flummiga funderingar a la Anna

Hej. För er som känner mig ganska väl, så vet ni ju att jag kan flumma iväg ibland. Jag har funderat på diverse saker det senaste. Tex: hur var det egentligen på 70-talet?? Visst e jag en stolt 80-talist, men känner mig ändå lite vemodig över att ha missat hippietiden. En helt annan sak jag funderade över senast nu ikväll är följande: varför lägger vissa blocketmänniskor tex ut annonser som: otroligt vackert skåp säljes! Eller: En underbart fin och skön fåtölj säljes. Och så är det skitfula möbler! Vem försöker de lura?? Om möblerna nu är så himla bra också, då behåller man dem väl? En annan sak sim jag stör mig på är när någon just borstat tänderna med en fräscht luktande minttandkräm och en en annan går in och bajsar. Då är det svårt att vara den tredje personen som kommer in och känner båda lukterna. För min del är det sjukt svårt att typ hålla andan, att det typ jämt blir så att jag drar ett djupt andetag ist. Och vad händer då?? Jo, mintlukten som jag tänkt att andas in, blir blockerad av bajslukten och det är den enda lukt jag känner. Den luktar så starkt, så det tom. Smakar bajs. Fy fan!!! Så jag tänker, att kanske det borde tillverkas lukta gott wc-grejer med mintlukt ist. För typ citron... Tål iaf. Att tänkas på. Eller inte.....nu e de bäst att jag avslutar och säger god natt...ballar lätt ur annars. Fast d kanske vissa av er redan tycker att det har. Då bjuder jag på det isf;-)

bakning

Morgon. Sune och jag ligger bredvid varandra med varsin telefon. Han kikar på Pingu som numer är favoriten. Emil sitter och äter frukost. Idag ska Sune vara hemma hos mig(Emil tränar på och jobbar som vanligt) idag kräkpass i källaren som han kallar det. 4 ggr 4 min i källaren på träningscykeln. 4 min så hårt man bara orkar och 4 min vila. Igår kväll bakade jag och Sune en dubbel sats med pizzabullar. Tänk att jag bakar!!! Är riktigt stolt och glad:-) det är både kul och gott. Jag hamstrar maträtter och bakverk i våran stora frys i källaren. Kort på detta och andrs grejer kommer inom några dagar. Ha det fint!!

Bamsegympa

Full rulle idag med! Aningen orolig över att jag bara vips en dag kommer på att jag helt plötsligt har två barn och börjar fundera på hur det gick till. Jag har så mycket att göra nuförtiden, att jag liksom kan förstå hur pensionärer hela tiden är upptagna. Fast jag inte jobbar längre, utan tar ut föräkdrapeng from. Idag, så har jag häcken full. Men håg e inte ledsen för det, snarare tvärtom. Jag mår bra av att ha någea tider att passa, att ha små projekt och inbokade fikamöten på byn:-) Imorse för Emil ut på en långrunda på cykeln. Kl 10.00 infann sig Sune och Jag på bamsegympa. Störtkul! Det vae ca 20 barn respektive förälder/föräldrar och det var high life:-) Imorgon ska jag lämna Nunisen hos dagmamman och själv åka vidare på vattengympa. Nu sova sängen. Natti

kalas

Hej. Trött moder här. Ligger redan startklar för natten i sängen. Idag har det varit en bra dag. Morgonen och förmiddagen såg inte allt för lovande ut. Jag var hur sur, grinig och trött som helst. Stackars Emil och Sune:-( Efter en enkel och mycket god lunch bestående av snabbmakaroner och stekt falukorv, vilade jag och Nunisen middag. Vi stensov i nästan två timmar och sedan var det dags för 3-års kalas. Vi hade kalaset i idrottshallen, tillsammans med en annan grabb som nyss fyllt 3 år. Nästan alla barnen från dagmamman var där inkl. Några till. Jag är väldigt nöjd och det verkade som om både föräldrar och barn tyckte det var helt ok med:-) Jag sprang dock inte runt som barnen och Emil Lindgren(han var en aktiv förälder) men jag e trötter ändå. Stör mig en aning att jag inte orkar lika mycket som vanligt... Går in i vecka 34 idag, så kanske inte är så konstigt... Men! Jag ska fixa lite mer här hemma de veckor jag har kvar. Ska målas lite här och var ;-) trevlig kväll och god natt!

nöjd och glad, nästan...

Hej. Ligger skavfötters med Sune i soffan. Ska strax lägga honom. Det blev en aningen sen middagsvila idag. Han äter välling och tittar på Nicke nyfiken. Jag skriver och har en bebis i magen som verkar ha brakfest! Puh... I fömiddags kom kära Svärmor och hjälpte till med att stryka och klä på de nya sofföverdragen. Det blev kanonbra! Jag lagade lunch åt oss och även Svärfar kom över och åt med oss. Det blev stekt kyckling, ris och wookade färska grönsaker. Jag har småpysslat lite nu ikväll och även letat efter mina nycklar, som jag tydligen tappat bort... Kalasdag förutom att nycklarna saknas:-( strax kommer Emil hem. Imorgon ska Sune och hans kompis Rio ha 3-års kalas tillsammans. Jag ska fixa fiskedamm. Trevlig kväll!

Fina kort

Sune och kompis Elma
Söta Elma
Sune öppnar paket på sin födelsedag 07.15
Fina traktortårtan som Sune och hans Farmor bakat
Pappa Emil och Sune på 3-års kalaset Mamma Wengelin i bakgrunden.
Jag och min pyssel-och bakvän Irma
Sune och Irma knådar deg
Mina allra första cupcakes
Egenfixad ros och självplockade hallon från i somras.
Underbart goda pizzabullar!
Kan inte säga mer än att jag är väldigt stolt över kreationerna. Igår efter vi bakat klart, så for jag en sväng till kupolen ,med familjen. Där köpte jag en muffinsplåt och formar. Funderar tom. på att baka med Sune idag:) Till kvällsmat gjorde jag en god smoothie på yoghurt, mjölk, hallon och röda vinbär.
Ha en fin dag!

Grattis Nunisen!

Hej och snart god natt. Sune ville sova mellan oss inatt och var gör man inte förr sin son sim fyller år. Han somnade alldeles precis nu och jag snart... Idag har grabben fyllt tre år och det har vi firat med ett ordentligt kalas. Jag hade bjudit in ca 15 Pers och gjort storkok på min fisksoppa och till det åt vi vitlöksbröd. Soppan verkade uppskattad och det är kul. Sune och Farmor Ulla hade bakåt en kanonfin-och jättegod traktortårta med släp och en lite mindre med Sunes namn på. Alla verkade hå en trevlig stund o h jag stortrivdes!! Alltid mysigt med folk i närheten. Varken Emil lr vänner vill bo i kollektiv, men kanske jag kan göra der när jag blir pensionär, eller kanske borde söka till någon såpa...som typ farmen lr nåt... Emil sa iaf. Att nu får vi nog vänta med storbjudning ett tag....jag tänkte att något gott till påsk kanske...iofs. är jag beräknad att föda på skärtorsdagen, så det kanske får vara obestämt... Men 23 maj på min födelsedag kanske!! :-) vi får se. Projekt framöver blir nog lättare inredningsgrejer. Typ måla och så... Kort från idag kommer om ett tag. Natti

Ännu en skön dag

Härligt när livet flyter på:-) igår bestämde jag mig för att börja ta ut föräldrapeng from. 27/1. En tung sten försvann från magen i och med det. A-kassan har varit en pain in the ass, ändå sedan jag kontaktade dem i början av Augusti. Det har strömmat in di verse brev om ditten och datten. Jag har även stått som arbetssökande och blivit hänvisad att söka jobb både i Sthlm och Vadstena... De gör väl bara sitt jobb antar jag. Nu kan jag iaf. Värva ned och fokusera på saker och ting inför födelsen, utan att behöva känna mig stressad inombords. Idag har Sune haft sin första lekkamrat hemma hos sig. Elma heter hon och fyller 5år snart. Sune fyller 3 imorgon. Tokigt vad stor han blivit!! De två lekte iaf. Kanonbra tillsammans. Elma sa att hon mer än gärna kommer fler gånger och att hon även gärna sover över här en natt. Jag tyckte der lör jättemysigt, medan Sund spände blicken i henne och sa. - Nej Elma! Du får sova hemma i ditt hus. :-) han har ju inte riktigt lärt sig detta än:-) sött var det iaf. Trevlig kväll!

mvc, övningskör och mys

Tjo. Idag har det varit en sån där dag som man liksom bara glidigt med på. Fått gjort lite småsaker som får en att må bra och det bästa av allt. Umgåtts mycket med familjen:-) i morse var vi alla på Mvc för att kolla så jag och bebis mår bra. Det gjorde vi. Bebis "Kerstins" hjärtslag låg på 140. Min puls på 80( tyckte själv d va sjukt högt, men d var tydligen bra, eftersom kroppen får jobba extra med ytterligare en liter blod i omlopp, då blir den automatiskt högre) efter det cruising i nya bilen och en fika på stan. Hem för lunch och vila( för mig. Sune och Emil gick till ishallen och Nunisen åkte skridskor för 1:a gången i sitt liv) I eftermiddags handlade vi lite och hämtade ut ett paket från Ikea. Vi har köpt nya sofföverdrag:-) de får ni se en annan dag. Ikväll fredagsmys och barnprogram med Sune. Jag unnade mig en Cola till varma mackan. Emil och Sune käkade godis. Just det ja!! Jag övningskörde bilen på en grusplan några varv. Den var lättkörd, men känns stooor! Blir nog bra när man kört den lite mer. Nu sova sängen. Imorgon kommer en tjejkompis till Sune och skall leka. Der är första gången han tar hem en vän. Jag är förväntansfull. Tycker det ska bli supermysigt med ett barn till i huset!! Till råga på allt så är hon supersöt. Kanske en blivande fru. Vem vet, ha,ha!!

Vi har fått bil

Hej! Idag har Emil varit och hämtat vår "nya" bil. Den har endast gått 20mil. Han har fått en kanonfin Mitsubishi-sponsorbil som vi fått äran att köra framöver. Riktigt fin!! Kika in på www.emillindgren.com och du är nyfiken på hur den ser ut. Idag har jag haft fullt upp. Lämnade Sune vid 08, frukost på stan med en nyfunnen vän, plocka ordning, tvätta och dammsuga, matlagning, ( egen klyftpotatis , pestomarinerad kyckling, broccoli och beasås) middagsvila( jag deckade på två sekunder och Sune kikade youtube) och tro det eller ej, men jag och Sune BAKADE scones i eftermiddag!! Jag kände att nu jäklar skall jag ta tag i att lära mig baka. Får börja på riktigt låg nivå först:-) Nu kika tv en stund och sen sova. Imorgon ska jag ta med grabbarna till MVC och kolla så bebis och min kropp mår bra.

pissnatt

Hej. Inatt har det inte blivit så mycket sömn. Jag har varit uppe och kissat ca 7ggr. Puh. Nu sitter jag och stoppar i mig nykokta makaroner och korv stroganoff. Har även gjort stuvade makaroner till Emil. Det är första gången, så får se om d blir godkänt... Efter maten ska jag ta en dusch och sen GÅ till röda korset. Jobba där idag. Emils idé att jag ska gå och vi är inte helt överens på det planet. Imorgon verkar det som om vi får våran nya bil. Emil har trampat så bra och ligger numer 12:a på världsrankingen:-) jag e stolt!! Mitsubishi kommer sponsra honom med en pick up. Jag bekymrar mig mest hur jag ska ta mig upp i den... Ha en bra dag!!

En nice dag

Hoj. Ligger på soffan och slappar. Emils tur ärr lägga Sune. De ligger och läser Mulle Meck och diskuterar ljuddämpare. Idag har varit en lugn och mysig dag. Började med att lämna Nunis hos farmor några tim. Emil gick till gymmet och jag till sjukgymnastens varma pool. Körde mitt nack-och ryggpass, tog en skön dusch och pratade med trevliga damer i omklädningsrummet. Tro det eller ej, men vi pratade faktiskt bilar och bensinpriser. Det ni!! En tjej där var några år äldre än mig och hon var väldigt trevlig. Kändes som vi var lite av samma skrot och korn:-) vi bytte iaf. Nr och ska ta en fika på stan en dag, trevligt!! Jag och Sune stensomnade efter lunch och ingen av oss ville vakna när Emil försökte väcka oss två tim senare. Till sist tog vi oss ur sängen och fick besök av våra grannar. Nu ikväll har jag stekt pannkakor till oss tre. Jag har verkligen fått in pannkakssnitsen och framöver står det crepes på menyn:-) trevlig kväll!!

Några kort

Hej! Jag fick ju ett ryck och målade om mitt och Emils sovrum häromdagen. Från rosa till grönt. Vi blev väldigt nöjda med resultatet. Här före
Och här efter. Tänkte ha ett skötbord i hörnet. Köper nog en gammal byrå och fixar till. Då kan man förvara bebiskläder i den med.
< Suneplutt
Jag har småpysslat lite med. Här en prinsesstavla.
Idag har jag fortsatt med städröj. Känner att jag vill få ordning på saker och ting innan bebis kommer. Imorse stod vågen på 70kg, så nu har jag gått upp 10 kilo. Jag mår helt ok, men börjar bli lite trötter i både kropp och skalle. Jag, Emil och Sune åkte en sväng till Borlänge igår och kikade bl.a på barnvagnar. Jag blev dökär i en vagn! Som typiskt va dyr:( Någon som vill sponsra mig?? =) Emil sa att man inte kan bli kär i en barnvagn, men det kan man visst så det så! Trevlig kväll.

lördagsmys

Idag mår vi bättre. Fast jag e fortfarande tät av snor u huvudet.kl 10-12 var jag och Sune i skogen på Pulkakalas. En kompis fyllde 4år. Det va väldigt trevligt och det bjöds på grillad korv, mashmallows, kaka och kaffe, saft och varm choklad. Gott!! Alla föräldrarna var så snälla och turades om att åka med Sune. Jag åkte halva backen en gång, men d va inte optimalt sittläge. Jag har ätit en stor portion hemmagjord fruktsallad och Sune går just nu lös på pepparkakshuset:-) om några tim. Kommer våran Emil hem från Spanien. Blir mysigt!! Trevlig helg!

Not a good day

Varning för att kommande text kan låta negativ. Jag har varit en riktig surfitta(ursäkta uttalet, men d e sant.) Hela dagen. Dagen idag har ju egentligen varit ganska trevlig, om jag blickar tillbaka på den. Jag däremot har nog varit bland d suraste och otrevligaste du kan tänka dig. Somnade ordentligt igår kväll, vid kl 24, efter otaliga kisspåtoabesök. Vaknade imorse med en ordentligt ond kropp, mestadels i ryggslutet och ljumskarna. Blev ju inre bättre av att jag förmodligen vaknade på fel sida och samtidigt hade massa hormoner, snor i snoken och bara en sjukt dålig dag. Emil ska skatta sug lycklig över att han e i ett annat land:-) Sune hade inte heller sin bästa dag, även han snorig i snoken och en aning treårstrotsig, samt att han säkert kände av situationen. Gjorde ju inte saken bättre. Vi har iaf. Hjälpts åt med att fixa sovrummet med ny möblering, lagat god lunch på kyckling, ris och broccoli. Tagit en lunchlur( annars hade jag nog avlidit) fredagsfika på stan, lämnat tillbaka en film, handlat frukt och fått kvällsmat hos bästa grannen. Visst låter d ju faktiskt som en bra dag ändå?? Det negativa idag: jag har mått skit. Börjat få tillbaka lite tvångstankar( får d när jag e trött och tänker på negativa saker) Inre stress( pga. Att a-kassan skickar flera brev i veckan om ditten och datten) varför kan inte A-kassan bara byta namn till B-kassan ist?? Har nog varit en oj dag iaf:-) strax sova... Imorgon går jag in i V31. Lovar att lägga ut lite olika bilder de kommande dagarna på ommålningen bla. God natt på er!

myskväll

Just lagt sonen. Sitter och äter en burk fruktkocktail och tittar på fucking Åmål. Ska inte lägga mig alltför sent. Har haft målarprojekt idag. Målat om sovrummet ljusgrönt. Har ganska ont i svanken nu... Va kanske inte det bästa att hoppa upp och ned på en stege idag. Men va fan!! Bebis kikar ju snart ut och jag vill få ordning här innan. Skrev en att-göra-lista häromdagen och fick till 18 punkter. Kanske lite väl många... Får se vad som hinna med. Tänker absolut inte stressa iaf. Trevlig kväll!!

seg i skallen

Sitter under filten i soffan och kikar på masterchef. Älskar matlagningsprogram!! Lämnade Sune hos dagmamnan 7.30 och för vidare till sjukgymnastiken, för ett vattengymnastikpass. Kl 12-18 ska jag jobba ideellt på röda korset i stan. Ska bli spännande, men gillar ej att umgås med folk när jag är snorig i snoken. Känner mig ofräsch. Inatt hade jag och Sune fest. Han vaknade flera gånger och hade ont i magen.(Haft problem sedan födseln med hård mage) för att få igång den så fick han en shot med laktulos och ett gäng pepparkakor. Vi spelade musik och hoppade/dansade en bra stund för att få igång stackars magen. Inget toabesök men en hel del illaluktande pruttar. Vi båda deckade med lampan på och när klockan ringde vid sju, var det inte kul att gå upp. Ni får ha en fin dag!!

skit på tv

Helt otroligt vad mycke skit d visas på tv!!.efter en sommar med 0 i tvtittande, känner jag att jag bara blir frustrerad över att sätta mig under mysfilten i soffa och hoppas se på nåt trevligt. Men d e bara skit ju!!! Jag e urless på såpor och visst e aktuellt nyttigt, men d e ju mest eländes elände och folk som blir skjutna. Lånat Lotta på bråkmakargatan till Sune idag. D e helt klart d bästa jag kan titta på just nu. Snorig i snoken och ej hundra heller, så e väl extra grinig kanske...

Blääää!!

Just nattat Sune. Sitter under filtar i soffan och försöker bita ihop. Vaknade i morse med huvudvärk, aningen halsont och ett tokblekt Face. Inget som är dödligt, men halsbrännan jag just nu brottas med är inte av denna värld:-( tagit två nuvalucol som inte hjälpte ett dugg. Så tuggar just nu på rå potatis. (Ett gammalt knep som min vän Hanna tipsat mig om) fy sjutton asså!! Har hellre 40graders feber än det här:-( over and out.

Hamstrat

Hej. Idag har det varit en lugn dag. Sune gick till Farmor efter frukost, Emil tränade och jag lånade med sunes pulka på promenad till affären. Skönt att slippa bära på tunga kassar. Vinterväglaget var dock inte det bästa, stackars pulka!! Väl hemma blev det ett ordentligt storkok av pajer, lasagne, grönkålssoppa, rotfruktsgratäng och ungsbakad lax. Det mesta frös jag in och kan äta vid behov lr besök. I like! Nu sova.

En mysig dag

Idag har det pysslats för fulla muggar. I love:-) Vi har börjat lära känna en trevlig familj här uppe som även de är intresserade av cykelsporten. Yngsta tjejen är pysselintresserad och det e ju jag med! Så idag hade vi stämt träff hemma hos oss kl 10. Sune va hos Farmor och Emil hade saker att greja med. Vi dukade upp hela köksbordet med diverse saker och satte igång. Vid 12-tiden tog vi en potatismos och ungsstekt falukorv-lunchpaus, för att sedan återgå till pyssleriet. Kl 16.00 tog vi en eftermiddagsfika innan vi avrundade dagen. Irma är en hejare på bakverk, så nästa gång ska vi leka bagare. Ska bli kul, men jag e lite nervös. Är ju totalt värdelös på bakning ju :-( Tack Irma för en mycket pysslig o h trevlig dag!!

Bla Mamma!

Som Sune brukar säga:bla Mamna!! Har kan inte säga R eller sch än. Plutten. De två snosar här bredvid mig. Sune vaknade inatt med slemhosta så han spydde och feber. Idag har det gått i 150 knyck och han har inte verkat så sjuk. Bara ätit värdelöst och sovit middag typ tre tim. Hur morgondagen blir, återstår att se. Jag ger mig själv en stjärna i kanten, då jag städat här idag. Plockat ordning på våra fina julklappar, dammar, dammsugat och gjort ett röj i alla trista papper. Imorgon blir det iväg med skräp till återvinningen!! Nu sova. Imorgon får jag besök av en pysseltjej:-)

underbara säng!!

Ligger i sängen nu. Ska bli så gott att sova i den inatt. Har ju sovit hos olika vänner under de senaste dagarna. Varit väldigt trevligt. Julen har med varit trevlig. Den bästa på länge. Underbart nu när Sune är så stor och tycker det är spännande med tomten. Jag blir också som ert barn på nytt och det är en mysig känsla:-) En mindre mysig känsla är att jag from. Nu är totalt arbetslös, förutom en dag i veckan som jag ska jobba ideellt för röda korset och hjälpa till i en loppisaffär. Förutom det ska jag fortsätta leta och söka jobb. Men ven sjutton vill ha en höggravid hormonstinn kvinna med foglossning, som nu börjat.... Blir spännande att se om någon nappar:-) over and out. Natti

tungt just nu

Sitter i bilen på väg hem. Emil fick just veta att en kille i cykelvärlden gått bort. Han är två år yngre än Emil. Fruktansvärt sorgligt. Vila i frid Burry Stander.