mysmorgon

Hoj!! Ligger i mitt gamla barndomsrum. Emil ligger i bäddsoffan, där han och Sune kamperat i natt. Det e just nu high life här. Sune hoppar mellan Mormor och Morfar.Han är kvittrande glad:-) idag ska vi vidare in till Alingsås och fira nyår med våra vänner. Det ser jag mycket fram emot! Jag vill önska er alla ett Gott Nytt år. Ta hand om varandra.

god natt!

Hoj. Fullt upp idag. Jobbat, käkat med en vän, pysslat. Bra dag! Nu söva, helt slut. Bebis i magen verkar ha ff party. Pust. Vi hörs!

stolt mamma.

Morgon! Här är det full rörelse. Kanske inte så mycket mer på mig än att jag gäspar och använder pekfingret till att skriva med. Emil har just ätit frukost och är strax på språng t gymmet. Sune har redan hoppat ur sängen och kikar på barnprogram. Inatt är första natten som vår Nunis sovit utan blöja. Han klarade det galant :-) jag är en stolt mamma idag. Lilla killen börjar bli stor:-) tror att han kommer bli en duktig storebror. Helst av allt vill jag självklart att han ska tycka om sin lillasyster, eller lillebror. Det återstår att se. Ha en bra dag!!

softisch

Dagen idag har varit en lugn och harmonisk sådan. Dessa dagar är livsviktiga. I morse gick Sune med Emil upp kl 07. Själv låg jag kvar i sängen som en dö sill. När Emil sedan for ut på långpass kl 09, så kom Sune och kröp ned bredvid mig igen. Vi myste en stund och sedan somnade jag om medan Sune kikade på youtube en stund. härligt med sovmorgon!!! Jag har gjort storkok på potatis under dagen, två olika soppor och potatismos, plockat ordning, slängt in en tvätt. Å tro d eller ej, men nu i em. Gick jag en sväng t Willys och drog maten hem i Sunes pulka:-). Hela lilla familjen har just ätit soppa maed vitlöksbröd och lite senare ska vi äta fruktsallad som Sune hjälpt mig med. En skön och lugn dag utan måsten och en mamma på gott humör. Det ni!!

Jag är snäll nu...

När folk berättar om hur de hört av andra, hur gravida kvinnor ibland beter sig mot sina män. Då är d lätt att tänka, fy vilka idioter! Nu är det ju tyvärr så att jag verkar vara en av dessa kvinnor(jag hoppas dock för allt i världen att jag kanske inte är den värsta av dem) jag har börjat inse att jag kanske rent utav e en bitch. Jag känner ändå att detta inte e för evigt(hoppas man blir normal igen efter förlossningen) så därför får nog tyvärr nära och kära stå ut med mig ett tag till. Fast värst är nog att jag själv behöver stå uted mig själv:-( de andra kan ju faktiskt välja att lämna rummet eller min närhet när det brinner i knutarna. Själv får jag snällt försöka lugna ned mig, tänka igenom vad som hänt och sedan be om ursäkt. Det tragiska i det hela är när jag väl ska fundera ut vad som gick snett och inser att jag glömt vad den startande orsaken egentligen var. Pinsamt!! För då undrar man ju såklart vad som gick snett från början. Känner igen mycket av det här från min tonårstid, då man gjorde en gnutta uppror. När man gråter som mest, då undrar man varför INGEN kommer och tröstar en och samtidigt tänker man, att kommer någon in i rummet nu så får de en käftsmäll! Lätt schizofreni liksom. Älskar Emil och hoppas han inte slutar älska mig för att jag är ett litet as emellanåt...over and out

Hatar Emil just nu!!!

Är vansinnig så jag kokar. Min kära, lr vår kära son har önskat sig instrument i julklapp. Och han har fått ett mun-och dragspel och faktiskt har d varit riktigt mysigt. Han går både inlevelse och glädje för dessa saker. Men nu ska Emil lägga Sune och då brukar d va bra att varva ned, lr har jag fel?? Nä då sätter de sig på Sunes rum och drar en sån jävla repa(Sune kallar det inse vimse spindel på engelska) att rutorna skakar, bebis i magen får hjärtstillestånd och jag blir så jävla arg att jag näst intill får ett migränanfall. Hotade med att lämna huset och sova någon annanstans i natt. Nu har de lugnat ned sig OCH jag hoppas att de somnar båda två, så jag får lite kvällsfrid. Nu låter jag endast som en arg gravid surfitta, men för övrigt har dagen faktiskt varit toppen:-) trevlig kväll

skit!

Just avnjutigt en härligt god julmiddag. Hade dock den otrevliga magköraren från Spanien i färskt minne. Därför åt jag inte riktigt så mycket nu. Men den saliga blandningen av diverse goda saker och ordentligt med julmust, fick mig återigen att dra mig undan övriga gäster. Jag sitter på toa och hör hur de andra dukar undan, småpratar och lägger paket under granen. Kära nån. Jag ska snart ta mig samman. Det blir nog ingen viktuppgång för min del denna jul, men skit samma skämt åsido:-) käka gärna en extra tallrik mat åt mig och ta några goda snapsar till.

God jul

God jul!!! Hoppas ni alla får en fin dag. Jag har just vilat middag. Vaknade på den icke barn-och julvänliga sidan idag. Varigt sur som ett bi på morgonen. Stackars Emil och Sune ,men framför allt mig som varit tvungen att leva med mig själv. Nu är det mycket bättre. Tror jag... Känns söm jag vaknat på den snälla sidan nu. Jag skyller på de nedrans hormonerna. God jul och ta hand om varann!!

Ta hand om varandra

Ligger nedkrupen i sängen, bredvid en snosande Sune, Lino. Emil sitter i soffan och filurar. Många par sitter nog uppkrupna i soffan och glor på tv vid den här tiden... Jag har inte ens satt på tv:n idag. Haft fullt upp med andra saker. Love pyssel! Jag och Sune har gjort två varianter av chokladpraliner. Denna gång blev pepparkskspralinerna riktigt fina. De andra liknar mest en halvlös kaninbajs från en Belgisk kaninjätte. Men övning ger färdighet:-) ikväll vårt vi inbjudna på middag hos grannen. Där avnjöt vi en 3-rätters middag och hade det mycket trevligt:-) jag har inte varit så "noga" med julfirande och allt vad det bär med sig förut, men i år känns det helt fantastiskt!! Jag känner mig som ett barn på nytt och även om tomten endast skulle komma med paket till den lite yngre generationen då kommer jag va nöjd ändå:-) nästan iaf... Ha,ha!!! God Jul till er alla och hoppas ni får en riktigt god jul. Jag vill avsluta detta inlägg med att jag skänker en tanke till er alla som inte uppskattar julen på samma vis som jag. Hade jag varit mångmiljonär så hade jag gärna bott i ett slott (inte för jag skulle vilja det) men för att ni skulle kunna få en sovplats,en bit god mat och förhoppningsvis lite sällskap. Gäller även er andra som kanske har en för stor, jobbig eller tråkig släkt att fira med. Ist för att ta ett plan utomlands, så hade även ni varit välkomna! Oj, nu tvingar jag mig själv att sluta skriva. Känner att detta inlägg annars kan sluta som en hel bok... God Jul och god natt!!

hoppsan!

Hoj! Ja, hoppsan vad tiden rinner iväg när msn har skoj:-) tänka sig ärr jag har haft skoj all by myself de senaste timmarna. Har ätit godis, druckit en burk Cola och slagit in julklappar. Notera att jag ej sagt ett ord på ca tre Tim! Antagligen för att jag inte haft någon att prata med. Ha,ha!! idag har vi varit iväg en sväng och firat jul med Emils far och sambo. Tom. Hon ifrågasatte hur man kunde prata så mycket som jag gör och hoppa mellan olika samtalsämnen hej vilt. Jag säger bara en sak. Det ska bli skönt att komma "hem" till Alingsås och slänga käft med min bästa vän Lotta. Vi typ av samma skrot och korn. Ha ha!! Nu borsta gaddarna och krypa till kojs.

åååå!!

Jag blir såååå ledsen!!! Och arg mest!!!! Hade just gjort ett inlägg, långt som sjutton och så försvann det:-( har iaf haft en kanondag och fredagsmyst med en mysig familj över ett mål tacos och godis. Tyvärr har jag tendens att i vanliga fall prata mycket, men ikväll var det för mycket:-( Emil ifrågasatte mig efteråt och sa att jag pratar så mycket att det inte End är sammanhängande och att jag har onödigt långa uttläggningar med. Jag kan faktiskt inte göra annat än att hålla med:-( inser att jag fått en diagnos till: graviditets-svammelutanrödtrådsjukan. Pust. Nu söva. Over and out

Bilder

Jag och Sune bakade pepparkakor häromdagen. Detta kort är taget då vi just påbörjade projektet. Det slutade med att vi typ bakade två plåtar och en som brändes vid. Hatar att baka!!!
Sune i en snart alldeles för liten pulka. På väg till dagmamman igår.
Vardagsrummet som det ser ut i juletid, med matbord och vitrinskåp.
Soffa, vardagsrumsbord(Som framöver ska målas om och julgradiner i bakgrunden
Sovrummet med nutillverkad tavla och hjärtat i mitten är gjort av filttyg och röd tråd. Trevlig kväll och God Jul om jag ej hinner kika in här före den 24:e December.

Hoj

Tjohoj! Är några dagar sedan jag var inne här. Full rulle har det varit. Och höggravid som jag börjar bli, så har jag en himla massa projekt på G. Pratar dock inte om alla, utan några hemlisar håller jag för mig själv;) Igår kväll hade vår familj drop-infika iaf. Det kom ca 20 pers. Vi bjöd på enklare förtäring. Det blev en lyckad kväll och jag är glad att så många ville kika in! Sitter nu på jobbet och äter pepparkakor. Jag jobbar bara imorgon och den 28:e December, sen är mitt vikariat slut. Det känns riktigt sorgligt faktiskt. Jag har älskat att vara här, stället och kollegorna har blivit som ett andra hem. Livet leker annars. Jag blir tjockare och typ gladare, fast tröttare. Sune är glad och farmor har lyckats klippa honom. Emils axels är mycket bättre och han har med blivit fixad i frissen:) Trevlig kväll

Nu har jag hittat korten!!!

Äntligen fick jag hittat korten och lyckades fixa till det. Helt utan hjälp=) Lite stolt e man allt. Här kommer några kort från semestern.
Mera jul-och pysselgrejer.
Satt och gjorde dessa hjärtan igår kväll. Skall göra ett med S också.
En av mina hemmagjorda julgrupper. Skall plantera i någon blomma med framöver.
Hemmagjord dörrkrans. Ha en fin dag!

Nu jädrar!

Hej på er! De sista dagarna har jag haft häcken full. Igår försökte jag att lägga över kort från mobilen till datorn. men det fungerade ej=( Nu har jag lyckats lägga över en del kort, men vet i sjutton var korten från GC tagit vägen. Så de får vänta lite till... Här nedan följer iaf. några inredningskort.
Halva delen av vardagsrummet, med gamla tapetern, bänken och bordet.
Nya vardagsrumsbordet.
Nya vitrinskåpet
Först såg Sunes rum ut så här. Nygravid som jag var, fick jag kräkkänningar varje kväll som jag nattade honom.
Målade över med vitt och sparade sedan en grön rand vid sängen.
Blev helt ok, men mådde fortfarande illa=(
Hittade denna fina tapet med fordon och mamma hjälpte mig att sätta upp den=)
Köpte klarsydda bamsegardiner på loppis för 50 spänn!
Nuvarande sovrummet i ljusrosa. Det ska målas om till ljusgrönt. Färgen är köpt, men jag har ej hunnit med detta...
En del av köket. Har inhandlat en kökssoffa, som min kära mor målat vit och svärmor klätt med tyg. Kort på den kommer en annan dag.

kunde haft roligare...

Ola... Sitter i sängen invirad i en handduk, uppallad med kuddar och en kopp svart te i min hand. Utanför fönstret hör man hur folk slamrar med sina bestick och hur barn och vuxna kommunicerar. Igår kväll fick jag en fruktansvärd magkramp, har aldrig varit med om något liknande. Jag profylaxade för fullt ca var 2-3e min och började fundera på om bebis ville ut. Emils mor sätt här en bra stund och masserade min rygg, samt fick mig lugn. Sune sov som en liten gris här bredvid, tur det. Sedan blev det en hel natts springande med spyor och diarre som avlöste varann. Usch, not so fun. Men gladast är jag över att bebis i magen inte ville komma ut än. Dock en märklig känsla att må skit av en antaglig matförgiftning och samtidigt känna bebis ha ravefest i magen. Önskar ingen detta!! Nu e jag iaf bättre, inga krämpor och spyor iaf. Vet i sjutton om jag vill äta något mer innan avfärd hemåt imorgon... Men dricka ska jag göra så Gott jag kan. Blir en blandning mellan resorb,vanligt vatten, Cola utan kolsyra och svart te. Take Care!

kalas

Ligger i sängen igen. Lättast att blogga då dagen börjar gå mot sitt slut och jag bara ska varva ned för att kunna somna. Idag har jag bara Solat typ 10 min...sedan gick jag till frisören och blev ompysslad. För min del va det skönare, då d varit varmaste dagen hittills och knappt någon vind alls. Jag fick klippt håret, färgat på ena sidan och färgat ögonbrynen. Och allt detta gick på 440 swedish kronor:-) till råga på allt så var frisören en väldigt trevlig människa. Det kändes som vi va lite av samma skrot och korn:-) häftigt värre!!! Nu ikväll har vi samlats i restaurangen här intill hotellet och firat Emils mor, som fyller 50 år om några dagar. Också väldigt trevligt. Nu en vända på blocket och platsbanken, sen sova.

sol och humörsvängningar

Hoj. Nu är det återigen kväll här på Gran Canaria. Sune och Emil snosar i otakt här bredvid. Jag börjar bli Gött trött jag med(skelar och sover på ett öga i taget, så jag kan skriva klart) idag har d varit lagom väder enligt mig. 20-25 plusgrader och svalkande vind. Emil har trampat långpass på ca 5 Tim, medan jag och Sune har hängt med resten av Emils släkt. (Mor, Styvfar,Syster och hennes man) imorgon ska jag gå till frisören och piffa till mig. Längtar!! :-) vi har d bra här, förutom att min kropp och framförallt knopp spelar mig ett spratt då och då. Jag är som den mest blåsta tonårsbrud man kan föreställa Sig:-( jag har diagnostiserat Mig själv och diagnosen lyder: kvinna med graviditets-Alzheimers. Svårt att ej missuppfattat och förstora alla saker mellan himmel och jord. Är inne i en pyssel och planeringsfas för flera månader framåt. (Jag har börjat fundera på påskmiddagen redan nu. Puh, så tröttsamt. Nu sova, e helt slut. Tar kort varje dag, så håll ut!!!

semester!!

Kära värld. Visst va jag väl inställd på hotell med all inclusive, fint väder och några goa dagar, men detta e över min förväntan!! Vi bor på sunwing resort i Aurgineguine lr hur d nu stavas. Det är ett kanontrevligt och fräscht hotell, med riktigt god mat :-) i like!! På dagarna kan man gå till baren när man blir sugen på något. Det räcker att beställa det man vill ha och visa upp sitt "åkband" som sitter runt min högra arm. D finns massa olika drinkar att välja mellan. Självklart dricker jag med non-alcohol. Hittade en ned tranbärsjuice och grapefrukt i. De två den kombinationen gjorde så d kändes som att d va alkohol i...jag får väl dra till med en fjortisfylla, ha, ha!! Mina grabbar ligger här bredvid i dubbelsängen och de sover som två små grisar. Själv är jag både mätt, fet och trött som en gammal sugga. Över and out.

pirr i magen

Ligger i sängen och funderar... Idag flyger vi till Gran Canaria. Jag är inte vidare världsvan, inte i närheten av vad Emil är. Så det pirrar i magen ordentligt. Sune är lite osorterad, som Svärfar brukar säga, när han är högt och lågt och knappt lyssnar. Jag frågade hur han mår och då fick jag till svar att han är rädd. Jag fråga för vadå. Då fick jag till svar att han är rädd för att jag ska simma ifrån honom, när vi badar. Underbara unge!! Jag vet inte om d blir något blogginlägg på några dagar, men då vet ni varför. Tjingeling!!

pyssel för hela slanten!!

Kära värld. Har svårt att varva ned ikväll... Har varit och julpysslat hos en vän ikväll. Så roligt!! kort på det kommer framöver. I promise:-) jag tjuvstartade redan tidigare idag. I år kör jag nämligen hemmapyssel i julklapp t folk. Ska dock hålla mig ifrån skeva grytlappar och hemmasydda dukar. nu ska jag strax söva. Satt timer på lampan i köket. Ska se om den släcks snart... Mysigt om den redan tänts innan man går upp på morgonen. Här är drygt -9 och det har kommit bra med snö under kvällen. Jag och Sune var på tomtejakt i em. Utan resultat. Vi ringde till sist min mor och det var som jag anade. Vi hade glömt Tomten i Gräfsnäs:-( jag sa till Sune att tomten ligger och sover, men kanske kommer en annan dag...(typ nästa jul, lr så får jag gå å köpa en) en plasttomte som lyser och som ska få sitta på altanen och se snäll ut.

Kort från veckan som gått

Stjärnan i Köksfönstret
Sunes fina pepparkakshus som Farmor gjort
Fönstret i mitt blivande pysselrum
Mina fina killar
Kusin-vitamin och hans söta dotter
Kusins fru och dotter
Älskade Sune som tomte, från dagmammornas julfest i tisdags!
Mitt kusinbarn Hoppas ni haft en trevlig 1:a advent.Det har jag. Efter gemensam frukost så for KUsin Gunnar med familj hemåt Götet, Emil har trampat en sväng och jag har pysslat och plockat här hemma. Efter en skön middagslur med Nunis, paltade vi på oss kläder och begav oss till Säters julmarknad. Det var sjukt kallt!! -14 och ca 1,5 dm snö. Men man kan inte säga annat än att det var väldigt vackert. Nu skall här sovas. Emil och jag har tittat på dokumentären om Armstrong. Jag säger inte så mycket mer än jävla vase! God natt på er

strax sova

Dagen idag har också varit himla bra:-) jag har jobbat en hel del det sista, så uppskattar veekligen bara att få vara hemma och pyssla. Det blir ju inte heller trist om det kommer trevliga människor hit på besök. Det förgyller bara det hela. Tack Kusin-vitamin och Mimmi för en trevlig dag!! Och Thea med förstås. Fast antar att du inte läser här än... Nu ska jag köra min kvällsrutin som går ut på att kika in vissa bloggar och infosidor innan jag kan somna. Sune har även haft en tendens att vakna runt 23-24 på kvällen. Därför har jag svårt att koppla av riktigt än.

RSS 2.0