagens matschema har varit lite svårt att följa, men jag har gjort mitt allra bästa.

Frukost: Gröt med russin och mellanmjölk

Tidig lunch: pstasallad i bilen ned

Mellanmål/lunch nr 2: En tjock god korv i bröd

Mellanmål: En Dahlblads bar

Middag: Mexikansk tallrik. Det var kyckling, sallad, ris och lite annat på.

Kvällsmat: 2 smörgåsar med ost och gurka

Och nu: Ett päron

Solsidan rules!


Nu börjar magen att sukta efter mat igen... Jag ska strax fixa ihop 2 knäckemackor med keso och kaviar. Skyndar mig att skriva ned detta för att undvika ytterligare ett bitch och idiotbryt. Idag blir det tidig läggning för min del. Det blev det iofs igår med då jag somnade framför trista och tråkiga göta kanal 3. Ursäkta mig, men jag tycker verkligen den filmen är skittrist. Tacka vet jag solsidan!!
Idag har dagen sett ut som sådan:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Ungsstekt lax med sesamfrön, pastaskruvar, ärtor och en grönsallad

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Kvällsmat: Ungsgrönsakerna från igår och ärtorna från idag. (Hällde på lite mjölk och värmde i en kastrull)

Nu: 2 knäckemackor med keso och kaviar

Dagens motion har varit en promenad med Sune i vagnen runt byn. Cirka 40 minuter. (Jag hade i min planering att ta det lite lugnare idag)

Elakaste mamman i världen!!!

Nu har Anna Maria Petterson haft ett riktigt blodsockerbryt. Jag höll på att packa väskan och hittade inte min mascara. Sa till Emil att jag inte kunde åka med till Skåne om jag inte hittade den. Han tyckte att det var riktigt fjortisbeteende av mig. Jag kände at jag blev allt hungrigare och argare, så till slut skrek jag bara rakt ut:- Jag måste ha mat nu!!!!!!!! Jag värmde de gamla ungsgrönsakerna från igår och ätrorna från dagens lunch i en kastrull och bara kastade i mig maten. Nu har jag kramp i magen, men är åter igen mig själv. Detta tycker jag är baksidan med att äta "bra och ordentligt". När man småäter lite hela tiden så slipper man ju känna denna där vidriga och hemska hungern.

Sunes "Girlfriend"

Nu börjar åter mörkret falla. Jag och Sune fick i alla fall lite underbar sol på oss när vi traskade ett varv runt byn i tidigare idag. Nu ligger han och sover middag, men vaknar väl vilken sekund som helst. Vi har haft besök också. Sunes "Girlfriend"  och hennes härliga mamma har hälsat på oss!

                       Sune och Nomie leker


                             Sune och nomie myser




Ikväll ska här packas lite väskor därför att imorgon åker jag och Emil till Skåne. Det är cykel cross avslutning i Svenska cupen. Emil ligger bra till då han leder, så det vore kul om det går vägen. Sune ska vara hemma hos mormor och morfar denna gång. Han har varit med varenda cykeltävling hela höstem och vintern, så nu skonar vi han från den sista. Annars hade hans helg till största delen besått av att åka bil och barnvagn. Roligare än så tycker vi faktiskt att han kan få ha denna gång. Själv känns det som om Emil och jag ska på värsta mysiga semestern ihop! Fast det jag typ ska göra är att stå ute hela helgen och titta på alla galna cyklister i snön och halkan! Hoppas att det blir ok väder i alla fall. Det ryktas om +4 grader... Jag ser mycket fram emot att åka bilen med Emil och få sitta i framsätet för en gångs skull!

Strålande sol!

Äntligen får man se solen! Underbart härligt väder ute idag. Jag och Sune ska strax ut på en skön promenad. Mina benhinnor är något trötta idag efter löpningen igår, men det tar jag som ett tecken på att jag tog i lite mer än vanligt.
Fin dag på dig!

Power!

Vi är hemma hos mina föräldrar nu och har just ätit kvällsmat. Jag är mätt och nöjd med livet igen. Kan väl erkänna för er som inte känner mig så bra, att jag har ett jädra temperament emellanåt. Vilket jag inte alltid är så väldans stolt över.
Bestämde mig i alla fall till slut för att följa med Emil till Alingsås. Där fick jag mösat mig in till gymmet och tränat morskroppen lite. Den blir ju faktiskt inte snyggare av att bara ligga på soffan och önska, önska att saker och ting ska hända. 
Dagens matintag och träning:

Frukost:
En tallrik med gröt, russin och mellanmjölk

Lunch: Ungsbakade rotfrukter och fiskbullar i räksås

Mellanmål:En Dahlblads bar ( Fudge crisp är underbart god!)

Kvällsmat: Kycklingsallad

Ska äta någonting mer litet innan jag lägger mig.

Träningen blev på gymmet 40 minuter och löpning på bandet 20 minuter. Jag sprang fortare idag än sist, så det känns fint.


Seg

Nä... det blir inte mycket gjort här idag. Jag har i alla fall lyckats att svira om från morgonrock till vanliga myskläder. Ikea får bli en annan dag. Vi har just ätit lunch och nu är jag i total matkoma.Har en stund på mig att bestämma om jag ska med till stan så jag kan gå på gymmet eller inte... Underbarast hade varit att haft en tv i sovrummt och en betjänt som kom med choklad och annat gott på en silverbricka så fort jag plingade i klockan.

Jag har iofs. bäddat, plockat i ordning, diskat och lagat mat, men det är såna saker som inte känns att man gjort. För det måste man ju göra varje dag i alla fall.


Ikea...

Idag är det en sån där grå dag igen, tror ej att solen kommer visa sig. Jag känner mig totalt överkörd men samtidigt glad, för snart har det gått en vecka på det nya livet! Och jag ligger redan bra till inför invägningen den 1a februari. Idag är tanken att jag ska gymma och springa på löpbandet, men helst av allt skulle jag vilja ta bilen och styra mot Ikea. Är sugen på att bara strosa runt och titta på alla fina möbler och trevliga saker. Det kostar ju ingenting! Skulle lätt kunna tänka mig en heldag på spa också, men det kostar desto mer...


Trötter

God kväll!

Kom just hem från några vänner, sängen skriker efter mig så därför får det bli ett kort inlägg.

Dagens mat och fysiska aktivitiet:

Frukost
: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Gårdagens korvgryta inklusive gårdagens pasta penne

Melllanmål: 2 knäckemackor med keso och kaviar+ honungsvatten. (Erkänner att jag behövde lite socker)

Kvällsmat: Utsökt god köttfärspaj med en sallad till detta+ ett glas rött(Måste tänka på blodomloppet också)

Kvällsfika: 2 riskakor med philadelphiaost

Dagens aktivitet har varit promenad med barn i vagn i snömodd cirka 1 timme.

God natt!

Glad mör och mätt





Nu är jag i fas igen efter en minst sagt helsnurrig morgon. För några dagar sedan satte jag upp en lapp på Ica angående gemensamma promenader med barnvgn. Min tanke var att det möjligtvis satt fler insnöade småbarnsföräldrar som kunde behöva träffa andra föräldrar och förena nytta med nöje. Jag åkte till Ica och hoppades på att någon mer än jag skulle nappa på min idé.
Efter att klockan just passerat den utsatta tiden 10. 30 så anslöt två mammor med sina barn. Det blev en trevlig och svettig stund, då snömodden tyvärr var svår att manövrera barnvagnen i. Man får se det som ass-träning!
Tack för en skön promenad tjejer!

Pms och hjärnsläpp

Nu är jag äntligen hemma igen efter att ha varit en sväng hos farbror doktorn. Jag har en tid trott att jag kanske har urinvägsinfektion så skulle dit idag och lämna ytterligare ett pissprov.
Jag hade inte särskillt lång tid på mig i morse, men ändå fick jag för mig att jag skulle göra 100 saker! Först fick jag för mig att ställa mig på vågen som för övrigt är svårstartad. Så jag stod där som en tixmänniska å stampade frenetiskt på den. Sedan skulle jag äta min gröt och samtidigt blev jag skitnödig. Avslutade med en snabb tandborstning och som toppen övet iet skulle jag kladda på lite mascara. Sminkväskan var försvunnen, så irrade runt som en senil höna för att hitta den. Insåg att jag fick lov att strunta i make upen.

Jag gick ut till bilen som för övrigt var helt insnöad, borstade bort det värsta och hoppades på att inte möta någon polis. När jag svänger in och parkerar bilen, så inser jag att jag har glömt det allra viktigaste, urinprovet!!!!!! Det står hemma i kylen. Skit, skit, skit. Jag är nära ett sammanbrott, men biter ihop och går mot vårdcentralen.

Innan jag slår mig ned i väntrummet så betalar jag i receptionen. När höjdes det från 80-100:-??? Jag sätter mig ned och väntar på att läkaren ska kalla in mig. En dörr öppnas och en man med utländskt påbrå kallar in mig på rummet. Han frågar massa frågor och sen så säger han att man kanske behöver kolla i urinröret och urinblåsan...Aj,aj jag kände hur jag bara ville börja grina. Det slutade i alla fall med at jag fick en gyntid och visar det inget där så ska jag skickas vidare till en sån där läskig urolog...Som tur var behövde jag inte urinprovet, det löste sig ändå.

Strax ska jag palta på mig och Sune för att ännu en gång åka till Sollebrunn. Idag startar gemensamma mamma-barn promenaden som jag är ansvarig för. Får la se om någon människa dyker upp...


Trött nu

Tjo!

Nu är det strax läggdags för min del. Sune sover redan och Emil hinner alltid lägga sig före mig...
Idag har varit en bra dag.Tror att det kan ha med det varmare klimatet att göra. I morse när Emil sprang iväg till gymmet så packade jag ned Sune i bärstolen. Det var riktigt kul att ha honom på ryggen, men blev lite tungt när han lyckades somna till. Då lutade liksom hela ekipaget något med  åt vänster.

För en stund sedan var jag ute på kvällspromenad med mamman till barnet som vi var på kalas hos tidigare idag. Som tur var så hade hon en reflexväst på sig så jag slapp ta min vrålhemska banverketväst. Som för övrigt är orange och det är en bland dom fulaste färger som jag vet. Tack för en trevlig promenad! Tyvärr har jag mer skoskav nu än innan. Satte ändå på ett plåster på mitt gamla skav men lyckades missa rätt punkt med några centimeter.

Så här såg dagens matschema och träning ut:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk( Nä jag tröttnar inte. Har tuggat knäckebröd varje morgon sedan i somras. Detta är smidigare då man i princip kan svälja rakt av när man sitter å är skitrött+att det värmer gott i magen)

Mellanmål: En banan

Lunch: pasta penne med tikka masala kryddad korvgryta

Mellanmål: 2 knäckebröd med ost+ en kopp grönt te (Var på kalas och åt detta ist för godsaker)

Mellanmål: Ett äpple och en morot

Kvällsmat: Hemmamarinerad fläskfilé och sallad med balsamicovinäger (Var extrapris på fläskfilén på Willys igår) Svensk om ni undrar.

Morgonpromenad efter frukost med Sune i bärstolen och kvällspromenad efter kvällsmaten.
Här kommer för övrigt ett litet smakprov på kvällens middag!


Kalas

Nu har vi varit på ettårskals. Grabben som fyllde år är just inflyttad med sin familj och bor nästan granne med oss. Det bjöds på härlig fika som bland annat kladdkaka med glass. Jag stod emot och åt två knäckemackor med ost i stället. Hade varit snyggt att börja äta sött innan man knappt hunnit med att sluta...Skulle kännas som att man bestämt sig för att sluta dricka alkohol, men bara för att det är fest så kan man ta sig några glas.
Nu sitter Emil på den jättetrista motionscykeln och trampar. Jag är gladast att jag slipper. Sune har sovit en stund och jag har försökt att diska. När jag blir stor, eller snarare äldre (För större ska jag ju inte bli)och har ett eget hus, med Emil då förstås. Då ska jag/vi ha en diskmaskin!


Surast

Morgon.

Igår kväll var jag minst sagt grinig. Jag var sur på allt inom räckhåll och stackars Emil fick stå ut med sin tråkiga sambo. När vi sedan lade oss för att sova så ville han att jag skulle analysera dagen. -Analysera?!! Utbrast jag. -Varför då?! -Jo, sa han lite försiktigt. -Vad har du till exempel ätit idag? Jag tyckte att jag hade ätit som jag skulle, men sen visade det sig att jag hade glömt ett viktigt mellanmål. På grund av detta blev jag genomfrusen och allmänt jättetråkig...Sorry Emil och tack för att du står ut med mig.

Idag är det nya tag som gäller!

Familjen annorlunda


Nu sitter jag och Emil och tittar på familjen annorlunda. Jag kan inte kalla det nedvarvning, då jag sitter på helspänn varenda minut. Blir ju nerv
Nu har Nunis äntligen somnat. han hade ingen lust att varva ned idag. Trots att vi duschade han med något shampo som har lugnande effekt inför kvällen. Så här glad blev han när han fick vara med en stund till.



Nu sitter jag och Emil och tittar på familjen annorlunda. Jag kan inte kalla det nedvarvning, då jag sitter på helspänn varenda minut. Blir ju nervös att dom glömmer nåt barn någonstans.

Ikväll ha den nya bärstolen testats. Vi tog en kvällspromenad runt byn. Sune verkade trivas där han satt på sin tron. Själv trivdes jag inte vidare värst i den fulaste reflexväst man kan tänka sig! Det står banverket över hela ryggen och magen! Emil typ tvingade mig att ha den på.




Idag har jag ätit följande: (Det kanske inte är så jädra intressant, men för min del så måste jag göra så här för att palla)

Frukost: Gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Kina mat

Mellanmål: Tvår riskakor med messmör

Kvällsmat: Emils hemmagjorda tonfisksallad och två riskakor a la astorrt

Idag har jag gymmat och sprungit 20 min+ gått en kvällspromenad med familjen.

Träning och shopping



Nu har vi varit en sväng till Alingsås. Jag har lyft vikter på gymmet och sprungit 20 minuter. De första 3 minuterna trodde jag att mitt lårben skulle gå ur led. Jag var lite segstartad och vänstra benet hängde inte med som det skulle, men efter en stund gick det bättre. Efter träningen åkte hela familjen till in till stan och åt lucnh på kinan. Vi gick en snabbis inne på gallerian och köpte födelsedagspresenter till Sunes vänner som i dagarna fyller 1 år. Jag hittade en tröja och ett par byxor till Sune också. Köpte storlek 86 så har han lite att växa i...


Snart läggdags

Nu lider denna dagen mot sitt slut...
Idag har jag käkat följande:

Frukost: Havregrynsgröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Chili con carne med råris

Mellanmål: 2 Knäckemacor med philadelphiaost och tomat + en kopp grönt te

Kvällsmat: Varmrökt lax med fransk omelett

Jag ska stoppa i mig någon liten mer grej innan jag lägger mej. Typ en riskaka eller två...
Det blev en promenad med Sune i vagnen idag. Imorgon ska jag träna på gymmet och springa på löpbandet.





Victoria secret show




Sune och jag har sovit vår efermiddagsskönhetssömn. Jag älskar att sova middag! Nu börjar Victoria secret fashion show på tv. Enligt min syster så skulle det inspirera mig till mitt nya liv. Jag hoppas att hon menar att jag snart kommer kunna köpa assexiga underkläder och inte att jag ska lära mig att gå i såna där sjukt höga skor!! I love ju gympadojjisar!
Idag har jag äntligen tagit tag i tvättberget nere i källaren. Sjukt mycket tvätt! Det är ungefär som den typiska lyxfällan, man låter bara allt samlas på hög och hoppas att det försvinner av sig själv...Anledningen till att jag inte har tvättat är att vi har massa äckliga kryp i källaren och därför drar jag på det in i det sista. Idag insåg jag att jag tyvärr var tvungen att tvätta, då jag endast har 2 par rena sockar.

Nästan vår

God morgon!

I natt har vi sovit vår bästa natt någonsin sedan Sune föddes. Han somnade vid 19 och sov till 05.30, i sin egen säng dessutom. Sedan vaknade han 05.30 och fick komma in till oss, där åt han en flaska välling och somnade strax efter det om. Emil gick upp tidigare, men vi sov til 08.40!!! Så underbart skönt. Det är endast -4 grader här idag. Emil är ute och trampar, han beräknas vara hemma om typ 4 timmar. Själv tänker jag ta en promenad på närmare 40 minuter...

En dag närmare målet

Nu sitter jag, Emil och min syster och myser i soffan.
Idag har det varit en fin dag. Jag och Sune har sovit en underbart lång och slow nap på drygt 2 timmar. Det var nog det bästa idag! Ha,ha!

Så här såg dagens matschema ut ifall du är intresserad...

Frukost: En tallrik havregrynsgröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Kycklingpastasallad från statoil

Mellanmål: 2 knäckemackor med keso och tomat+ en kopp grönt te

Middag: Tacos på nötfärs

Om det inte nämns annat så dricker jag vatten till måltiderna.

Klockan 21 ikväll så visas rallybrudar på tv. En härlig film som man måste se!!

Sprang som en antilop!

Nu sitter jag i soffan under en mjuk filt, iklädd mina härliga raggsockar och skitfula gråa mysbrallor, som man för övrigt får elefantröv i. Min mamma har strängt förbjudit mig att visa mig offentligt i dessa byxor.
Jag har nu avverkat mitt första träningspass. Det blev cirka 40 minuter styrketräning och löpning i 20 minuter. Det var min allra första debut på ett löpband och jag tyckte faktiskt att det var riktigt kul! Trodde det skulle vara asboring att glo rakt ut över gymmaskinerna, en lättnad att det inte kändes så. Jag har en tendens att vricka mina fötter ganska lätt. Därför går en hel del av min energi till att hålla koll på dem när jag springer. Nu kunde jag istället fokusera på löpningen, vilket var ballt!





Bye bye butter and cream

Idag är det första dagen på mitt nya fräscha liv! Redan när jag gick upp ur sängen och tog på mig löpartajtsen så kände jag mig så mycket snyggare. Tänk vad det mentala spelar in.
Nu är ju fallet inte riktigt så att min kropp blir super över en natt. Det behövs mer än så. Jag har ätit havregrynsgröt med russin i till frukost. Jag gillar gröt så den slank ned lättt.

Här är min startposition:

Vikten i nuläget: 66 kg

Bröstomfång: 97 cm

Magomfång: 93 cm

Rumpomfång: 100 cm

Ja...jag är ingen typisk planka, snarare en slipers. Jämngrov och tung. Det skall det minst sagt bli ändring på!

Nu ska jag kila iväg och gymma lite. Ska även springa på löpbandet för första gången i mitt liv. Spännande!

RSS 2.0