mysigt värre:-)

Min kusin, hans fru och dotter på 2 år, kom på besök nu i eftermiddag. Jätttekul att träffa dem. Sist vi sågs var i somras, innan vi ej hade flyttat hit. Vi åt tacos tillsammans och barnen verkar ha skoj ihop:-) nu sover Sune, Emil och de + jag snart. Kanondag på jobbet och en riktig fredagsmys kväll. Kan inte bli bättre!! Practical joket lyckades finfint på jobbet förut. Chefen tyckte d va ganska kul och jag fick inte sparken. Lovar att lägga ut kort från veckans händelse i dagarna. God natt från ett vintrigt Sääääätar.

BusAnna!!

Tjo! Sitter på toa at work. Idag har jag och praktikanten fått i uppgift att piffa till stället inför advent. De har ju bara några ljudstakar och någon gammal lykta:-( när jag är klar här så ska jag ta en sväng t affären och inhandla lite glitter. Har lust att köra ett practikal joke och utsmycka stället t tusen!!! Barnen som kommer hit uppskattar det säkert. Men chefen och resterande kollegor vetifan. Rapporterar senare hur det gått. Hi,hi!!

gröt?? öh, näe!!

Sen frukost här för min del. Så sjukt Gött!! Har köpt färska ljusa frallor och har mjukost med vitlökssmak på. Dricker chaite till, en stooor kopp och har lussekatter med saffran till efterrätt. Underbart!! Idag blir det potatis-och broccolisoppa till lunch. Jag är inne i en sopperiod. Det är gott och enkelt att tillaga.

Underbara ungar!

Idag har vi varit lediga. Jag och Sune, men Emil tränar på som vanligt. Efter frukost for Emil till gymmet. Jag och Sune la oss på varsin soffa och kikade tv en stund. Sedan gjorde vi ett ordentligt ryck och plockde i ordning på hans rum. Han fick välja ut några saker som han tröttnat på och så tog vi med dem upp på vinden. Där fick han ställa undan dem och välja några "nya leksaker" som vi tog med ned.det blev tågbanan i trä, duplo och köksgrejer till hans spis, som vi placerat i vårat kök. Sedan kom Emil hem från träningen och tog med sig Sune ut på en cykeltur. Själv for jag till sjukgymnasten och avverkade ett vattengympapass för min rygg och nacke, samt fick lite massage. Ikväll har vi varit på Sunes allra första julfest. Jag säger bara: underbara ungar!! Det fanns tomtar, pepparkaksgubbar,lucior och en ståtlig stjärngosse. Sune va både p-gubbe och tomte. D e ju bara jul en gång om året:-) Nu ska det strax sovas... På återseende!!

Morgon.

Ligger som en dö sill på soffan. Helt slut idag. Sune ligger på den andra soffan och vi kikar på film. Den lilla röda traktorn. Lugn och skön film med små dockor. Emil gick t gymmet för en stund sedan. Jag ska va i bassängen på sjukgymnastiken kl 11. Tränar upp nacken och ryggen en aning och får lite massage med. Men just nu vill jag helst av allt bara gå i ide. Ha en fin dag!

upp i varv

Tröttet nu. Snart... Kom från jobbet 22.40, sjukt svårt att varva ned idag. Sitter i nattlinne och mogonrock under en filt i soffan. Just läst igenom en trevlig kokbok med vinterrecept. Trevligt,men aningen segt att bli sugen på allt!! Matlusten har kommit tillbaka med stormsteg. Not good. Är lycklig bara jag ej slipper väga över 18 kg när denna graviditet når sitt slut. Over and out.

Kort, kort

Sunes rum som jag har målat väggarna på. Gardinerna är loppisfynd, endast 50kr sydda och klara. I like!
Kära Emil i utlandet någonstans.
Jag och Sune på väg till dagmamman för ca 1 månad sedan. Ni ser vårat hus i bakgrunden.
Jag och Sune i soffan i Lördags kväll.
Färskwookade grönsaker, nudlar och pestomarinerad kyckling.
Myshörna i våran hall. Håll ut! Nu har jag iaf. lärt mig att tanka över korten från min telefon till datorn själv=) Framöver kommer för-och efterbilder på mina blivande projekt. Jag började idag. Jättekul!!!

full fart.

Sune sov mellan oss inatt och när han vaknade i morse sa jag sssscch. Fick snabbt svar av Emil att klockan redan är halv åtta. Det är helt sjukt mörkt på morgonen, kunde lika gärna varit tre på natten. Vi gick upp och jag körde Sune till dagmamman. Nu ligger jag på soffan en stund. Ska jobba 14-22.30 idag. Har iaf hunnit med tvättning av kläder, plockat i ordning och börjat måla Sunes blivande byrå för kläder. Har också lite andra projekt på gång! Det får ni veta mer om en annan dag.

sköna Söndag

Trots äckligt och ruggigt väder stod jag och Sune på gårdsplanen med alla sociala cyklister och Emil kl 10.00. De skulle dra en långrepa. Sune hojade runt fotbollsplanen och en bit till, med mig tultandes bredvid. Vi stannade till hos svärmor som bjöd på pepparkakor. De ville ha Sune ett tag, så d fick de. Jag lånade en dramaten ( vet, det låter sjukt panschis!) Jag handlade lite för mycket matvaror(as always) och det var nätt och jämt jag orkade dra hem grejerna till boet. Dramaten i all ära, men d får bli på äldre dar då man bara behöver köpa typ marmelad, vispgrädde och tandkräm t löständerna... Jag kom hem och hann få in maten i kylen innan jag behövde byta om för utflykt i skogen. Jag och två vänner for dit och plockade blåbärsris lite mossa, samt kottar och annat bös som man kan tänkas julpyssla med. Hemma igen tog jag mig en varm dusch och somnade till på soffan. Vaknade av att Sune och Emil kom innanför ytterdörren. Eftermiddagen bestod av pyssel i köket, som resulterade i tre sorters pajer, pizzasallad, grönsallad och en dressing till. Trevliga vänner på kvällsmat och glöggfika. Vad mer kan man önska:-) ligger i sängen och slumrar snart... Kort kommer i veckan. Ej lärt mig från mobilen än. Buuu :-(

aj,aj

Go kväll. Jag har ont i magen nu ikväll. Tror jag börjar dra på mig en urinvägsinfektion... Gått på toaletten typ varje timme de två senaste dagarna och nätterna. Kurerat mig med tranbäesjuice och en klyfta citron idag. Håller tummarna för att d ej bryter ut helt. Något trevligare är att vi haft en bra dag. Jag fick sovmorgon till kl 8.30, tack Emil! Sedan for han ut på ett 5-timmars cykelpass. Jag och Sune grejade lite hemma. Bla. Satte vi upp hans nya bamsegardiner. (Kort kommer senare) vi gick t ishallen och käkade kokt korv i bröd till lunch, mmmm! Sedan middagsvila och nu ikväll har familjen varit komplett:-) vi åt stekt falukorv som jag gjort som stjärnor och omelett till. Sune sover och Emil la sig just. Jag ska njuta av tystnaden någon minut till. Ska med lägga huvudet på kudden sen.

fredagsmys

Idag har det varit en skön dag. Emil har haft fullt upp som för det mesta, men jag och Sune har varit lediga. På fm. Hängde han hos farmor ett par timmar och jag hann med att göra god lunch. Potatismos,sprödbakad fisk,ugnsgratinerade grönsaker, remouladsås och även potatis-och broccolisoppa. Nu hänger vi i varsin soffa och Sune sover gott. Jag har gjort fruktsallad med vaniljvisp till. Gissa vad mina två grabbar åt ist?? Lr Emil åt faktiskt både och:-)

Mums

Tjingeling!! Sitter framför datorn på jobbet. För er som undrar, så har jag ett bra jobb och fullt upp, men inte alltid... Nu njuter jag av en typ risifrutti och kollar nätet. Är nyduschad och aningen sliten. Precis avverkat ett vattengympapass. Agerar instruktör på måndagar och torsdagar varannan vecka. Det börjar bli lite motigt med vissa rörelser som twist och höga knälyft bara. Kör även barfota nu för fötterna blir så jädra varma och svullna. fast det är fortfarande riktigt roligt !!!! Har inte så himla många gånger kvar nu. 4 stycken tror jag närmare bestämt... Stängningen idag, så kommer förhoppningsvis ifrån 22.30. Är ledig Fred, Lörd och Söndag. Ska bli gott att få vara med familjen. Emil har långpass på Lördag och socialcykling på Sönd fm, men jag å Suneplutt brukar ju klara oss ändå=) Ser fram emot middagsvilan imorgon med. Hi,hi. Det är bland det bästa som finns här i livet. Har funderat många gånger på om jag var en slö rikemansinnekatt i mitt förra liv. Ananrs vill jag gärna bli det i mitt nästa liv. (Om det nu finns någon som hör mig och någon önskelista att skriva upp sig på) Ha en fin kväll!

tack för jag ej e elit...

Oj,oj... Ligger i sängen och är alldeles nyvaken. En härlig tystnad i hela huset. Det enda jag kan höra är köksklockan som tickar lite lätt. Emil lämnade Sune för en stund sedan och själv är han ute på löptur. Jag säger bara, tack för att jag inte är elitidrottare! Jag trivs bättre här under täcket. Här kan jag snoza vidare och småprutta utan att någon hör.

Lite bilder

Kort på mig från galan.
Lilla "Kerstin" i magen.
Sune på SM i Gbg
Sune på Liseberg i somras.
Sune och Emil i somras
Sune med Matthias Wengelin på bmx-banan i Säter i somras
Jag med tjockismagen för cirka 2 veckor sedan
Min kära sambo från cykelgalan i helgen
Sune hjälpte mig att packa lådor inför flytten i Juli månad

Häftigt värre!!

Coolt, d funkar ju:-) ligger på soffan och filurar. Imorgon kan jag nästan lova att jag lägger ut några bilder. Om inget krånglar med dator och dylikt. Idag har vi varit på biblioteket och skaffat lånekort. För er som känner mig, så kan jag säga som såhär: - man kan hyra filmer gratis:-) berättar med detaljerat imorgon. Kram å god natt!

Hoj.

Testar ett snabbinlägg från mobilen. Tänker banne mej lära mig hur man gör!

Senaste dagarna.

Tjabba, tjena, hallå!! Nu är det några dagar sedan jag gjorde ett inlägg. Tyvärr är mitt minne som på en guldfisk och graviditeten gör det inte bättre. Minnet är som på en senil vakumförpackade guldfisk numer. Skitjobbigt!! I fredags kommer jag inte ens ihåg vad jag gjorde,mer än att jag jobbade 14-20. I Lördags eftermiddag vid 14-tiden tog jag tåget från Säter till Centralstation i Sthlm. Jag som hatar att åka buss, tåg, spårvagn och dylikt, hade ordentlig resfeber då jag korsade spåret för att ställa mig på perrongen. Väl ståendes där, så kom en familj jag kände igen. Det visade sig att dotter i familjen är med i min simskolegrupp på måndagar. Jag sa glatt hej och undrade om de med skulle till Sthlm. De skulle flyga till Thailand senare på dagen, så de tog tåget till Arlanda. Tågresan blev jättetrevlig då jag fick joina dem hela vägen. Jag kände mig som en adopterad barnflicka då jag hjälpte den 9-årige sonen med matteläxan. Tack snälla familjen! Väl framme på centralstationen klev jag av tåget och blev återigen nervös. För en bonnläpp är det inte vardag att åka tunnelbana precis. Jag funderade på åt vilket håll jag skulle gå...Följde strömmen mot tunnelbanan och sedan såg jag en skylt där det stod spår 11. Emil hade skickat mig en sms-bokning av biljetten och där stod det att jag skulle ta tunnelbana 11. Jag följde skyltarna, svängde höger och vänster. Men, när jag väl kom fram insåg jag att det var helt fel. Jag hade tagit mig till spår 11 för tåg!! Jag var inte ett dugg under jord! Fan då! Jag fick lov att fråga en gubbe vart jag skulle ta vägen och han informerade mig till att åka längst ned. Efter några långa rull-och vanliga trappor var jag nere långt under jord. Det kändes riktigt obehagligt. Jag frågade mig fram ytterligare några gånger och lyckades till sist hamna på rätt tunnelbana mot Kista. När jag klev av ringde jag Emil som hade sagt att han antagligen kunde hämta mig, men som jag tidigare anat hade han fullt upp på mässan. Inte hela världen då han sagt till mig att mässan låg ca 500 meter från stationen och hotellet alldeles bredvid. Jag började vid det här laget bli ordentligt kissenödig, men jag knep ihop och hade som mål att komma på plats innan jag kunde unna mig ett toabesök. Först var det en jädra bit att gå igenom köpcentrat och det fanns många trevliga affärer längs vägen, så jag övervägde att strunta i både mässan och galan. Väl ute på gatan såg jag taxibilar som kom och gick och jag funderade länge på att hoppa in i en. Men då vore d ju fan så jävla typiskt om jag blev rånad och kidnappad och jag va ju nu sjukt kissenödig med. Jag gick och gick, å det var bara ufför å en jädra kall vind som ven. Jag fortsatte att gå och kände mer och mer att de va då sjutton också. Hur långt ska d va?! Jag kände att några hundra meter till så kissar jag bestämt på mig. Äntligen såg jag Kistamässanskylten och jag skymtade en person med ljusgult hår och Orange tröja. Det var min kära Emil( för stunden var det dumma, jävla Emil) och en gammal vän jag inte sett på flera år. Jag gav Emil resväskan, handväskan och jackan som jag fått lov att ta av mig, då jag va både varm av promenaden och av ilska. Jag gick med bestämda steg in i mässentren och den första jag stötte på var en vakt, som undrade om jag hade biljet. Jag fick ur mig att nej det har jag inte, men jag ska och måste bara kissa nu!! Min sambo står utanför om hon undrade nåt. Jag tog mig uppför rulltrappan och satte ned baken på toan och bara njöööööt=) På väg ned log jag det bredaste smilet du kan tänka dig och jag passade på att be vakten om ursäkt, då jag insett att jag var ganska hotfull och aggressiv. På hotellet tog jag en lång duch och vi piffade till oss och for till cykelgalan. Det blev en lyckad och trevlig kväll med god mat och gott sällskap=) Ha en fin dag och sorry för att sagan blev som en halv bok...

skit

 
går inget vidare det här. Nu sova. Skittelefon!!

bebis i magen

 

sjukgymnastik

Hoj!
 
Sitter på jobbet och undrar var alla människor är... Det är becksvart ute och jag dricker cola och fikar för fullt för att inte somna. Känns ju för sjutton som klockan e 3 på natten!! Väntar faktiskt på att snön ska falla, så det lyser upp ute.
Idag var jag på sjukgymnastiken för att få ett vattengympaprogram för min nacke och rygg. Har fortfarande ont och knaprar alvedon lite då och då. Bekymra er ej. Jag tar bara 2 per gång och typ varannan dag.
 
Efter vattengymnastiken gick jag in i duschen och ställde mig bredvid en tant som försökte få av sig sin baddräkt. Vi konstaterade att få av och på sina badkläder är tuffare än själva gymnastiken. Jag tycker faktiskt att det lika väl kunde va nudistbad på sådana ställen, då folk ofta är stela och har ont lite här och var. Tänk vad mycket lättare allt skulle bli:)

Måndag

Hoj!
Som dom säger här i Säätää. .De riktiga Dalmasarna och kullorna här uttalar Säter som Sääätää. Tycker om dalmål, men hoppas dock det dröjer länge, länge tills jag lägger på med det riktigt breda målet.
 
Tidigare idag lyckades jag få till en rubrik, men ingen text. Jag skulle prova att blogga från min mobil, men det gick inte så jävla bra. Å den rubriken höll inte särskillt länge heller, så bra var väl kanske det...
Jag skulle då skriva och berätta om att Emil var till akuten igår för att röntga sin axel som han smackade i i Lördags när han vurpade. (Läs mer i tidigare inlägg) På röntgen visade inget brutet eller spräckt, så det var ju iaf. positivt.
 
Imorse var armen rörligare än innan, ca 50% men han hade fortfarande ont. En stund efter frukosten for han ändå iväg på sin cykel för att avverka ett 3 tim långt pass på vägen.
 
Lagom till kl 12, då Emil skulle anlända hem, hade jag fixat lunch. Gjorde mig till lite extra och hade fixat ihop en makaronipizza. ( Ni kan få receptet senare) Jag hade sett fram emot att få hem en gladare Emil, men så blev icke fallet...
Det första jag hörde när han klev innanför dörren var ett enormt grymtande och stönande och någonstans däremellan kunde man höra något om vilket skitjobb han hade... Ööööö??? Vad nu då??
Det visade sig min kära Sambo återigen hade kraschat. Denna gången i en viadukt under järnvägen någonstans i Borlänge. Höger knä var blodigt och jag förstod fort att nu hade han ont både i höger axel och höger knä. Stackars.
 
För mig är Emil en riktig stålman som är stark, pigg, glad, positiv, med långt tålamod, bra lösningar på det mesta, elitdiskare, en underbar Sambo och fader och på topp jämt.
 
Det jag måste lära mig är att även Stålmannen är en vanlig man emellanåt och då heter han ju Clark Kent. Min Stålmannen kan faktiskt också bli trött och grinig och ha ont och inte alltid vara på topp. Men han är ändå världens bästa Emil Lindgren och jag är stolt över honom och glad att jag av alla får den äran att va hans sambo och moder till hans barn:)
                                          Tack Emil för att du finns och tillsammans är vi starka!!

bra igen

 

Baksidan med att va sambo med en proffscyklist

Tjo!
 
Söndag idag. Sitter på jobbet. Började för 15 min sedan. Ganska lungt här idag. Mellan 12-13 är det motionsim i stora-och 14-16 är det barnkalas i lilla bassängen. I sporthallen är det just nu innebandymatch för ungdomar och senare kommer volleybollgänget och spelar match.
 
Jag fick lova att cykla till jobbet idag... Inte kul! Har sagt till Emil att jag vägrar trampa mer mtb förrän bebis kommit ut. Jag skulle kunna tänka mig att skaffa en damcykel. Då sitter jag högre och slipper slå i knäna i magen och få sammandragningar.
 
Nu har vi då ännu inte skaffat någon damcykel eftersom vintern snart e här. MEN idag behövde jag iaf. trampa till jobbet och självklart är det då bara några få +grader och regn ute...
 
Hur ofta tror ni att en gravid stackars kvinna behöver cykla till jobbet på en dirthoj ??!
D va ju fan värre än på en vanlig mtb! Jag stod mestadels upp och fick pumpa på ordentligt, däremellan fick jag värsta krampkänningarna i låren och fick sätta mig ned med knäna rakt ut, värre än den värsta motionären.
 
Å andra sidan har vi bara en bil och min stackars sambo lyckades vurpa på någon hal rot igår, när han va ute och socialtrampade med ett lokalt gäng. Han landade riktigt illa och kunde ej förmå sig att ställa sig upp själv. Så i morse fick han lov att åka och sätta sig på akuten i Falun. Självklart tycker jag synd om honom.(Samtidigt så va de ju så skönt att hans viloperiod e över för detta år och att han skulle öka på träningsdosen from. Måndag. Nu har  han bara käkat godis och varit en riktig surgubbe) Har ej hört av honom än, men hoppas för bådas skull att han ej brutit något.
 

Idag

Sitter på jobbet och ska strax gå hem. Lugnt här ikväll.
 
 
Vår älskade son har kommit i värsta trotsåldern. Bajs-och- kissåldern är snart ett minne blott. Lagom till det, så tar trotsålderna över. Puh!
Samtidigt kan jag väl vara glad över att denna tuffa period kommer nu och inte när bebisen tänker kika ut...(Hoppas innerligt att den värsta tiden hinner gå över)
 
Idag har jag varit hos sjukgymnasten, då jag haft problem med huvudvärk en längre tid.
På Mvc visade alla prover bra och på vårdcentralen tyckte doktorn jag verkade frisk.
 
Jag fick iaf. en remiss till sjukgymnasten får att kika på resterande saker. Vi konstaterade båda två att jag var väldigt spänd i nack-och övre ryggpartiet. Nästa vecka skall jag tillbaka dit för att gå igenom bra styrkeövningar i deras varmvattensbassäng, inkl. få mer massage. Jag längtar!!
 
Innan detta gick jag först och främst till optikern för att kolla upp min syn. Det var tydligen inget fel på den, trots att jag kände mig halvt blind.
Optikern skulle berätta för mig vad jag borde undvika för att få ont i skallen. Jag sa att jag för tillfället varken äter goda ostar eller häller i mig rödvin. Då sa han att citrusfrukter kunde ställa till det. Oh shit!!
Det är ju min näst värsta craving efter frysmat. Så nu har jag trappat ned på apelsiner och ska göra mitt bästa för att även trappa ned på frysmat, då jag hört att det innehåller många E-ämnen. Usch, inte bra alls.
 
Igår fick jag till ett simpass i bassängen här på jobbet och finslipade på mina crawlkunskaper. Riktigt kul!
 
Trevlig kväll!
 
 

I´m back!

 
Nu kära vänner och ovänner ( hoppas dock ni är få)
 
Nu har mycket hänt mitt sedan senaste inlägg i våras. För att ta en långa historia kort så har detta hänt:
 
Kort efter sista inlägget så smackade jag ordentligt i den berömda väggen. Jag var heltidssjukskriven i 1,5 månad. Grät och sov om vartannat. Lyckades sedan hamna på rätt köl igen och började jobba 25% och utökade kort därefter till 50% innan mitt vikariat på förskolan avslutades i Juni.
 
Numera har jag ett vikariat på Skönvikshallen i Säter. Där jag jobbar i kassa, städ, som badvakt, simlärare och vattengympainstruktör.
 
Sune fyller 3 år i Januari. Han går hos en dagmamma och trivs som fisken i vattnet.
 
Min sambo Emil Lindgren som jobbar som cykelproffs, har gjort den bästa säsongen någonsin. Med medalj i alla kategorier på SM. 3:a på cykelvasan och så vidare...Gå in på www.emillindgren.com för mer info.
 
Vi har köpt ett hus som ligger i Säter i Dalarna.
 
Jag är på tjocken och Emil är återigen en blivande fader. Beräknad nedkomt 28/3-2013
 
Bilden ovanför togs på våran otroligt lyckade inflyttningsfest i Lördags. Vi startade dagen med en maskeradinnebandyturnering. Följt av dusch, bastu, mat hos oss och fest inpå småtimmarna. Tack alla som kom! Nästa år slår vi på stort. Läs mer om detta på Emils sida.
 
Trevlig kväll!
 
 

RSS 2.0