Amatörfrisör?

Nu skrider det mot år 2011. Det är endast 1 timma och 15 minuter kvar till tolvslaget och jag känner en lätt ångest för inför ett och annat...Funderar helt ärligt på att äta trerättersmiddagen en gång till. Kvällen har än så länge varit toppen, men inte helt felfri. Matlagningen gick iofs som en dans och jag passade på att ta mig en dusch när hasselbackspotatisen skötte sig själv i ugnen. Det är alltid så sjukt varmt här bara.
När jag skulle sminka mig så pärlade sig svetten under näsan och i pannan. Därför öppnade jag altandörren. Eller åtminstone försökte...Det gick inget vidare då snön utanför blockerade den. Problemet blev värre när dörren inte gick att stänga igen. Samma sak lyckades jag med i badrummet. Det var sjukt varmt efter att jag duschat så jag öppnade fönstret, men det gick inte heller att stänga. Det är tydligen fel på både dörren och fönstret...Lyckat!

Jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med efter mammaledigheten, men funderar nu på frisörskolan... Eller så skiter jag i pluggandet och går på ren känsla istället... Salongen skulle kunna heta salong amatörfrisör. Den skulle kunna vara till för dem som är lika spontana som jag och som gärna vill göra andra saker än att bara toppa och färga gråa hår. Jag skulle kunna inrikta mig på hippa frisyrer och coola färgsättningar. Vad tror ni om det??

Hoooosianna!

Jag började sjunga på Hosianna Davids son förut. Den poppade bara upp i huvudet på mig. Jag tycker att det är en väldigt vacker låt. Den påminner mig om när jag själv var liten och julen började närma sig. Ja, jag vet ju att julen nu är över, men jag är lite segstartad så nu tycker jag att det minst sagt är trevligt med lite julmusik.

När jag satt där vid köksbordet och sjöng på Hosianna så blev jag lite fundersam...- Hoooosianna Davids sooon!... Vem var Hosianna? Var Hosianna ett annat namn för Jesusbarnet och var då David i såna fall ett smeknamn på Josef? Lite förvirrad blir man. Eller är Hosianna Jesus och David självaste Gud? Hade dom även smeknamn på varandra i bibeln? Jesus mamma som för övrigt hette Maria kanske kallades för Mia eller nåt...Jag tycker redan bibeln är ganska svårläst, inte för att jag läser den särskilt ofta. Förresten...Hade folket på den tiden efternamn?? Det tål att funderas på. Eller så kanske man snarare ska ta å läsa bibeln lite oftare.


En tå kort

Hej hopp!

Idag är det självaste nyårsafton och nu är det bara 13 timmar och 45 minuter kvar tills det nya livet börjar...Jag ser faktiskt fram emot det mer och mer. Ett litet bekymmer är bara att jag tror jag har stukat min stortå. Igår när jag hade ätit klart och skulle glida ned från stolen( En sån där barstol, men jag skulle hellre kalla skitstol) då missberäknade jag höjden och landade på högra stortån. Tänkte inte så mycket mer på det sedan, men idag känns den inte tipp topp. Skit samma, det känns säkert bättre ikväll när jag fått i mig lite vin och skumpa!
I år satsar jag på att ha samma outfit hela kvällen. För två år sedan ordnade vi en liten bordshockeyturnering och jag spelade så svetten rann. När ett bordshockeyspel hamnar i mina händer, då ser jag rött!
Vi sjöng även karaoke så det skallrade i rutorna och min klänning pallade inte trycket så ett axelband gick av. När klockan väl slog tolv, så hade jag svirat om till min väninnas gråa mysbrallor och ett urtvättat gammalt linne.
I år ska jag vara lite klassisk och ha en svart klänning, som fyra femtedelar av sveriges befolkning säkert också ska ha. Målet är i alla fall att äta så mycket jag bara orkar utan att klänningen spricker! Ha,ha!

Nedräkningen har börjat

Nu mina vänner så är det endast 28 timmar och 15 minuter kvar innan mitt nya liv börjar! Huuuu, det är med en skräckblandad förtjusning som jag tänker på det...

Så här kommer det i alla fall se ut framöver:

Jag ska äta bättre (Jag kommer att föra matdagbok) 

Röra på mig mer (Även om det är äckelväder ute)

Mina mål framöver är:

1:a Februari ska jag ha gått ned minst 2 kilo.

1:a Mars ska jag springa en mil (Detta har jag aldrig i hela mitt liv gjort förut. Jag har som längst sprungit ca6 km)

1:a April ska jag få på mig minst ett par av mina gamla jeans.

1:a Maj hemligt


Detta kommer jag att belöna mig själv med när jag lyckats med mina mål:

Efter månad ett tänker jag unna mig en ansiktsbehandling.

Klarar jag en mil så tänker jag gå på en Helkroppasmassage

Efter April månad kan jag behöva köpa mitt något nytt träningsplagg eller dylikt

Efter 1:a Maj tänker jag shoppa nya härliga underkläder!

Om jag inte klarar mina mål så kan jag lika gärna gå under jorden. Jag ska klara detta!!!

Avis!

Nu är jag hemma hos mamma min. Sune har varit här en stund då jag och Emil har handlat mat i stan. Jag mådde så himla dåligt så jag inte trodde att jag skulle orka åka in men jag bet ihop. Idag har jag nämligen lyckats att få både migrän och magkatarr, men frågar ni Emil så tror han att jag typ bara har mens...Å det har jag inte! Jag stoppade en spypåse i fickan för säkerhets skull. Kände att om någon hade gått förbi mig just då och luktat gammal svett och rök , så hade jag spytt rakt ut. Bäst att ta det säkra före det osäkra.
Vi storhandlade på Willys och på vägen ut skänkte jag faktiskt 40 spänn till frälsningsarmén. Det känndes bra! I bilen stoppade jag i mig en dumlekola och helt plötsligt kom matlusten tillbaka, så vi for till Mc Donalds. När jag stod i kön och väntade på att få beställa mina två cheeseburgare så gick en kvinna förbi. Denna kvinna hade typ samma frisyr som mig plus att hon hade en stjärna rakad i huvudet!!!!!!! Jag brukar inte bli avundsjuk, men fy helsike vad det sved! Nu ska jag hem och förbereda maten inför imorgon. Det skall kokas fisksoppa och fixas.
Ikväll får ni reda på vilka mina mål med träningen är och mina härliga belöningar!

Glömde

Glömde ju säga att Nunis fick sin första cykelhjälm igår. På allebike i Alingsås finns det många jättesnygga hjälmar!


Huvudvärk

God morgon!
Idag vaknade jag med huvudvärk. Om jag hade varit ute och festat gärnet, då hade jag fått ta smällen. Men varför ska man annars behöva ha huvudvärk???
Igår var det fullt upp så jag hann inte med ett endaste inlägg. Vi var på återbesiktning av bilen och den gick igenom! Efter det åkte vi till Överby och kollade lite på mellandagsrean. Jag behöver ett par termobyxor, men fann inga.
På eftermiddagen åkte vi in till Alingsås och jag var med på Lottas spinningpass. Höll helt ärligt på att avlida efter första låten, som för övrigt var Magnus Ugglas låt om nyårslöften och brädmage. Jag lyckades efter en stund falla i någon slags trans och koncentrerade mig på vad jag ska laga för mat på nyårsafton. Fisksoppa till förrätt, kött och hasselbackspotatis till varmrätt och något dumlechokladmousse som jag fått recept på, av Emils syster.

Nu ska jag äta frukost, sedan åka och storhandla. Ska det nya livet börja om två dagar, så måste det finnas "rätt" grejer hemma.

Återkommer senare med detaljerna som jag lovat...

Morsan ska bli fit


Om några dagar, eller snarare den 1:a Januari börjar mitt nya liv!
Ja,ja den har vi alla hört förut, men jag ska verkligen starta mitt nya liv. Jag måste loosa några kilo för att komma i alla mina jeans som bara hänger i garderoben och skriker efter mig. Under graviditeten bestämde jag mig för att inte köpa några nya byxor, utan ha som mål att komma i mina gamla. Och hur har det gått??? Bad,bad rent sagt käpprätt å fanders.
Jag har ännu inte lyckats och börjar bli riktigt less på att varje dag fundera på om jag ska välja de blåa jeanstightsen med fickor på morshängar- baken eller de blåa jeanstightsen med fejkgylf...

Jag behöver även tappa några kilo för i mitten av Augusti ska jag trampa runt cykelvasan, som för övrigt är 9 mil. Funny bunny tycker säkert vissa, men jag ser faktiskt fram emot detta!

Och så har jag ytterligare ett mål, men det är än så länge hemligt. Å nej, tänk inte ens tanken..giftemål är ljusår bort. Jag kan ju påminna dig om att jag inte ens är förlovad...

Tanken är att för er som vill så kan ni följa mig på den sjukt långa resan.
För att klara mina mål så behöver jag delmål på vägen. Annars kommer jag typ lacka ur efter två veckor. (Det kommer mer detaljer snart)
Jag tänker även använda mig av mitt egenkomponerade belöningssystem. ( Hur ska man annars palla?) Mer detaljer om detta kommer också snart.







Fart på morsan!


Hela familjen har varit ute på en minst sagt svalkande promenad. Sune åkte pulka för första gången i sitt liv. Han var typ glad en gång under hela promenaden och det var när vi sa hej till Mormor och Morfar. Efter det kom stonefejset fram igen..Tror möjligen att han brås på sin mor...Nej det är inte snor han har under näsan utan en sårskorpa efter att ha kraschat på snoken. Efter promenaden tog vi en mysig fika och sedan fick jag ett städryck. Jag har städat i det trista skafferiet och det sjukt stökiga burkskåpet. Jag fixade och trixade så att Sune fick ett eget litet skåp med prylar att leka med. Jag är otroligt stolt ska ni veta!


gött!

Jippi!!
Nu har herr rörmokare varit här och fixat avloppet i duschen. Så himla gott! Nu är jag glad och överväger till och med att ta en promenad. Men först ska jag hitta på något som vi kan äta till lunch...Vissa dagar är skallen helt tom på förslag. Funderar helt ärligt på att ta en shaker för att slippa laga mat. Jag har precis diskat och gjort fint i köket och det ät kul om det får förbli så ett litet tag. Det finns en bit lasagne kvar sedan luchen igår som Emil kan äta upp om han vill...

Barnmat i lyxförpackning

Ikväll har jag gjort lite nytta i alla fall. Jag har lagat mat till Nunis och fryst in i små söta burkar. För att vara en typisk "Praktmorsa" har jag lagt ned lite extratid på burkarna. Hoppas ni gillar dem!




Snöallergisk???

För er som undrar om jag blivit på bättre humör, så kan jag väl säga nja på den frågan...Om det är så att man pånyttföds, då skulle jag vilja födas som en liten söt och lurvig kattunge innekatt. Min husse och matte skulle älska och avguda mig och dom skulle inte ha något emot att jag låg framför öppna spisen större delen av dygnet.

Vissa av er kanske tror att jag är lat, men så är det inte riktigt..Jag tror snarare att jag är snöallergiker. Snöallergin ter sig sådan att man helst väljer att stanna inne, så länge termometern visar på grader under 5-strecket. Jag gjorde ett försök häromdagen att trotsa allergin och åka skidor i - 18- Tänkte att jag kanske skulle uppskatta den "normala" kylan  (då menar jag inte i tunna tajts) bättre. Då huset i vissa fall kan vara lite för dåligt uppvärmt, så föredrar den snöallergiske helst att ligga eller sitta under ett vitt duntäcke hela dagarna. På så vis får den snöallergiske  den värme som hon behöver och samtidigt snöns vit färg omkring sig UTAN att ta skada.
Någon mer med snöallergi? Tänkte att vi kunde starta en klubb...och så kan vi alla ha nyårsfest ihop i någon stor å häftig bastu!

Kängurupung??

Allt är lite motigt idag. För det första tycker jag att snön kan försvinna, nu är ju faktiskt julen över. Sedan undrar jag en sak...Om vi nu härstammar från aporna, varför kunde vi inte få ha kvar våran päls och fortsätta att gå på alla fyra och ha våra barn hängandes på våra magar??? Nä, nu ska vi behöva klä oss med 13 lager kläder för att inte frysa röven av oss och så ska vi bära på våra barn på alla möjliga konstiga sätt. Hur smart är det till exempel att bära sitt barn på höften? Hur skevt som helst!
Och om nu Gud finns och skapade oss människor, varför missade han vissa viktiga detaljer då för? Det hade väl varit bättre att skapa oss människor mer som en känguru, med en babypung på magen. Då kunde våra barn sitta där och knapra på ett rån och inte behöva gnälla över att vi ska ta upp dem från golvet hela tiden.
Jag vet inte...Gud kanske "bara" är människa han också och ingen människa är perfekt. Han kanske kommer på detaljer i efterskott, när det är för sent för att åtgärda dem...

Softisch dag

Nu sitter jag och my Love i soffan under ett tjockt och härligt duntäcke. Vi har haft en mysig eftermiddag och kväll hos mina föräldrar med god mat, mys och fina julklappar. Vi har i några år haft som en liten regel att köpa två paket till var och en. Men som alltid så har min pappa lyckats köpa alldeles för många...Han köper i god tid och så gömmer han dem på olika ställen och sen glömmer han av vad och hur många han har köpt...

Idag har jag inte gjort så mycket. Plockat ordning på lite tvätt och lagat mat. Jag och Nunisen= Sune har sovit middag, vilket var jättemysigt. Jag undrar bara varför barn måste vakna med ett gallskrik??? Jag var mitt uppe i en skön dröm där jag var på härliga Ullared och skulle köpa mig en smaskig glass. Just när jag ska till att säga vilken sort jag vill ha ja då, Aaaaaaaaabuaaaaääää!!!! Hur länge ska man behöva vakna av detta hemska ljud? Ska det vara så här varenda gång, fram tills han blir tonåring och inte ens vill sova middag  bredvid mammi längre?

Annandag

Det är något visst med att sova i sin egna säng. Jag har sovit som en stock och varit jättevarm eftersom jag hade haft dubbla täcken på mig. Idag är det varmare i hela huset och Emil behöver inte  
ha mössan på. Det ligger ett långpass med utecykling på schemat för Emils del. Sjäv är jag fortfarande glad att inte vara proffscyklist.
Idag ska vi fira jul med mina föräldrar och min syster. Det ska bli gott med julmat, med tanke på gårdagens lunch...

kölappar och hungersnöd

Nu är vår lilla familj hemma i stugan och lugnet börjar lägga sig. På väg hem ifrån Säter så stannade vi i Örebro för att äta lunch. Varken Ikea eller Gallerian på Marieberg var öppna, så vi bestämde oss för att ta Max. Då var det också stängt!!!!!! Det slutade med att vi åt varsin sallad i bilen som vi köpt på Coop. Och dessutom åt vi med Sunes sked, då jag inte pallade att stå i kö. För er som känner mig så vet ni att min stubin kan vara mer än kort när jag blir hungrig. Vi köpte alltså salladerna,men behövde fråga om bestick i spelkiosken. Jag ställde mig i kö som man ska göra och det var den segaste kön någonsin. Det blev inte bättre när jag fattade att man skulle ha kölapp och en gubbe i kön bara tittade på mig och gick före. Aaaaaaaaaa!!!!!!!! Om man har kölappar så kan man ju ha en stor skylt som visar var de finns. Jag är inte lång, men ändå satt de typ i knähöjd. Lätt att se... När vi kom hem så var det aningen kallt i huset, närmare 16 grader. Nu sitter vi här med tända ljus och Emil har till och med mössan på. Men det är mysfaktor på hög nivå!
Tack all ni som skickat julkort till oss, ni alla har underbart fina barn.

Juldagen

God juldag!

Jag sitter här och avnjuter en delikat skinksmörgås.(Nu ljög jag lite, för jag är inne på fjärde mackan nu) Efter frukost är det dags för packning och det lär nog ta en stund, då vårat rum ser ut som ett bombnedslag. Tyvärr har jag bara mig själv att skylla...

Snart Påsk

Nu lider julafton mot sitt slut och man kan glatt blicka fram emot påsken.Rött är vackert och gult är helt klart fult. Jag tycker ändå att påsk är trevligare än jul. Vi har haft en trevlig kväll här med mycket god mat som bland annat var heminlagd sill och egengravad lax. Själv bidrog jag med mina egna vitlöksmarinerade champinjoner. Emil ska börja sitt nya liv imorgon med mindre snask. (Eller sluta snarare... Han sitter här bredvid) Så för tillfället proppar han i sig allt sött som han kan komma över. Själv är jag jättetrött och vill gärna krypa till sängs snart...
Hoppas att ni alla haft en fin dag med nära och kära. Jag är otroligt glad att jag slapp sitta på ett insnöat tåg. Jag skänker en tanke till er alla. På tal om insnöad, snart ska det börja en ny omgång av Big brother. Jag funderar på att söka...För om man skulle vara tvungen att ta en promenad i kylan,så tar det väl endast 15 sekunder att gå ett varv runt rastgården. Jag håller helt enkelt med om att lagom är bäst.

God natt

Sunes Jul

Idag är det självaste julafton och jag hälsar alla mina vänner en God Jul! Då jag har lyckats att glömma min mobilladdare hemma. Det är Sunes första jul, han är fortfarande för liten för att förstå vad som händer runt omkring honom, men jag tycker däremot att det ska bli en riktigt mysig dag.
Hoppas ni alla får en riktigt fin julafton!


Kolla in bärstolen!

Nu är det snart läggdags för mig och Emil. Vi har haft en jättemysig kväll. Julklappsöppningen var trevlig och jag är jätteglad över våra presenter. Tillsammans fick vi en bärstol för att kunna ha med Sune på ryggen vid promenader och dylikt. Av Emils mamma fick jag till en söt anteckningsbok där hon själv hade skrivit ned olika recept. Av Malin osh Johan fick jag en jättesnygg grön-silvrig plåtburk med löste i. Roliga och härliga julklappar, jag tackar för dem!

Här är mina älsklingar och den nya bärstolen




Jag är skidgrym!

Nu jäklar!

Här sitter en nyduschad Anna som är så jäkla nöjd. Vi är alla samlade förutom Sune som tar sig en power nap. Det smuttas på lite dessertvin och äts på Ullas hemagjorda julgodis. Jag är i fas och liver leker!
Jag och Emil kollade spannet på mina skidor och jag hade endast 7 cm spann!!!! Inte ett dugg konstigt att jag haft ett förfärligt skitfäste. Av detta blev jag superladdad att åka skidor, bara det inte var på mina jag skulle behöva stå. Jag hoppade i träningskläderna, lånade Emils laggar och for till golfbanan. Det började  si sådär bra då jag vurpade i första böjen. Men sen skulle ni sett! Jag skidade iväg som värsta Charlotte Kalla. I sista nedförsbacken fick jag lov att staka. En man med hund lade märke till detta och undrade om det gick trögt. Jag svarade att glidet är kass, men det är skit samma för jag har ju i alla fall fäste! Ha,ha, vad skidor i -18 grader kan göra en människa glad!

Trevlig kväll

Storgrinat

Nu har jag haft det årliga julbrytet, då tårarna sprutar åt alla håll. Jag är värdelös på julbakning så jag brukar hålla mig till julbryt istället. Skämt åsido.Någon dag runt jul så brukar jag balla ur och störtlipa i typ en timme. Jag grinar då som en övertrött och trotsig unge. I år handlade det mest om rollen som morsa, ha för lite att göra, vara arbetslös framöver och ha för jädra usel valla på skidorna.

Fast nu känns det redan bättre. Vi har ätit aborre till lunch som var fiskad av Ulla och Jan i närheten av Östersund. Otroligt god fisk! Jag ska plocka in skidorna i köket och försöka mäta ut spannet mer exakt. Emil ska hjälpa mig.  Och om några timmar vankas det mys intill granen och julklappsöppning!

Från koja till slott

God morgon!
Äntligen har vi haft en natt då vi fått sova ordentligt. Jag känner mig som en helt ny människa. Jag överväger till och med att ge skidorna ett nytt försök. Inte för att jag tycker det är ett dugg kul att åka, utan snarare för att jag är sjukt envis. Det är endast -15 ute och vinterlandskapet liknar en julsaga. Snön faller sakta, sakta till marken... Sune är i köket och hjälper till med dagens knäcktillverkning. Själv funderar jag på om vi kanske skulle ta och köpa oss ett hus i Dalarna...Här uppe kan du få ett fint hus runt miljonen. Hemma i Alingsås skulle samma hus kosta drygt 2 miljoner. 

     Koja                                            eller                                            Slott??
                                                                                                                         
                                                 

Om vi skulle flytta så finns det bara några människor som jag skulle vilja ha med mig.
Min Mamma, pappa, syster och mormor.
Bästa vännen Lotta.
Alla mammorna i mammagruppen inklusive deras barn.

ja... det var ju inte så mycket folk. Det kanske går att övertala dem! Jag får jobba på det=)

jul, strålande jul

Nu har jag, Emil,Sune, Emils syster Malin och hennes Johan varit hemma hos Emils pappa och firat lite jul. Det var jättetrevligt! Vi fick god mat och sedan öppnade vi julklappar.Vi hade köpt varsitt paket och så satte vi nummer på dessa och sedan drog vi lott. Emil fick godis som vi för övrigt sitter och äter upp nu...Eller, vi har smakat och Emil äter resten. I min julklapp fick jag två sorters trevliga askar med te och en påse med blandnötter. Ska jag vara ärlig så tror jag att alla människor gillar paket. Min mormor på snart 90 år säger till exempel alltid att hon inte behöver några julklappar. Trots detta är min underbara mormor alltid gladast av alla när vi öppnar paketen. Samtidigt har hon ett stort leende på läpparna och hennes ögon tindrar som på ett barn.
Det är härligt att se. Jag blir helt varm inombords och Jag är stolt över att älska att öppna paket och presenter!

Nu är det läggdags!
 
Ps: Jag har lovat söta Sandra att pusha henne inför cykelvasan. You can do it!

Sune ogillar kylan med

Nu sitter jag nära öppna spisen och försöker bli varm igen. Familjen Petterson-Lindgren har varit på promenad och kollat på skotrar i en affär. Jag kan klara mig utan en, men Emil skulle gärna köpa alla bara han fick. På väg hem blev det riktikgt kallt så vi fick lova att småspringa lite. Sune ogillar detta väder mer än mig. Han gjorde inte en min då vi skrattade och sjöng för honom. Men vi ska inte klaga för i Idre visade termometern på - 40 idag!!!!!

tittut i stugan

Tidig morgon...
Sune lyckades vakna igår kväll just när jag slutit ögonen och sovit i cirka 2 minuter. Han var jätteledsen och drömde antagligen världens värsta mardröm. Det är inte det lättaste att tala till sitt barn och trösta  samtidigt som det fortfarande sover. Jag kan tycka att det är ganska konstigt att han inte själv vaknar av detta gälla skrik, när alla andra på en mils radie gör det...
I morse vaknade han vid 5-tiden och var startklar för att slänga på sig en tröja och börja att härja runt bland leksakerna. Själv är jag inte riktigt så leksugen utan mest trött i både huvud och ögon. Det känns faktiskt ganska skönt att "slippa" börja jobba i början av Januari. Jag är varken kvälls-eller morgonmänniska. Jag är snarare en "barajobba när det är ljust" person. Nu har Jag har lite funderingar på ett annat projekt i stället, som jag kan greja med under mammaledigheten.

My new frisseliss

Det blev ingen stjärna i skallen. Frisören tyckte att min idé var lite väl svår... Fast det visade sig faktiskt att det finns små verktyg man kan köpa, som rakar små motiv. Hon hade bara inte inhandlat några sådana, då förfrågan ej varit särskild stor. Jag blev jättenöjd med min frisyr ändå!!
Hon gick igenom hela håret med saxen och tunnade även ut det uppepå. Skönt det innan man börjar se ut som plupp på fjället. Vi klippte luggen några mm också. Jag tyckte att den blev lite sned, men det är tydligen mina ögonbryn som är skeva...Ps: t-shirten blev inte bra på bild, eller snarare min kropp blev inte bra på bild idag...


                 
                                        Jag och vännen Lottavessla ståendes tätt bredvid.

Jag är duktig

Nu har jag avverkat några punkter på listan inklusive lite till. Sune och jag har faktiskt gått en långpromenad i 17 minusgrader. Jag kände att jag behövde röra på mig och göra av med lite extraenergi. Blir en snällare människa då. Trots kylan så är det ett mycket "varmare" klimat här än hemma. Det var vindstilla och inte alls lika råkallt. 
Egentligen var det så att jag var tvungen att gå ut, därför att jag lovat min Mor att köpa julklappar till Ulla och Jan, men som jag helt glömt bort...På vägen hem svängde jag förbi drogerihandeln och köpte novalucol. Med tanke på alla konstiga grejer man stoppar i sig till jul, så kanske det inte är så ovanligt med halsbränna. Jag har också ringt till förskolan och meddelat att jag inte fick jobbet. Föreståndarinnan är jättetrevlig så jag satte Sune i kö för en framtida plats.
Nu ska jag ta en välförtjänt dusch och kladda i färgen i mitt hår. Sedan luncha med de andra, softa lite och åka till klipperian! Jippppppi!

Att göra listan

God morgon!

Idag står detta på min lista:

Ringa frisören (Då ingen annan vill klippa mej)

Ringa dagis (Säga att jag inte fick jobbet och att jag vill ställa mig i kö som alla andra normala människor)

Försöka gå ut en stund och få lite frisk luft ( Får jag iof. klipptid så får jag frisk luft när jag går till å från bien...)

Plocka i ordning på rummet ( Saker och kläder högt och lågt) 

Oj, oj vad mycket saker jag har att göra denna dag. Men det ska jag nog klara av...



Glöggmys

I väntan på bättre tider så har jag druckit lite glögg med min käraste. Det blir ingen hårfärgning eller klippning idag...Det är snarare läggdags för min och Emils del, alldeles snart. Imorgon fixar jag frissen och då tänker jag även visa vad jag köpte för ball t-shirt och örhängen idag. Nu är det någon krimserie på tv som jag väl ska snegla lite på. Saken är den att sedan Sune föddes så har jag svårt för mördarprogram. Jag tycker helt enkelt att dom är alldeles för otäcka. Tacka vet jag trevliga matlagningsprogram!


Bored...

Jag känner att jag måste göra något. Jag Vill göra en liten lätt utseendeförändring. Kanske skulle ta å göra hål i näsan med en av Ullas synålar...Jag känner i hela kroppen att någonting måste hända nu! Ingen här vill hjälpa mig med mitt hårklippningsprojekt...Ulla tycker vi kan baka julgodis ihop, men jag behöver en liten större kick än så. Tack ändå. Eller skulle man kunna tatuera sig själv? Det har jag ju sett att folk gör i fängelserna...Hmmmm. Jag kanske helt enkelt ska tappa upp ett bad och se hur länge jag kan hålla andan och sen bara färga håret som vanligt... Hur trist som helst!

Klappat å klart

Sorry mitt dåligt bloggskrivande idag. Jag skyller på att det har varit fullt upp, som det ju iofs också har. 
Jag, Emil, Johan och Malin har handlat julklapapr på kupolen i Borlänge idag. Även min vän Ullis och hennes underbara lilla 3-månaders Elsa hängde på. Jag fick köpt alla julklappar som jag hade kvar, inklusive några till mig själv. Detta är ett måste varje år om jag ska orka med. Just nu har jag slagit in dem i papper och rimmat på vartenda ett. Så skönt att vara klar med detta. Skulle sitta fint med ett glas rött nu...
Idag slog det mig även vad min framtida tatuering ska bli! Jag ska helt enkelt göra en dalahäst. Tyvärr var det ingen i gänget som ville hänga på till tatueraren med detsamma, så det får vänta. Då gick jag istället å köpte hårfärg. Känner verkligen att jag behöver förnyas lite. Jag tänkte även att Emils mor kanske ville raka mig lite på ena sida. Sen skulle jag gärna vilja ha något motiv också. Typ som en stjärna eller något. Tror helt ärligt att det kan bli tufft.
Fick också reda på under dagen att jag inte fick jobbet...Det var 2 dagar i veckan på gymnasiesär. Jag är inte särskilt religiös av mig. Fast jag tror starkt på att något "bättre" jobb lurar runt hörnet. Man måste ju tänka positivt!
Här är förresten en utav mina underbara fynd idag! Only for me. Det är en spargris för framtida skönhetsoperationer. Erkänn underbar??



Helt sjukt!

Det gick inget vidare med att slå in julklappar... Det började bra, med ett glas rött, sittandes i lugn och ro i en liten vrå. Efter en stund inser jag tyvärr att jag inte har fått med mig alla julklapapr upp. Jag är en morsa liten och sliten, som sitter i skiten! Jag skulle julklappar slå in,men det visar sig att jag glömt hälften i kammarn min.
Va fasiken! Jag har tydligen glömt Jans och Ullas klappar hemma. Å det är alltså typ 40 mil härifrån... Skiiiit!! Vad gör jag nu??? Ska jag hitta på någonting helt annat?... En trisslott eller kanske en teckning som Sune målat...För övrigt så har Sune inte ens börjat att måla, så då skulle jag få måla en teckning och låtsas att Sune målat den...Jag slår in resten av julklapparna och rimmar för allt vad jag är värd. Sedan så går jag igenom de klappar som är inslagna och klara. Jag läser rimmen tyst för mig själv och ler stolt. Sen orkar jag inte mer, jag är både less och något berusad (Efter ett halvt glas vin) Hur klen får man va?

Vi sitter alla samlade i vardagsrummet. Vi äter lite paradischoklad och kollar på televisionen. Helt plötsligt slår det mig. Jag har ju för sjutton inte alls glömt några julklappar hemma. Jag har ju redan slagit in dem! Jag satt ju till och med för några timmar sedan och läste igenom alla rimmen som jag skrivit... Hur korkad får man bli??!!

rim på G

Det blev allt en liten promenad idag ändå. Emils syster Malin och hennes Johan har vallat mig runt Säter. Jag kan ju nästan inte gå med tanke på träningsvärken som smygit sig på under dagen. Det ser nästan ut som att jag åker skidor utan skidor på fötterna. Det är så väldans svårt att lyfta benen. Men, snöfallet hade avtagit ordentligt så det var trots smärtan näst intill mysigt att promenera en sväng. Nu har vi just tagit en liten söndagsfika och jag känner att det börjar dra ihop sig för paketinslagningen. Sune sitter i sin barnstol i köket och "hjälper" Farmor Ulla med tunnbrödsbakning. Ikväll ska vi äta hemmagjord pizza och jag längtar redan trots att jag är mätt...

Ont det gör ont

Idag är det snöstorm här. Det känns riktigt bra faktiskt. Något som känns mindre bra är min stackars kropp. Vi har sovit sådär bra i natt, då Sune vill sova mellan oss och helst med sin pruttrumpa på mitt ansikte. Känns som att jag är bakfull då sovtimamrna har blivit ganska osammanhängande. Samtidigt känns det som om jag varit på krogen och hamnat i slagsmål med något full och aggresivt drägg, då alla mina revben värker. Annars kan man också sammanfatta det så enkelt som att jag har sovit kass och vaknat upp med en nedrans träningsvärk.

Idag ska jag göra så mycket som att bada badkar med Sune plutt och försöka slå in julklapparna. Här uppe i Säter har folket i detta hus en tradition att rimma på alla paket. Mina rim kommer dock inte vara milslånga och hyperkäcka. De kommer typ vara i stil med: God jul Johan, denna grej kan du använda på toan. Eller Malin, God jul i denna kommer du bli allt annat än ful. God jul Ulla med denna blir det roligare att kn...a. Ha,ha, skoja bara! Sorry Ulla, men jag kommer aldrig att växa ifrån Ulla, Kajsa och Lisafisa humorn.



Final

Nu sitter vi alla och myser i vardagsrummet. Vi kollar på finalen av Robinson. Jag har inte följt det särskilt i år och inte de sista fem åren heller för den delen...Tycker det räcker att se finalen faktiskt. Efter Robinson är det banne mej läggdags. Fast jag har sovit middag med Sune tätt bredvid idag,så är jag ändå trött. Imorogn ska Emil till Falun och åka längdskidor med förbundskaptenen. Själv tänker jag då inte ens titta åt skidorna...Blir kanske en promenad med Sune i pulkan om vädret tillåter. Men fytti sjutton vad spännande finalen är nu då!!!!! Måste kolla.

God natt hörs

Vasaloppet...

Sitter och väntar på att maten ska bli klar. Ulla har älgkött och potatis på spisen. Min kropp är helt mör efter dagens skidpass. Vi åkte endast i 30 min, men känns som om jag har avverkat ett vasalopp både fram-och baklänges. Till sommaren ska jag i alla fall köra vasaloppet på cykel. Kolla in www.vasaloppet.se Men just nu är det bara pinsamt att se hur ruskigt dålig form jag är i. Efter jul och nyår blir det ändring på det för då väntar ett nyårslöfte, men det håller jag allt för mig själv ett tag till. Så det inte går åt pipsvängen innan jag ens har börjat mitt projekt. Ha,ha det vore alltför skämmigt.


Blääääääää

Before



And after



Ja... Behöver jag säga mer?

Jag och Emil har varit på Säters golfbana och skidat. Hur i hela fridens namn lyckas jag ALLTID ha bakhalt? Nu hade jag ändå nyvallade skidor. Sist jag kunde åka fort och tycka att det var roligt med längdskidåkning, var när jag typ var 9 år och joinade den lokala skidcupen. Emil försökte dock trösta mig med att skidorna inte passar längre, då jag hade dem för typ 10 år sedan...Ja, ja tänker jag, det kanske ligger nåt i det...
- Eftersom du är tyngre nu. Tillägger han. Då är det väl för sjutton mig det är fel på?! Jag väger la typ 10 kilo mer, nu än då.- Dumma Emil!

Det positiva är ändå att jag lyckats hitta mina skoinlägg til löparskorna. Efter att i flera år har undrat vart de möjligtvis tagit vägen, så finner jag dem i pjäxorna! 

Snö, snö å mera snö

Nu är vi äntligen på plats hemma hos Emils familj i Säter. Vi har just ätit spagetti och köttfärssås tillsammans. Husmanskost är för jäkla gott! Emils syster och sambo Johan är också här. Sune är i sitt esse. Det finns massor av "nya"leksaker till förfogenhet och han får all uppmärksamhet han bara kan få. Själv sitter jag bekvämt i en röd skinnfotölj med matchande fotpall. Mysbrallorna är på plats och självklart ett par raggisar. Här är endast -2,5 grader och vinden är snällare än hemma i västra götaland. Vintern är inte den optimalaste årstiden för mig. Så tanken slog mig idag. Om jag hade varit tillsammans med en Spanjor, hade jag firat jul i Spanien då?? Någon dag blir det väl längdskidåkning...Jag har tyvärr inget att skylla på nu, då mina skidor är helt nyvallade och jag har alla kläder som behövs. Möjligtvis om pjäxorna kanske kan vara lite för små...Fötterna gick ju upp en storlek under graviditeten...Vi ska även åka till Romme Alpin i Borlänge och åka utförsåkning en dag nästa vecka. Det ser jag mer fram emot! Då får man ju åka liften upp och sedan bara se till att ta sig ner och det är ju inte så himlans jobbigt. Så brukar man äta god hamburgare med mycket ketchup och fika något gott med. I like a lot!





Trött i mössan

Gog morgon och tidig morgon med för den delen. Kanske inte nu, men vi vaknade vid klockan 6.20. Det är väl bara att vänja sig antar jag. Börjar jag snart jobba så blir det tidiga mornar...Kan inte jag få ett samtal NU! Vill veta om jag får det eller inte.

Här är förresten en bild ifrån gårdagens packning. Denna sida fungerade inte igår kväll. Lägg mårke till de astrista trosorna i nederkant. Tag tre, betala för två collektionen. Dessa trosor kryllar det av i min garderob. Men de håller sig till missfärgade vita och urtvättade svarta. Så oMilfigt det kan bli! Snälla allihopa som har tänkt att köpa en julklapp till mig. Jag önskar mig endast fina, söta, snygga, sexiga, underbara trosor. Inget annat står på önskelistan i år!



Hundra knyck!

Hur trött kan man ärligt bli innan man faller i koma?
Tyvärr har jag enbart mig själv att skylla efter två hektiska dagar. Igår bestämde jag ju att vi skulle ha Viktors ettårskalas här, då han blivit sjuk. Jag hade 1,30 timmar på mig att dammsuga, plocka i ordning, tvätta av mig och byta kläder, bädda sängen, klä Sune och diska. Emil tog hand om disken som tur var. Mitt upp i alltihop så fick jag för mig att vi skulle laga mat till alla gästerna också. Det löste sig dock fint, då vi mammor hjälptes åt med detta.

Idag fick jag också ett samtal från jobbet jag sökte förra veckan. Dom ville ha in mig på intervju och jag tackade glatt ja. Det "lilla" problemet var bara vart jag skulle göra av Sune de dagar som jag i såna fall skulle få jobb... Jag ringde runt som en stolle till alla förskolor, privatförskolor, dagmammor och dyligt under 3 timmars tid. Har väl idiotförklarat mig i hela kommunen vid det här laget. Fast jag tror nog att det löser sig...Och imorgon får jag svaret på om jag får jobbet eller inte. Det verkar i alla fall lovande. Håller tummarna så hårt jag kan!

Nu ska jag packa väskorna inför morgondagen, äta kvällsmat och sen sova. Ibland tycker jag att det vore bekvämast att endast äga en kastrull och en madrass att sova på. Och en jättestor walk in closet då förstås...


Näej det snöar!

Kan det inte bara bli vår snart? Efter jul så tycker jag att snön kan tina bort över typ en natt. Jag vill inte ha en likadan vinter som förra året. Hallå, jag är uppväxt i västra götaland och inte uppe i Jokkmokk. Å kom inte med något dravvel om klimatförändringar, för det tror jag ändå inte på. Om de där klimatmänniskorna snackar om att det ska bli varmare, ja då blir det ju bara kallare.

Idag är det packa väskor som står högst upp på listan.

Shit!!!!! Telefonen ringde just. Det var från jobbet som jag sökte förra veckan. Jiihooooo! Jag ska in på typ intevju nu klockan 14. Måste bara ringa runt å kolla läget ang. dagisplats och dylikt till Sune...Något förslag?


Proppis

Nu har vi käkat pizza och jag är proppmätt. Vi ska strax hem och sova. Jag är hur trött som helst. Kolla in en jättevacker låt på youtube! Sök på Darin och holy night. Jag var tårögd när han hade sjungit klart. Så himlans vackert!
Imorgon ska jag bara vara hemma och packa. Jag har behövt att tvätta kläder hela veckan, men inte orkat...Får väl ta de gamla fula kläderna som hänger i garderoben. Så kan jag ha en fin ursäkt att jag inte har några kläder å att jag måste shoppa lite på kupolen i Borlänge. Hi,hi!

God natt

Såååå glad

Nu åkte just en av de sista mammorna hem efter kalaset. Hon och hennes dotter stannade kvar och hjälpte mig med min bloggdesign. Hoppas ni gillar den. Jag är i alla fall jätteglad och tackar Amanda så himla mycket!
Det har varit en kanonkul dag och nu ska vi hem till mina päron å käka pizza. Jag "slapp" även att åka skidor, då vi grejade med bloggen istället. Hi,hi!


Massa folk!

Jag ville inte åka och knö med massa barn på lilla fiket, så jag bjöd hit alla istället. Det är ett himla liv här, men jag stortrivs!!! Vi fick slängt ihop lite pastaskruvar och köttfärssås och nu vankas det tårta. Mysigt värre.
Nu ska vi fika och sjunga ja må han leva. Hemskt att inte födelsedagsbarnet är här bara. En av mammorna har nyss fyllt 30 år, så vi får titta på henne när vi sjunger.




Inget kalas...



Jag sitter uppkrupen i soffan och tycker synd om mig själv. Då jag halvt lovat att åka skidor med pappa, syster och Emil idag. Plötsligt ringer telefonen. Födelsedagsbarnet har feber!! Stackars liten. Han är dock för liten för att förstå vad han går miste om. Själv är jag alldeles tillräckligt stor för att bli jättebesviken... Hade verkligen sett fram emot att åka på barnkalas. Nu visar det sig att tårtan redan är beställd, så vi ska mötas upp på det lokala fiket istället. Jippi!!!!  Fy farao vad egocentrisk man kan vara, men det står jag för. Jag hoppas i alla fall innerligt att födelsedagsbarnet tillfrisknar snarast. Kram på dig.

Tackar Gunnar

Ikväll har jag och min käraste käkat tonfisksallad och ätit vitlöksbröd. Egentligen hade vi tänkt att köpa pizza,men efter det osmakliga paret i lyxfällan på tv3, tappade jag aptiten. ( Se inlägget nedan) Till denna utsökta måltid drack vi ett glas rött, som vi fått av min systers vän Gunnar Persson. Tack för det!
Sune plutt sover sedan 2 timmar tillbaka och jag å Emil ligger faktiskt i sängen. - Å näh, jag tänker inte bjuda på några smarriga detaljer. Mer än att I am still going strong. Ha,ha!

Ikväll har jag även kollat runt på platsbanken efter något möjligt jobb. Det är lättare sagt än gjort. Helst av allt skulle jag ju vilja ha ett högavlönat jobb som jag bara älskar från första stund och som är spännande. Ja, vad finns det då för en 26 årig morsa som är utbildad till fritidsledare? Att välja en helt annan riktning och börja deala med knark kanske... Nä, det håller inte. Jag som är anti att trotsa lagar. Det mest olagliga jag gjort i mitt liv är typ att kissa på en toalett på ett värdshus i Ulricehamn. Där skulle man betala 10 kronor om man inte var matgäst.

Imorgon vankas det barnkals. Det ska bli skojsigt, jag längtar efter att få snacka lite skit med alla de andra mammorna. Kanske dom har något bra förslag på vad jag kan göra med mitt liv. 

God natt på er 

Idioter!

Jag blir så förbannad, så jag måste avreagera mig här lite. Vi tittar på lyxfällan på tv. Det handlar om ett yngre par med en son på 3 år och en bebis på väg. Dom bor i ett litet hus på cirka 70 kvadratmeter. Och...håll i er. Dom har kreditlån på närmare miljonen!!!! Det som stör mig allra mest är att de i princip verkar helt likgiltiga. Men detta kallas väl förnekelsefasen. Jag hoppas snart det går upp för dem vad sjutton dom sysslar med.

Gubbarna som är programledare för lyxfällan sa att om man har stökigt hemma så har man ofta stökigt på kontot... Som tur är stämmer inte detta under vårat tak. Visst fasiken kan vi ha sjukt ostädat, men det är jag banne mej stolt över!! Vi drar i alla fall inte på oss skulder upp över öronen. Herregudarns, dom har fyrhjulingar, 4 bärbara telefoner och massa platttvapparater, men vill inte göra sig av med dem. Själv sitter jag framför våran astjocka tv apparat och jag mår inte dåligt av det.

Hellre mat på bordet och underbara vänner. Än tusen miljoner prylar och ett rent helvete.

Vad tänker man med??!!!




Fisk å äggsås

Nu är har min kära mor och syster varit här. Jag har just bjudit på lunch. Det blev panerad rödspätta, potatismos och äggsås med gröna ärtor.

Sune har cyklat cirka 1,5 meter på sin hoj idag och det är rekord! själv är jag bara helslö och sliten. Vi var i affären  innan maten och handlade lite. Så min dos frisk luft har jag redan fått idag. Skönt. Nu ska jag och lillplutten lägga oss på sängen och vila lite middag. I LIKE!
Emil ska ut och åka skidor med min syster. Ja...Jag jobbar på det där med skidåkningen, men har inte kommit så långt än. Ska leta reda på skidorna imorgon, då jag ska ha med dem upp till Dalarna på fredag.




Är jag snäll lr bara dum?

Vi kom just hem ifrån våra allra bästa vänner i stan. Där har jag lagat mat ikväll och bjudit på fajitas och en stor grönsallad. Eftersom dom äger en affär som inte stänger förrän klockan 18 så brukar vi göra så att jag lagar maten. Kan då tillägga att jag gärna gör detta eftersom matlagning hör till mina intressen.

Innan maten kunde tillagas och ätas så behövde den köpas. Jag for till Willys och plockade ner det som behövdes i kundvagnen. Just när jag ställt mig i den halvlånga kön så händer det igen!... En tonårsgrabb kommer gående och ser lite vilsen ut. Han har en chokladkaka och en colaflaska i handen. Jag tänker för mig själv, att nu jädrar ska jag stå på mig och inte erbjuda honom att få gå före. Jag har alltid en tendens att göra det, oavsett hur jädra stressad jag är. Idag var jag aningen stressad då klockan närmade sig 18 och jag helst ville ha maten klar. Det visade sig dock att maten inte blev klar förrän 19.30... Men,men. Rätt som det var så for orden ur min mun: -Du får gärna gå före mig om du vill. -Jag har ändå inte så bråttom. Men åååååååå, varför ska jag alltid vara så käck?! Är jag snäll eller bara dum?

Nu ska här borstas tänder. Jag är helt slut.

God natt

Tack Emil

Det blev lite luciafirande här ändå. Tack Emil för att du köpte lussebullar till oss.

 l                    Sunes första luciafika


Lucia

Morgon.

Idag är det Lucia. Jag kan faktiskt sakna skolan lite, för det var så himla mysigt att titta på Luciatåget då. Jag har även ett förflutet som Lucia. När jag gick i sjätte klass fick jag äran att bära kronan med levande ljus. Det var i och för sig i lilla bygdegården där vi bor, men ändå...Jag kommer fortfarande ihåg texten som jag fick läsa:

Jag hälsar er alla som förr mången gång
Med ljus i min krona och stämningsfylld sång
Jag kommer när mörkast det är här i Norden.
När allt kännes dött och förfruset på jorden...

Hoppas att ni får en fin Lucia. Själv ska jag typ vara hemma och tvätta kläder...
Jag håller även tummarna för att jag får ett samtal ifrån stället där jag sökte jobb häromdagen. De hade iofs. redan tillsatt tjänsten. Men hoppet är det sista som sviker!

Galna familjen

Ett litet kort på galna familjen. Sune ligger i vagnen och myser.

När vi kom till tävlingsplatsen idag så var det cirka -3 grader. Det var skönare väder idag, då solen sken hela tiden. Jag sa till Emil att man kan tycka att orienterare är lite galna, men vad är då vi??? En hel familj som åker på cykeltävling den 3:e advent. På vintern är det ju många människor som ställer in sin cykel. Men inte Emil och de andra stollarna  som var med idag. Jag har nog kommit på varför jag alltid är tröttast efter en cykeltävling, även om jag inte varit med och tävlat. Emil har ju bara sig själv att tänka på under loppet. Medan jag tänker på alla och hejjar på så mycket jag bara orkar. Till nästa cykelgala tycker jag att man ska dela ut pris till bästa supporter. Då kan jag i alla fall få vara nominerad.
Emil vann förresten idag, Grattis!

På vägen hemåt stensomnade både jag och Sune i bilen. Efter cirka en timme stannade vi till på Mc Donalds. Var har bollhavet och barnlekavdelningen tagit vägen??? Finns den inte på nån Mc restaurang längre? Jag tänkte ju att Sune skulle få leka av sig en stund. Vi käkade lite och for vidare. Jag deckade snart av igen och vaknade en bra stund senare. Sneglar åt höger där jag ser en skylt med namnet Skogs Verken. Det kunde lika gärna ha stått Nord Polen på den. Jag hade ingen aning om var vi var någonstans och det kändes som om vi aldrig skulle komma hem igen. Men Skogs verken visade sig vara någon industri i Borås...
Här nedan ser ni en sjukt trött morsa, bland väskor och cykelprylar.



Tredje Advent

Strålande morgon!
Jag har sovit som ett litet lamm i natt. Sängarna var jättesköna och täckena likaså. Verkligen ett kanonställe! Ska ni ner till Kristianstad någon gång, så boka rum på Sveagatan 4.
Vi har just varit och käkat frukostbuffé på ett bageri en liten bit härifån. Idag fick det bli en kopp anti-te...Jag tog varmt vatten, honung och mjölk som vanligt, men hoppade tet. Blir så nedrans kissenödig annars. Det blev julskinka på smörgåsen och senap. Även jag börjar känna lite julstämning. Jag föredrar annars påsken framför julen. Inte så fruktansvärt kallt då och så slipper man stressen med julklappsköp.

Om en stund ska vi iväg till tävlingsområdet. Emil startar klockan 12. Sune härjar runt här på golvet. Nyss hade han hittat emils tandborste som han tuggade lite på...Gött.
Emils mamma fyller år idag. Så GRATTIS Ulla!

Kristianstad

God kväll!

Sorry för dåligt uppdaterande, men igår kväll kom jag hem så pass sent ifrån tjejmiddagen och i morse åkte vi hemifrån runt klockan 8.
Gårdagen var jättetrevlig och jag hade kunnat stannat mycket längre. Men eftersom vi skulle upp ganska tidigt idag och åka till Skåne så fick kvällen inte bli för lång... När jag kom hem så sov självklart Sune och Emil. Själv tog jag mig en snabbdusch. När jag stod där i duschen så kom jag att tänka på en sak. Tänk om Emil skulle vara en svartsjuk jäkel och ifrågasätta varför jag duschade så här sent. Tänk om han skulle få för sig att jag varit iväg och rullat runt bland lakanen någonstans. Det hade varit sjukt!! Och lika sjuk är det väl av mig att tänka tanken. Men tänk vad många människor som lever dubbelliv. Idioter kan man bara sammanfatta dessa  typer av människor. Anledningen till att jag duschade var ju helt enkelt att jag var skitig i håret och luktade gammalt svett.

Nu sitter jag i ett supermysigt rum i något bostadshus som man kan hyra här i Kristianstad. Vi har hyrt huset tillsammans med massa karlar från Mölndahls ck. Man kan typ säga att jag är som en höna i en tuppgård. Ha,ha!  Eller så kan man låtsas att det är en mysig bröllopssvit. Om man bortser från att vi har Sune med oss och att jag fortfarande inte ens är förlovad.
Det har varit cykel cross tävling i Åstorp idag. Vädret har varit ok. +3 grader, blåst och halvmulet. Fast jag överlevde lätt, då jag hade min supersköna nya mössa! Imorgon är det tävling här i Kristianstad.

Nu bajsblöjbyte och pyjamas på plutten

Jobb?

Ännu en kall morgon. Cirka -10 utanför dörren... Jag blir inte ett dugg motiverad till att sticka ut näsan idag heller. I eftermiddag måste jag i alla fall göra det, eftersom jag är bjuden på middag hos en av mina gamla kollegor. Det ska bli trevligt, då jag tyvärr fick lov att ställa in förra gångens träff pga. olägligt magras.

Men tänk! Om man fick vara en björn på vintern. Som går i ide och inte kommer fram förrän på våren för att då sticka ut näsan och bara beskåda en massa vackra vitsippor på backen. Eller vara en katt, som bara får allting serverat på silverfat. Ligga framför den öppna spisen hela dagarna och bara behöva gå iväg för att kissa i en låda med parfymdoftande sand.

Idag ska jag ringa ett samtal till ett ställe där jag möjligtvis kanske kunde få lite jobb. Håll tummarna!
Jag trivs jättebra med att vara mammaledig, men så här års är det inte så spännande. -Å, Sune vad ska vi hitta på idag? -Ska vi åka i vagnen runt by medsols eller motsols? Eller ska vi vara inne i vår stuga och krypa från köket till vardagsrummet 1538 gånger? Den sträckan är för övrigt cirka 2,5 meter...Kul.

Träning och glögg

Vi kom hem från stan för en liten stund sen. Sune sover i sin säng medan jag och Emill tittar på sos västkust. Jag älskar alla sorter av ambulans och sjukdomsprogram. Tror det är för att jag tycker om människor och har funderat på att läsa till sjuksköterska, men insett att jag nog inte klarar av sprutorna och blodet...Jag har blivit duktigare med åren, men inte tillräckligt. När jag var lite så svimmade jag för varje tand som jag tappade. Det är helt sant. När jag tittar på tv så känner jag mig i alla fall lite delaktig. Ha,ha!

Ikväll har vi varit hos några vänner på glöggkväll och haft det hur mysigt som helst. Det var drop in klockan 17-19 och vi träffade många trevliga människor och massa söta barn. Sune har ätit köttbullar för första gången. Det verkade han gilla. Han har även ätit typ 100 russin.

Innan glöggkvällen var vi på allegymmet en stund där jag lyfte lite skrot. Det gick bra och jag kände mig stark!
Tar 100 kg i benpressen nu, men då maxar jag inte. Och tog 60 kg i lats drag. 

Snart läggdags!

Rekord!

GOD morgon!
I natt har vår son satt sovrekord. Han somnade 18.30 igår och vaknade 06.30 idag. Jag och Emil har varit vakna några gånger ändå eftersom Sune har oförmågan att ligga still. Vi har inte vågat röra oss ur fläcken, så ett tag fick Emil endast 1 dm sovyta. Idag ska hela familjen åka in til stan. Jag ska försöka att träna en stund på gymmet och sedan kanske det blir korvmojslunch... I eftermiddag är vi bjudna till några vänner på glöggkväll. Det ska bli mycket mysigt.

Fin dag!

Minskad ångest

Äntligen hemma igen efter en dag på stan. Jag och Sune har sprungit runt i varenda affär och handlat julklappar. Nu är jag nästan helt klar och ångesten börjar lägga sig. Jo, jag tycker det är kul att köpa presenter, men bara om jag inte måste. Jag är en människa av den spontana sorten. Jag köper gärna någon liten trevlig present och slår in omsorgsfullt i något mönstrat papper. Men helst inte för att jag måste.
Utanför jc träffade vi en av de underbara mammorna som vi fått nöjet att lära känna. Hon såg pigg och fräsch ut som vanligt!
Till lunch åt Sune spagetti och köttfärssås som jag kokade ihop igår och hade frusit in i en barnmatsburk under natten. Jag är en stolt moder, då han nästintill åt upp allt. Efter det gick vi till sushirestaurangen Yammy och åt. Sune käkade sushi för första gången i sitt liv. Bara ris iof. men han fick maten med pinnar!





Sunes hoj!


         Denna tuffa cykel inhandlades på Åhléns häromdagen

Handla?

God morgon på er!
I natt har vi sovit halvbra igen. Stackras Sune är fortfarande väldigt snuvig och tät i hela maskineriet. Han är ändå på bättre humör nu än för några dagar sedan. Så det går åt rätt håll sakta men säkert. Vi har just frukosterat tillsammans hela familjen och snart ska Emil ut på långtur med cykeln. Själv har jag lyckats lägga in kortet på Sunes nya hoj, så det får ni strax se! Mer cykel än så blir det inte för min del idag.

Jag funderar på vad jag ska göra med dagen. Borde åka in till stan en sväng då jag behöver lämna tillbaka en skiva som jag lånat av en vän. Hade då samtidigt varit otroligt skönt att köpa de sista julklapparna. Ja,ja, jag har typ hälften av mina klappar kvar. Men det låter liksom bra om man säger att man snart är klar. Jag är tacksam för att vi inte är så många i min familj och att vi inte har någon masshysteri när det gäller julklappar. I  min familj är vi 4 stycken och vi har en gräns på att köpa 2 julklappar till varje person. Precis lagom. Jag köper hellre några kassar mat en dag och bjuder på en dundermiddag! Trevligare än att köpa en massa prylar som ingen egentligen vill ha. Mat gillar ju alla!

Är man en bättre människa om man samlar sina pengar på hög varje år. För att spendera dem på massor av julklappar? Låter det vettigt att ta lån för att kunna köpa de julklapapr som resten av släkten önskar sig? På det svarar jag nej, men självklart är det upp till varje individ att bestämma detta. Min policy är i alla fall och förblir: Ta aldrig onödiga lån.

Jag köper hellre några kassar mat en dag och bjuder på en dundermiddag! Trevligare än att köpa en massa prylar som ingen egentligen vill ha. Mat gillar ju alla!


Hoppas att ni får en fin dag

Min nya mössa!!!

Självklart är pälsen helfejk.
                            Självklart är pälsen helfejk

promenad...

Alltså...Nu har vi varit ute och gått ett varv runt byn. En jäkla tur för mig att Sunes hurtiga och himla positiva pappa var med, då jag fick utbrott på den dåligt plogade vägen. Min nya mössa gjorde mig också lite starkare. Konstigt vad kläder och prylar kan få en att må bättre.
Men när jag ändå var på dåligt humör, passade jag på att ringa om tv-boxern. Killen var trevlig trots att jag började mitt samtal med att jag var skitsur och att jag var ute å pulsade i den nedrans snön. Jag fick en lång förklaring på vilka knapapr jag skulle trycka på och koden jag tydligen skulle slå in. Väl hemma så fungerade inte koden jag fått, så jag testade en annan. Den var med totalfel.
Sen tryckte jag på lite knappar och kände hur jag kom in i något slags knapp-flow...Vips så fungerar kanalerna igen! Emil undrar hur jag gjorde men det har jag inte en aning om faktikst. Skit samma, bara dom fungerar!
Nu har jag tänkt att fixa ihop lite pannkakassnmet. Är sugen på vispgrädde, men måste ju ha någonting till.

Go middag

Idag har jag inte gjort så mycket. Sune vaknade vid 07 i morse och härjade runt i sängen i drygt en timme. Sedan gick Emil upp och vi två låg kvar. Jag typ tvingade honom att somna om igen. Nästa gång som vi vaknade så var klockan 9.40! Så himla skönt att få sova ut lite idag.
Emil mår bättre betydligt bättre efter din dunderförkylning. Så han har varit ute på en tvåtimmars tur på cykeln. Fråga mig inte hur han lyckas, då jag knappt kan gå med barnvagnen i snön...
Spagetti och köttfärssås är lucnhen som bjuds på idag. Jag har även lagat detsamma till Sune i en annan kastrull, med mindre salt och ingen chili. Barnmatsburkarna tycker jag har varit kanon och Sune med. På senare tid tycker han dom inte är goda längre. Jag kan förstå honom för dom är i princip smaklösa. Jag har växlat upp en växel i mitt matlagande och ser även till att laga och frysa in små portioner till honom med. 

Jag är typ stark!

Nu har det pumpats muskler på ett härligt body pump-pass med en gammal klasskompis till mig. Hon är en duktig och bra instruktör!
Jag slet som ett djur idag och lyckades lägga på ytterligare 2 kilo på bröstlåten. Nu har jag 6 kg på varje sida ifall ni undrar.
Innan jag åkte hem från gymmet, så skulle jag åka förbi ica och handla vitlöksbröd till kvällens soppa. Då hade ica just stängt. Typiskt. Jag gjorde en chansning på att shell kanske hade nåt gammalt bröd i gömmorna, men icke. Det fick lov att bli en snusklubba istället.
Nu har vi ätit soppa och hemmagjorda vitlöksbröd. Jag droppade på lite olivolja, pressade över vitlök och lite saltade på några brödskivor. Å så in i ugnen på 200 grader en liten stund. Det blev helt ok.
Nu ska jag kolla på kanal ett, då jag glömt ringa om boxern idag med. Tv- boxern alltså, då vi inte har några andra djur än möss på vinden. Våra vänners liv på tv är faktiskt mysigt...

God kväll och natt på er.

Julklappsköp till mig själv

Tjo!

Sitter vid köksbordet och knaprar på en god knäckemacka med ägg och räkor på.
Idag har familjen Petterson/Lindgren varit på Allum och försökt att handla julklappar. Det gick väl si sådär då mannen min knappt hunnit in i en affär, förrän han vill ut igen. Själv har jag en tendens att bara vilja ha allt jag ser. Precis som ett litet barn. Men på  Åhléns fyndade faktikst Emil en barbapappa cykel i trä till sune. Urgullig! Det häftiga är att han redan nu kan hålla i styret och nå ned med fötterna till marken.
Jag hittade en smart kaffe/ te-mugg som är som en termos. Den ska jag bära med mig på varenda cykeltävling framöver!
På Cassels hittade jag en skithäftig vintermössa också! Ska försöka att ta ett kort så ni får se. Efter att jag köpt mössan så kände jag ett otroligt lyckorus, så underbart!  Är det bara vi tjejer som kan känna så? Emil tyckte jag var konstig.
Nu ska jag hoppa i ytterkläderna, sätta mig i bilen och fara iväg till gymmet. Body pump pass väntar.

Host,host

Natten här har varit alltmer än lugn. Sune somnade vid halv 19 vilket var kanon, men vaknade igen kl 22. Då flyttade vi över honom till vår säng. Sedan hostade han och grät om vart annat fram till 01.15. Då fick han några droppar saltlösning i varje näsborre och en flaska välling. I detta läget struntar jag faktiskt i att bvc säger att man bara ska ge vatten då barnen vaknar på natten coh vill äta. Vi lyckades somna om och fick sova några timmar.
Sen var det dags igen. Stackars lilla Nunis, han är verkligen jätteförkyld.

Ursäkta?!

Jag blir upprörd. Sitter i soffan efter en fullspäckad dag. Endast skogstv-kanalerna fungerar då jag glömt att ringa boxer-människorna. Imorgon ska jag ta tag i detta!

Kalla fakta verkar vara det intressantaste som visas. Nähä, då är det om vår Drottning Silvias gamla pappa som var nazist för typ 100 år sedan. Vem bryr sig? Faktiskt inte jag Och absolut inte på en söndag kväll!
Alla släkter har väl ett och annat  lik gömt i garderoben?  Jag vet i alla fall att en av mina kompisars förfäder var mördare. Det behöver man ju inte må dåligt av nu...
Ja,ja, nog pratat om det. Nu tänker jag berätta lite om den trevliga gårdagen i stället.

Klockan 13.30 samlades cirka 30 tjejer/Kvinnor/(milfar?) på alle-gymmet. Vi snackade lite skit en stund för att därefter byta om till träningskläder. Inne i spinningsalen bjöd Lotta på ett häftigt spinningpass. Med en projektor som visade cykelfilm på väggen.
I rummet bredvid höll jag i ett härligt skivstångspass. Efter passet bjöds det på bananer och smörgåsar. Tack Lotta och Åsa som fixat så bra med detta!

Sedan duschade vi och bastun fanns också tillgänglig för den som ville. Klockan 18.00 samlades vi på Musses och avnjöt en underbar middag! Alla uppskattade maten och jag älskade den!
Jag är glad coh nöjd att dagen blev lyckad, med tanke på att förmiddagen var sjukt kaotisk.

Sune plutt var förkyld när vi vaknade. Han grät så fort jag satte ned honom på golvet och hostade som en gammal gubbe med kol. Jag själv hade STORA problem med vad jag skulle ha på mig på kvällens middag.
 
Vad skulle jag ha på mig för något på kvällens middag?? Eftersom jag inte tvättat på ett tag (Säger inte hur länge) så hade jag att välja mellan en urtvättad lila tunika eller en skrynklig gammal top. Jag valde den sistnämnda. Eftersom jag lovat mig själv att inte köpa nya jeans(vägrar att köpa större för att röven och magen putar) så hade jag mina jeans-tights som jag typ haft den senaste veckan. Nice.

Min mor ringer mitt uppe i klädval och barnsnorstorkning och meddelar att hon drabbats av ryggskott. Så himla lägligt...Stackars mamma. Shit! Nu går väl hela kvällen å natten på hotell åt pipsvängen. Men vi pratade en stund till och jag lugnade ner mig då hon sa att det var lugnt och att hon och pappa kunde hjälpas åt.
Tack Mamma! Och pappa...
Jag fortsätter med mina bestyr och då ringer telefonen igen... Lillasyster denna gång. Hon berättar att hennes bil inte startar. Skiiiiiiiit!!!! Jag vill inte ha mer motgångar nu!
Hur ska allt lösas?? Min värld rasar näst intill sönder och samman! Hur ska jag hinna till gymmet i tid? Hur ska syster ta sig till tjejträffen? Och hur ska vi hinna hämta smörgåstårtan till pappas födelsedag, som för övrigt är dagen efter. 
Hur i hela fridens namn ska denna skitdag kunna bli bra?

Jag känner bara för att gå ut och ställa mig på vägen och lifta med första bästa bil. Starta ett nytt liv i någon liten iglo som jag lyckats bygga längst vägkanten. Därför att föraren sparkat ut mig pga. att han tröttnat på att jag sitter och stortjuter uppkrupen med mina röda raggsockar i baksätet.

Allt löste ju sig till slut och jag är mer än nöjd. 
Efter middagen hämtade Emil mig och vi åkte vidare till Grand hotell där vi tillbringade natten ihop utan barn.
Det var allra första gången som jag var ifrån Sune en hel natt.
Till er som undrar om vi förlovat oss. Nej det har vi inte gjort...men jag har ätit en otroligt god hotellfrukost med perfekt kokta ägg och pannkakor med lönnsirap på!


Andra Advent

Tjo på er!

Nu är hela familjen hemma hos mina föräldrar. Pappa fyller år idag, så jag har lagat lite mat. Det blev en gratäng på fläskytterfilé, såna där gröna bönor och kantarellsås.
Emil tycker att jag kan gör ett längre inlägg ikväll och berätta om gårdagen då istället för nu. Jag kan förstå honom, jag nämligen har en förmåga att bli sittandes framför datorn lite för länge. Även om jag "bara" skall göra ett snabbinlägg.

Håll ut!
Rapportering kommer senare.


Morgon!

Här har det nyligen frukosterats klart. Vanligtvis brukar jag dricka en kopp te till mina 3 knäckemackor men teet var slut så  fick lov att bli honungsvatten i stället. Det är gott det också och egentligen bättre för min del, då jag annars har en förmåga att bli ruskigt kissenödig resten av förmiddagen.

Huvudet värker på vänster sida precis ovanför ögonbrynet och det strålar ned bakom örat. Lite stress de senaste dagarna och aningen prestationsångest inför dagens träningspass tar ut sin rätt.
Igår kväll insåg jag att jag kanske borde träna lite på styrketräningspasset som jag ska hålla i idag. Så när Emil och Sune hade somnat satte jag på en cd-skiva och övade en stund i vårat vardagsrum. Nu känner jag mig betydligt säkrare och är övertygad om att det kommer bli en bra dag!



Kortet är taget på en restaurang i Italien i somras


Laxtacos


Nu är magen glad och jag sitter framför idol hemma i tv-soffan. Bredvid mig sitter min älskade sambo.
Han har just bjudit på smarriga laxtacos som han svängt ihop i vårat lilla lantkök.

Sune sover gott i sin säng, på tvären. Han har en tendens att röra på sig när han sover. Han somnade 18.30.
Själv har jag inte gjort alltför många knop de senaste timmarna...Somnade tillsammans med Sune på vår säng vid 16.30 tiden. Jag vaknade för en stund sedan, men hade lätt kunnat sova hela natten igenom.

Ska skriva klart detta inlägg och sedan packa väskan inför morgondagen. Då är det som sagt tjejträff på allebike- gymmet och sedan middag på Musses. Då tänker jag äta lammfilé med räfflad potatis! Efter det kommer Emil och hämtar upp mig för att sedan åka vidare till Grand hotell, där vi ska tillbringa natten ihop. Utan barn.
Det är första gången som jag är ifrån Sune ett helt dygn. Jag kan villigt erkänna att jag känner en stark separationsångest, men samtidigt ska det självklart bli skönt att bara få vara Anna.
På söndag ska vi avnjuta en god hotellfrukost ihop och resten av dagen ska vi fylla med trevliga aktiviteter. Tyvärr kan vi dock inte komma på vad vi ska göra...Kom gärna med förslag!

                                                                 God kväll och trevlig helg!
                                      
                                                                   Anna och Emil = Sant

Ogod morgon

Hej

Natten kunde ha varit bättre. Vår stackars son har haft ont i magen, sovit och skrikit om vart annat.

Precis när jag krupit ned i sängen igår och slutit ögonen så bröt ett gallskrik ut. Det är så lätt att lokalisera var det gör ont på ett litet barn, då det fortfarande inte kan prata. Sunes far var övertygad om att Sune var hungrig. Vi gjorde i ordning en flaska välling i hopp om att få det tyst och lugnt, men då skrek han bara ännu mer.

Jag försökte sjunga honom till sömns, men det lyckades väl si sådär då det snarare var jag som somnade. En stund senare så lekte vi alla tre i sängen och det uppskattades iaf. av den allra minsta, då magknipen verkade som bortblåst... Efter detta gjorde vi ett nytt försök att lägga hans lilla huvud på kudden och plugga in nappen i  munnen.

Gallskrik!

Emil var fast besluten på att Sune måste vara hungrig. Vi värmde vällingflaskan i microugnen. Ingen större framgång nu heller. Bara för att vi brukar tröstäta lite när vi mår kass, så betyder det inte att vår son vill göra detsamma.

Till slut somnade vi iaf, av ren utmattning. Idag är jag tröttare än på väldigt länge, men det får gå. Emil stack just ut på en cykeltur. Själv känner jag som jag ofta kan känna,- Jag är i alla fall glad över att jag inte är proffscyklist idag heller. 

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Förutom att jag ska förbereda inför morgondagens tjejträff. Vi är ett 30-tal tjejer som ska träffas på allebike-gymmet. Där ska vi träna spinning samt styrketräning ihop och sen avrunda dagen med en god middag på Musses.
Annars känner jag starkt att jag kan tolerera att vara insnöad för resten av dagen. Det finns mat i kylen så vi klarar oss.

Trevlig dag!

Fattar trögt

Har suttit en bra stund framför datorn nu och försökt att få lite mer ordning på min sida. Det var inte så lätt. Får gissa mig till allting då jag inte är något vidare på datorer. Tror faktiskt att jag får ringa en vän imorgon och be om lite guidning i bloggdjungeln. 
Är riktigt trött nu och det smakar ordentligt med rödlök i hela munnen, så tandborstning och sovdags ligger nu på schemat!

God natt

Träning och choklad

Tjo!

Besiktningen av bilen gick käpprätt åt skogen! Det var tydligen någon liten ful slang som hade gått av.
Skit samma. Vi får ta å fixa detta och hoppas på bättre lycka nästa gång.

Nu sitter jag  och kärleken min uppkrupna i soffan, under varsin mysig pläd. Vi har tänt lite ljus runt om oss. Sjukt jäkla kallt i detta hus! Vi har just ätit en tonfisksallad som vi slängde ihop i brist på andra idér. Den var god.

 Ikväll får det bli Robinson, trots att det är lite uttjatat. Vårt boxeri har lagt av, IGEN. Imorgon blir det jag som ringer till boxer-människorna å surar, för det är inte första gången detta händer.

Ikväll har jag även varit på spinning, där jag själv var instruktör. Jag utbildade mig till spinninginstruktör för nästan 10 år sedan. Träningspasset bjöd ikväll på många jobbiga intervaller. Det kan vara tufft att ha en puls på 200 och ha en mikrofon upptryckt i nyllet, samtidigt som man ska försöka snacka. Jag fick helt enkelt lov att stänga av den lite emellanåt och ta några djupa andetag. Vore ju ruskigt pinsamt att trilla av cykeln pga. syrebrist. 
Deltagarna var kanonbra idag och det syntes verkligen att dom tog i. Själv älskar jag att ta i ordentligt och svettas som en gris. Gott att slippa tänka på hur man ser ut för stunden och bara skita i hur fräsch eller ofräsch man ser ut. Kan lova att jag inte är i närheten av hur en Milf ska se ut just då. Ha,ha!! Jag behöver dock tvätta t-shirten jag hade på mig ikväll, då den luktar gammalt och sunkigt svettapearsle. Pinsamt värre.

 Tack för ett kul pass ni som var där och trevlig kväll till er andra!

Vin när som

Nu  har vi haft fin-besök. En vän till oss var här och käkade lite lunch. Det bjöds på Basmati-ris och kasslergryta med vitt vin i.
För två veckor sedan skulle jag göra en fisksoppa som jag aldrig tilllagat förut och i den skulle det vara vitt vin.
Nu har jag blivit lite förälskad i vinflaskan. OBS! Den är från mataffären och inte från systembolaget, så alkoholhalten är lika med noll. Jag skvätter med  det vita vinet i den maträtt som faller mig in. Det känns helt enkelt som en budgetvariant av lyx!
Nu är det snart dax för sambon att åka med bilen till Trollhättan på besiktning av bilen. Jag och Sune får snällt stanna hemma, då han fortfarande är hängig och snorig i snoken. Tror vi ska försöka oss på att vila middag en stund.
 Nu förstår ni, är mamma Anna trött och sömnig och känner starkt att hon behöver krypa ned under en varm och mjuk pläd. Gott att man kan skylla på att ungen sin behöver vila middag.

Hej så länge!

Kallt idag med

God morgon i stugorna!

Här har det sovits betydligt mycket bättre i natt. Istället för att bli väckt ett 40-tal gånger, så har Sune endast vaknat ett fåtal gånger. Han mår mycket bättre idag. Själv är jag som en Zombie...Jag går alltid på högvarv dagen efter en dåligt sovd natt. Det smäller istället till 2 dagar efter.

 Idag ser det  minst sagt lika kallt ut ute som det gjorde igår, om inte kallare. Men skidföret är säkert fint. Jag har ett par längdskidor ute i boden någonstans. De får nog stå där och vänta ett tag till...

Tro det eller ej, men jag har faktiskt åkt tjejvasan. Det är visserligen 10 år sedan och jag kommer nog heller aldrig att göra om det. Men det är kul att kunna "skryta" med att ha gjort den.

För jag behöver ju inte berätta att jag hade ca 2 träningstimmar inför själva loppet, då jag på den tiden hellre festade på helgerna. Elelr att jag endast lagt på 3 lager valla, när det i själva verket behövdes runt 10.

 Vasaloppsdagen var kall utav bara helskotta. När jag entrade startområdet, visade termometern på -25!
Som tur var blev det lite varmare innan startskottet gick av. I typ 18 minusgrader iklädd endast ett underställ och Magra IS gröna (Kermit i mupparna) skiddräkt, for jag iväg. Efter en tredjedel av loppet hade all min fästvalla försvunnit och istället hälsade Mr. Bakhal på.

Jag hade ett par skidhandskar med skinn i handflatan,som först blev svettigt å blött, men som nu började att frysa till is.
Envis som jag är så hade jag innan start bestämt mig för att absolut inte stanna till i någon av de valladepåer som erbjöds efter spåret. Det skulle visa sig vara det dummaste beslut jag tagit på länge.

Jag fortsatte min tjejvasa mot målet i Mora.  genTotalt genomfrusen och med mer glid bakåt än framåt...Insåg att jag åkte otroligt sakta, då en tant i 75-års åldern med kläder ifrån forntiden och gamla träskidor, passerade mig i en backe.

Sista biten gick skitspåret förbi en camping och sedan var det bara upploppet kvar. Spurta kunde jag bara glömma. Jag kände mig helt enkelt som en förfryst groda. När jag korsade mållinjen föll jag ut i storgråt och tackade de övre makterna att jag fått chansen att leva ett tag till.

Nu var det bara en välförtjänt duschning kvar.När jag på det kalla beigé stengolvet skulle börja att ta av mig de kalla kläderna, hörde jag att någon ramlat i duschen och det var blod överallt!! Fortare än blixten bytte jag bara kläder och gick därifrån. Ska dock tilläggas att personen i fråga med blödande huvud redan hade fått den hjälp som behövdes. Tur var väl det.

Sammanfattning: Aldrig mer tjejvasan och ja, jag är inte särskillt förtjust i blod.

Trevlig dag på er!
Håll tummarna för att vår bil går igenom besiktningen idag.

Helt slut

Träningen gick bra. Jag tog i som en galning hela passet. Var tvunget att stöna till lite då och då, när det var som allra tyngst. Det gör ju karlar när dom går på gymmet, så varför skulle inte jag kunna göra det?

Bara för att man är kvinna behöver man väl inte stå längst bak i ledet och vara tyst som en liten mus? Jag ställer mig alltid längst fram. Det är skitskönt att inte ha nåt annat arsle framför sig, utan kunna fokusera på sitt eget. Bad dock instruktören dämpa ljuset i taket, då man såg värre ut i spegeln än i en provhytt på Lindex. Hatar provhytter.
Nä, nu är det läggdags. Kan ju hoppas på att få sova lite mer i natt. Mest hoppas jag ju självklart på att Sune tillfrisknar.
Imorgon ska vi besiktiga bilen. Glad att det endast är utvändigt som gäller då. Bilen är sjukt stökig inuti! Innan jag fick barn lovade jag mig själv att bland annat inte ha en ostädat å stökig bil, som jag sett att många småbarnsföräldrar har... Pyttsan, det får helt enkelt kvitta nu. Bara glad nu för tiden om man har någonstans att sitta och att bilen startar som den ska.

God natt på er!


Träning

Nu ska jag snart iväg en sväng på body pump. Ska bli gott att ta i lite! Kul med styrketräning, då det inte behövs så många träningstillfällen för att man ska känna sig starkare.

Ser bara sjukt kallt ut ute. Kan ju medge att jag inte varit utomhus på hela dagen. Inte ens hämtat posten.
Ser sådär kallt ut, som det bara kan göra i berättelsen om Narnia. Så ruskigt vitt och kallt att man inte skulle bli förvånad om man stöter på Aslan å den där människan med getfötter utanför dörren. Brrrr.

Trevlig kväll!

Shit!

Måste verkligen lära mig att fixa till denna sida lite. Ser ju för jädra skabbig ut!
Dock inte så lätt just nu, då sonen min ligger på bröstet mitt. Han har äntligen kommit till ro och även lyckats dregla en enorm pöl... Snart kan man ju ställa upp i miss wet t-shirt! eller inte...Nedrans, jag är jättekissenödig också, men vågar knappt röra mig...

Milf??

Sitter uppkrupen här i soffan. Iklädd urtvättade tights med noppror emellan dom något för fylliga innanlåren.
Röda raggsockor uppdragna så högt det bara går, som vilken dag som helst spricker i hälen på höger fot. En vit polotröja och som toppen över iet, en ceris-rutig morgonrock med luvan värmandes på den rufsiga kalufsen.

Sonen min på drygt 10 månader har hög feber idag å är allmänt hängig. Stackars liten. Vi har inte sovit en blund i natt. Hans far har tidigare i veckan varit förkyld, men idag verkar han betydligt piggare! 
Han har just varit ute å skottat snö med svärfar, kommer indundrandes och ber mig att omedelbart bums söka efter fyrhjulingar på blocket!
Då undrar jag vart vårt sätt att tänka aningen mer ekonomiskt kommer in i bilden? Förra veckan kom vi fram till att vi skulle kunna äta lite mer sällan på restaurang och tänka mer på var våra pengar tar vägen. Vår dröm är nämligen att framöver skaffa oss ett hus. Jag vill ha huset nu! Har jag bestämt mig för något, så ska det helst också hända nu med detsamma.

Denna blogg kommer handla om Mig och lite om familjen.
Mina tankar kring vad jag vill jobba med efter mammaledigheten.
Funderingen på vem eller vilka som betraktas som Milfar och vilka som bestämmer det.
Och vad är en bra medmänniska?

 Sambon min är cykelfroffs och är därför mycket på resande fot från februari-oktober. Jag själv är utbildad fritidsledare, men vill absolut inte tillbaka till fritidsmiljön. Jag älskar barn, men anser att jag är klar med biten att pyssla, bygga lego, planera julpyssel, påskpyssel, gnälla på barnen att dom inte tagit på sig jacka å mössa, samla ihop skaran för att gå på mellanmål och inse på vägen att stackars Tove sitter kvar på dass å försöker skita, då hon har problem med det på andra ställen än hemma.

Vad är en Milf egentligen?? Är det den där morsan som fick en unge redan när som sjuttonåring och hennes kropp ser exakt samma ut som innan?
 Eller är det den där mamman som sliter som ett jävla djur efter graviditeten för att komma i sina alldeles för små jeans.
Eller kanske helt enkelt mamman som efter barnafödande är något fylligare både här och där,men har ett jävla engagemang i det hon gör och har glimten i ögat? 
Vem avgör detta?

Vad är då en medmänniska?
Är man en medmänniska då man är superstressad och står i kön på Willys med en fullproppad kundvagn. Vänder sig om och ser en finnig tonåring stå tätt bakom, endast med en halvliters cola och en påse med ahlgrens bilar. Ler mot grabben och erbjuder han att gå före i kön. -Jag har ändå inte bråttom, så gå du före.
Varför i helvete gör man så, då man egentligen är så sjukt sockerlåg som man bara kan vara utan att falla ihop.
Jo, jag antar att man vill vara en bra medmänniska...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0