Analyserat Ebbe

God natt. Ligger i sängen med Emil och lilleman emellan oss. Ammar för fulla muggar. Jag har ju sagt att det är jättemysigt och det är det verkligen men i em. Blev jag litr smått less på läget. Kl 15-19.30 har han i princip snuttat konstant. När han somnar ifrån, släpper bröstet och börjat gnälla. Då har inte nappen eller napparna(vi har tre olika sorter)fungerat. Men, jag analyserade läget och funderade på varför han helt plötsligt blivit så tuttig. Jag kom fram till följande: I helgen har min mor, far och vän varit här och hälsat på. Självklart har de velat gosa och bära runt på Ebbe(inte mig emot) men kanske att han känt att han varit för lite hos sin Mamma... Och iochmed att han snuttar på tutten, då vet han ju vart han har mig och jag kan omöjligt rymma! Smärt kille:-) nu sova.

huset fullt

Morgon! Kanonväder ute idag och huset fullt i folk. Jag trivs:-) alla sitter och äter frukost och jag sitter i sängen och matar Ebbe. Svälter snart ihjäl, men d e bara å bita ihop. Idag e d lite lajbans i säter. Bla något motionslopp och marknad. Myspysigt:-) i em. Ska vi fara en sväng till Falun. Sune har blivit lovad av Emil att få vara med en stund på cykelträningen. Det ser han fram emot:-) ha en fin dag!

Blääää!!

Tja. Jag gjorde ju ett inlägg idag på fm, men ser nu att det ej laddats upp:-( nu ligger jag iaf i sängen bredvid mina underbara barn. Kompisen Madde ligger i Sunes säng och på övervåningen min syster, mor och far.q mys med huset fullt.

maximal otur

Hej. Nattammar här, lr känns iaf så... I em. Fick jag något skräp i mitt högra öga och det gjorde otroligt ont:-( vid 16- tiden packade vi bilen full och for allihopa upp till Falun för art lämna av Emil. (Cykelvasaläger till på sönd och Emil är en av ledarna) väl där gjorde ögat bara ondare och ondare:-( vi pussade Emil hejdå och åkte till Mc Donalds. Jag, Sune, Ebbe och Jenny. Efter att vi käkat och skulle åka hemåt, gjorde mitt öga så fruktansvärt ont att jag inte ens kunde titta med det. Jenny fick lov att köra raggarbilen(som Sune kallar vår Mitsubishi pick upp med kåpa och störtbåge) väl hemma fixade jag till Sune och Jenny fick läst en saga för honom. Sjäjv satt jag på dass, pumpade mjölk(Jenny gav Ebbe på flaska, för ögat gjorde sjukt ont) och grät över smärtan i ögat. Sedan slocknade jag med mina grabbar i vår säng strax efter kl 19... Nu sova igen. Ebhe verkar vara mätt och nöjd. God natt

Äcklig mamma.com

Morgon. Här sitter jag i sängen och försöker rapa mitt 3:e matvrak. Han har tömt ena brösten och nästan det andra med. Helt sjukt vad han äter. Oj, nu Skiter han. Vs nog bra det, för jag fattar inte hur all mat skulle få plats annars. Inatt sov Jag, Ebbe och Emil i samma säng och vid 6.30 kom Nunis in till oss. Mys på högsta nivå! Jag ser hemsk ut i fejan. Dessa 2 veckor har tagit ut sin rätt. Jag är trött, sliten och som pricken över iet har jag fått en rejäl omgång herpes på höger sida munnen och vidare ut på kinden:-( d ser vidrigt ut, men är inte d minsta smärtsamt jämfört med d onda jag fått stå ut med den senaste tiden. Igår fm. Slutade jag med alvedon och hoppas att jag Jan klara mig utan smärtlindring nu. Jag är inget fan av piller och den mängd jag stoppat i mig sista tiden är banne mig mer, än vad jag ätit under mina 28 år här på jorden. Nu byta bajs, äta frukost och chilla. Ha en fin dag! Min kommer bli toppen:-)

Äntligen

Nu har Emil kommit hem:-) jag hämtade honom på tågstationen för en stund sedan. Nu står han å kikar i kylskåpet ha,ha! Sune sover i sin säng och jag gosar med bebis. Idag kom vi u perfekt tid till dagmamman. Sune körde cykeln och jag "powerwalkade" Sedan gick jag hem igen, fixade lite här hemma och for tillsammans med Ebbe till Falun. I Falun mötte jag upp min kära vän Erika(som även agerade "extrasambo" när jag låg på bb och Emil va på resande fot) Tanken var att jag och Erika skulle gå på lite loppisar och käka ihop. Kl 14.45 skulle jag hämta Sune igen och kl 15 skulle vi vara på Bvc för att kolla om Ebbe växt. När jag kom till 1:a rondellen så blev jag å må konstigt. Jag kände mig febrig och orkeslös. Jag hade inte tagit alvedon på flera tim, så d va bara att pilla i sig två igen. När jag mötte upp Erika så berättade jag att ja kände mig olustig och hon tyckte att jag hade glansiga ögon och var varm. För att korta ned historien en aning, så slutade dagen såhär. Vi hann med några min på en affär, vi for till akuten, jag berättade läget, vi fick tips och råd, vi åkte hem t Erika och åt, jag avbokade bvcbesöket, åkte hem och hämtade Sune. Nu har ja inte tagit alvedon sedan kl 11 idag och hoppas ej att jag får feber. Munsår på läppen kom som ett brev på posten och mina händer är alldeles spruckna och röda. Men va sjutton gör det, nu när vi alla är tillsammans igen:-) imorgon har jag önskat sovmorgon. God natt!

hungrig

Hej. Jag och Ebbe lade oss just. Förhoppningsvis sover han några timmar nu. Det är en väldigt social liten grabb vi har fått(fast med två typ översociala föräldrar, så kanske inte det e konstigt) Han har varit vaken i princip hela em. Och kvällen, förutom att han slumrat till kortare stunder... Innan jag fick Ebbe och innan jag börjat amma, då fick jag höra att man kunde bli glupsk. Det stämmer bra inpå mig, men som tur är så har jag begränsat med tid att äta på. Jag har alltid varit stor i maten och hatat att gå från bordet "nästan mätt" lr "lagom" mätt. Nu är det ej ofta som jag känner mig mätt och skulle så vara fallet, ja då e jag hungrig inom 1-2 tim igen... Nu förstår jag känslan hos Emil(som typ aldrig blir mätt) Om jag bara kan vänja.mig vid "lagom mätt" känslan, då borde jag kunna komma i "form" relativt fort) menar ej Beach 2013 utan snarare bli stark och få tillbaka konditionen. Ny går ögonen i kors på mej. Over and out

färg!

Hej. Sitter och ammar Ebbe, Sune deckar strax på soffan. Idag har jag och Sune haft äkta kvalitetstid:-) svärmor och svärfar tog hand om lillgrabben efter frukostamningen. Jag och Sune svirade om till oömms kläder och begav oss upp på vinden. Där öppnade vi varsin hink med vit färg och började måla väggarna, till det som ska bli vårat nya pyssel-och mysrum:-) jag har en väldigt trevlig målbild av hur rummet kommer se ut när det är klart. Bilder kommer inom kort. Imorgon kväll kommer vår efterlängtade Emil hem!!! Oj,oj vad vi längtar. Trevlig kväll.

Fiska med Anders

Jag sitter med mina smågrabbar och kikar barnprogram. Vi är typ lika trötta alla 3. I em. Fick vi besök av min nyfunna vän Maria och hennes småtjejer. Den äldsta är drygt 2 år och minstingen är 2,5 månad nu. Tokigt vad fort bevisar växer! Jag ska njuta av varje spädbarnsdag och snosa så mycket jag bara orkar på hans lilla huvud. Här hemma har jag kommit till målrakan på ett långlopp. Den 10/4 födde jag ju som sagt min och Emils 2:a son. Den 12/4 kl 06 åkte Emil till Arlanda, för att sedan flyga vidare till Tyskland och därefter till Kalifornien. Imorgon sätter han sig på flyget hem och beräknas vara hos oss på onsd em. Jag längtar!!! På torsd mirgon ska han till Falun( ska vara ledare på cykelvasalägret) och kommer hem på sönd. Em igen. Som tur är kommer min mor, far och en vän från sthlm hit. Hade känt mig ensam och övergiven annars. Om vädret tillåter, så slår vi nog ihjäl en dag i Falun. Så jag iaf. Kan spana på min sambo lite och kanske hinna med ett par pussar på hans lunchrast. Livet e hårt men underbart på många vis:-)

Flääääsch luft

Sune kan inte säga fräsch:-) låter så kul när han säger: Oj mamma, vad du luktar fläääscht! Lite innan 09 imorse packade jag i Ebbe i vagnen, tog ut cykeln till Sune och så travade jag iväg t Dagmamman. När vi väl kom dit, så blev Ebbe galet hungrig, så jag slog mig ned i en fåtölj och ammade honom. Barnen hade frukt-och sångstund vid köksbordet bredvid och det var riktigt kul att få vara lite delaktig i den:-) När bebis var nöjd, lade jag honom i vagnen och fortsatte min promenad inåt byn. Där fönstershoppade jag, gick på apoteket, pratade med folk och kikade i tapetböcker på färgaffären. Jag lyckades lätt slå ihjäl 2,5 tim. Nu ligger jag och Ebbe å myser i sängen. Kl 14.30 ska S hämtas, denna gång blir det nog mef bilen... Jag är fortfarande sliten och har ganska ont. Äter alvedon hela dagarna. För den som vill veta, så kan jag iaf. Börja sitta å kissa nu igen:-) fast stå upp e riktigt skönt! Ha en bra dag.

gose söndag.

Hej. La mig just i sängen för att amma och vila en stund. Natten har varit helt ok, inget att klaga på. Glad att jag la mig vid 20.30 igår. Sune är med några kompisar på sin allra första bio. själv har jag haft besök av en höggravid väninna:-) Ikväll(om Ebbe sover) då ska jag och Sune måla på vinden. Vi tömde den häromdagen och tanken är att det ska målas vitt och i ena hörnet bli en pysselvrå. I got big plans förstår ni:-) På så vis får vi rummet som nu fungerar som pysselrum, till gästrum ist. D blir alla tiders!

Emil på pallen

Som ni vet så e min kära sambo i Kalifornien och tävlar denna helg. Han hörde just av sig och meddelande att han kommit 3:a på dagens race. Kolla In: www.giantproxcteam.com Sune sover som en liten gris i Emils säng. Jag och Ebbe fredagsmyser på soffan. Strax ska vi med krypa till kojs. Trevlig kväll.

Nya kort

Bland de sista bilderna på magen
Slitet barn och mor efter tuff och seg förlossning på bb
myser på bb
Kortet på mig innan hemfärd från bb.
Kortet på Ebbe innan hemfärd från bb
Mysmorgon imorse
Häromdagen tog jag och Sune premiärpromenad med bebis. Sune hade full arbetsgubbemundering och bar runt på sin spade i 1,5 tim. Vi gick ej speciellt långt, men jag hade sjukt ont. Denna runda brukar aanars ta 20 min.
Sune på sista bamsegympan Trevlig helg!

mysmorgon

Hej. Här e d mysfaktor 100. Ebbe e nyammad och ligger som en liten hopkrupen larv på mitt bröst. Sune leker med Emils gamla leksaksbilar. Strax ska vi omgruppera och åka till mitt gamla jobb(simhallen) Sune ska få bada en stund. Natten har varit bra igen, med endast en matning vid 04. Hoppas, hoppas det håller i sig. Ha en fin dag!

Underbara människor!

Jag vill bara säga Tack till alla er jag har runtomkring mig. Det är en underbar skara med olika sorters människor som jag lärt att känna här i Säter. Allt ifrån föräldrar till föräldrar till dagmammebarnen till människor på röda korsets loppis på byn. Utan er hade livet varit Boeing. Ett extra tack till Svärmor, Svärfar, Lillasyster och alla er som varit engagerade i min graviditet, resa fram till-under-och efter förlossningen. Skulle Emil klara av att vara hemma, eller skulle han sitta på en plan på väg långt bort någonstans?! Vi fixade det!-och utan er hade det självklart varit tuffare och tristare...strax sova här, väntar bara på att Igeln Ebbe ska släppa min tutte ur sitt järngrepp.

bra natt

Hej. La mig just på sängen mef Ebbe. Vi ska vila lite middag. Natten har varit perfekt med endast en matning och blöjbyte vid kl 03. Det känns i hela mig att jag fptt sova bra inatt:-) har just ätit hemmagjord fiskgratäng med dillsås och färska champinjoner. Har marinerade kycklingklubbor i ugnen. Nä nu amma. Plikten kallar!

nu är det vår!

God kväll. Ligger utslagen på soffan och Sune på den andra med en flaska välling. Dagen idag har varit fantastisk, trots smärta. Men jag får lov att käka alvedon så länge. Efter frukost och morgonmys, klädde jag på mina grabbar och mig själv. ( rädd för mjölkstockning) höll på att dö av värmeslag när jag klev utanför dörren. Vårvinden slog mig på käften, men d var bara skönt:-) med Ebbe i nya vagnen och Sune gåendes bredvid. I full arbetsgubbemundering inkl. Spaden i högsta hugg.(fristads arbetsbyxor och jacka, handskar, svetsglasögon och byggare bob hjälm) ha,ha!! Vi gick en runda på 1,5 tim. Den tar vanligtvis typ 15 min för mig. Tanter med rullatorer så gott som sprang förbi mej:-( helt sjukt. I em. Jag och Sune såg första flugan, fiskmåsarna skränade och sopmaskinen samlade upp gruset på gatorna. Så härligt! Trevlig kväll!

bakslag

Tjo. Ligger som en överkörd katt på soffan. Sune sitter i den andra och Ebbe sover gott i sin säng. Nappen var super inatt! Fast blev ej så mycket sömn ändå. Sune kom in och hade hals-och öronont. Vi somnade vid 02 och 04 Ammade jag. Sov sedan till 06. Så 4 timmars sömn e inte fyskam! Tyvärr har jag himla ont idag ige:( känner faktiskt att jag saknar sjukhuset, men ändå inte. Tagit två alvedon och biter ihop så gott det går. Ha en fin dag!

Första dagen hemma

God kväll. Som ni vet så kom ju jag och lilla Ebbe hem från bb i Falun igår. Och idag var den första dagen hemma, utan Emil(som just nu sittter på ett plan till Kalifornien) svärmor lämnade Sune på dagmamman och syster gick till praktiken. Jag och Ebbe har bara myst:-) kl 14 packade jag in lilleman i bilen och for iväg för att hämta storebror. I bilen blev Ebbe vansinnig, men d gick att få tyst och få honom att somna igen, med musik. Staten och kapitalet spelades friskt. Tror vi fått en rockbebis i familjen. När jag hämtat Sune så åkte vi ut till simhallen(mitt gamla jobb) och åt mellanmål och Ammade. Lagom tills vi var klara, kom Jenny från praktiken och vi åkte alla till Willys. Där införskaffades bla. nappar som visade sig vara en fullträff. Nu sova sängen. En bea dag, men sjukt ont i em. Och kväll:-( hoppas må bättre imorgon.

kvalitetstid

Morgon. Sitter/ligger i soffan och har just gett Ebbe ett stort lass mjölk ala tutte. Han ät nöjd och glad. Nu iaf. Den här grabben verkar vara ett riktigt matvrak och besatt av att ha något i munnen, mest hela tiden. Svärmor är och lämnar Sune på dagmamman och på vägen hem ska hon köpa napp. Vore otroligt gott om han tog den. Ha en bra dag!

ont

Nu läggdags här för min del. Hela huset sover. Jag är glad över att vara hemma, men ångrar inte att jag stannade från tisd-sönd i Falun. Äter fortfarande alvedon och imorgon tänker jag ringa. Vc och se om man kan låna hem en toaförhöjning... Just nu står jag i jägarläge(alltså 90 grader på benen) och kissar. Inte d skönaste för stackars låren. Men jag är glad och tacksam. Otroligt härligt att komma hem till Sune!

Hemna

Hej. Ligger i min egen säng:-) Ebbe ligger här bredvid, nyammad och nöjd. Svärmor,svärfar och Sune hämtade mig på bb i Falyn. De hade förberett mat, som syster hade värmt lagom tills vi kom hem. Nu fikar de, själv är jag sjukt trött. Saknar kroken och handtaget i taket att hålla i. Har ooont.

lördagsmys på högsta nivå!

Tjo. Ligger bredvid sonen i sängen här på bb. Mjölken rann till för 1tim sen. Otroligt mysigt och kul att det fungerar denna gång:-) meningen var att jah skulle åka hem på fm. Idag, men igår fick jag en ordentlig dipp. Jag blir kvar idag också å e ej ledsen för det alls. Vi har d fint här och blut ordentligt ompysslade. Emil e i Tyskland nu.

Han är här nu!

Läs mer på www.emillindgren.com där finns även bilder. Dålig mottagning här.

snurrar i huvudet

Morgon. Här har det vaknats tidigt. Kl 04.30. Försökt att somna om, men det e lögn. Många tankar som snurrar i huvudet. Bläää, har mått bättre. Ska snart ta mig en dusch och käka lite frukost. Sune ska vi lämna vid 7.30 hos dagmamman och sedan åka vidare till Falun. Jag önskar verkligen att vår bebis får se dagsljuset idag. Vi hörs!

sista natten med magen???

Många tankar som far genom huvudet just nu. Jag och Emil ligger och småsnackar lite...imorgon kl 8.30 kommer domen. Då ska vi till specialistmvc för diskussion om bebis i magen. Jag hoppas innerligt att det löser sig. Mest av allt hoppas jag att det drar igång av sig själv inatt. Önskar innerligt att Emil får vara med på förlossningen. Vi får se vad som sker...

11 dagar över beräknat datum

Morgon. Ligger i sängen och e trötter. Sover inget vidare på nätterna. Ett väldans spring på toa. 4.30 gick jag på toa, käkade en banan och sedan läste jag en stund. Somnar som bäst på morgonen vid 4-5-tiden. Nu ligger jag som en dö sill i sängen, men ska strax gå upp... Ta en dusch, äta lite frukost, köra syster t praktiken och Sune t dagmamman. Emil ska ut på långtur, så det blir tomt hus här några tim. Ska faktiskt bli ganska skönt...ha en fin dag! Händer något så hör jag av mej.

for real??

Tjo. Halvligger i soffan med rätt ordentlig mag-och mussmärta från och till. Sune sover, syster med och Emil la sig just. Jag ska se tv en stund till och se vad kroppen gör. Hoppas,hoppas! Har för övrigt haft en bra dag. Jag och Jenny var med Sune på säsongens sista bamsegympa idag. Mysigt:-) Trodde aldrig jag skulle vara med alla tillfällen, men oj så fel jag hade. Vi fick iaf. Valuta för pengarna:-) Jag kan varmt rekommendera någon slags gymnastik för små barn. Bra att träna balansen, ha kul med andra, lära sig att lyssna på andra vuxna och även trevligt för en annan. I em. Vart vi bjudna på middag hos svärmor och svärfar. Det blev gött kött med potatis och sås. Mums!! Efter maten tog tag mig faktiskt en kopp kaffe och det var väldigt gott!

another lördag passing förbi

Ja... Nu e denna lördag också snart passerad. Idag har jag gått 41 hela veckor och går därmed in i v42. Har inte så mycket mer att säga faktiskt. Bara väntar och väntar nu. Trevlig lördag!!

näe.....

Hej. Sitter i soffan med "påskbrasa"i underlivet. Det verkar vara någon förbannelse över våra soffor, bara här som magen spökar. Imorgon går jag in i v42... Funderar på om denna ungen är en skygg jäkel och inte vågar komma ut. Den kanske e ljusallergisk eller bara som en mullvad, som trivs i totalt mörker. Ska detta sluta med ett rekord i Guinness rekordbok?? Skulle det bli så, så är det inget jag kommer vara stolt över!!! Fast, kan man tjäna Cash på det tro??? Jag har ju lite jag vill göra med huset. Nu fruktsallad. Trevlig kväll!!

Mvc

Morgon. Tro d lr ej, men grabbarna mina sover. Jag vaknade just och är dötrött hungrig och frustrerad över att fortfarande ha en bulle i ugnen:-( sovit pissdåligt inatt, med 6-8 toabesök och Sune som ropat ett antal ggr. Kl 08.30 ska jag och Emil till mvc och se vad de har att säga. Jag är helt klart nervös. Oftast tycker de att gå över 2 v. Inte är någon fara och d hade jag väl klarat, om jag visste att Emil skulle vara hemma då. Nu är läget så att han åker till Tyskland runt den 11/3 och sedan vidare till USA. Det suger. Ha en fin dag. Min kommer mestadels bestå av vila och funderingar.

konstigaste på länge

Morgon. Här ligger jag själv på soffan. Emil e redan på gymmet och syster knatade just iväg till praktiken. Sune sover?!??! Han verkar vara helt slut idag. Men utan lunchvila igår och en far som härjade järnet med honom hela eftermiddagen och kvällen, så är det väl inte så konstigt... Hoppas inte bara att han blivit sjuk. Jag har haft en riktigt god natt, samma för Emil och Sune med. Kan nog vara så att vi alla tre slappnade av när familjen blev hel igen och bebis kvar i magen. Trevlig dag!

hallååååå var e du nånstans?

Nu ligger vi alla i våra sängar. Jag är glad över att ha Emil här bredvid. Han gjorde ett bra race igår och nu ser jag fram emot ett bb-
Race med E som coach. Vi får väl se då... Alla börjar vi bli smått irriterade över att bebis verkar ha d bra i magen. Jag träffar folk varje dag som undrar om den inte kommer snart. Det undrar självklart jag med. Frustrerade!! Nu sova. God natt

Nu kan vi alla andas ut

Tjo. Just tagit mig en lång och varm dusch. Och ligger nu på soffan å småpratar med Lillis som ligger på soffan bredvid. Mina grabbar är ute och härjar. Emil kom hem med tåget för en stund sedan. Så nu kan vi alla andas ut! Jag ska vila en stund och sedan dra igång dammsugaren. hoppas bebis vill komma ut strax.

Bra Emil!

Min kära sambo spurtade till sig en 2:a plats idag på Bundesligan i Tyskland. Jag är väldigt stolt över honom och otroligt glad över att han kommer hem imorgon. Om allt klaffar med flyg och tåg från Arlanda, så är han hemma vid 16-tiden igen. Nu krypa ned i sängen.

...

Lugnt här, men något känns annorlunda... Jag känner min kropp rätt väl. Har legat still i sängen hela dage. Sune har varit en sväng hos Svärmor, sedan sov vi middag tillsammans och nu är han ute i det vackra vädret med moster. Jag ska snart ta mig u kragen och hoppa in i duschen. Ska jag va ärlig så orkar jag egentligen inte. Fast man blir ju ofta piggare av att fräscha till sig. Kära Emil är just nu ute på tävlingsbanan och slirar runt. Håller alla mina tummar hårt gör att han gör ett bra resultat idag.

aprilskämt?

Tjo. Idag fyller lillasyster 26 år. Och d skulle ej förvåna mig om d blir en födelsedag till idag... Jag skämtar inte. Haft en konstig hård mage hela natten och mår knas idag. Vaknade och mådde illa, gjorde nr 2 på toan. Åt lite frukost i form av en banan och blåbärssoppa. Magen ballade ur igen och jag mår fortfarande illa och är bajstrött. Sune är ett par tim hos farmor nu och det tackar jag för. Ska försöka vila under tiden. Har ringt och förberett min stand in nr 2 och stand in nr 3, då stand in nr 1 e i fjällen och Emil i Tyskland. Han tävlar kl 14 idag och jag hoppas d går bra. Själv ställer jag in mig mentalt på ett bb-lopp. Mentalt frustrerade, då han kommer hem imorgon em. Hoppas bebis vill vänta lite till...over and out.

RSS 2.0