Here we are!

                           Jag och Nunisen is back!


Äntligen kan jag lägga upp bilder igen=) Jag och Sune har varit i Trollhättan med mamman Kristina och hennes dotter Hilda. Där fick jag äntligen köpt en ny sladd till min kamera. Det andra är som bortblåst, därför har det varit riktigt fattigt med bilder de sista veckorna.
Jag försökte att inte shoppa alltför mycket idag och det gick faktiskt riktigt bra!

*Köpte då sladden till kameran (Ett måste)
*En tröja till Sune( Gratis då jag betalade med HM-kortet som jag fick i julklapp)
*Nytt puder( Tvunget då det andra var slut)
*En jättefin och självklart bra underställströja på rea. 99:- ( Jag har bara asgamla och slitna sådana)
*Och en randig tröja på Gina tricot( Namnsdagspresent till mig själv) 

                                               Nya underställströjan och nya frissen
  
                                                                       Frissen
                                             
Dagen annars:

Frukost: Som vanligt

Lunch: Pastasallad med räkor

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso+ en kopp grönt te och en clementine

Kvällsmat: Tomatsoppa och vitlöksbröd(Är inne i en vitlöksbrödperiod )Inte d nyttigaste kankse, men va sjutton!

Träning: Räknas en halvdags promenad i varuhus?

               Sune säger: -puss puss Pappi, miss you


Har klarat!!!

Ja, idag är det den sista dagen på denna månad och imorgon hade jag som mål att springa en mil. Det får som sagt vänta ett tag till, då jag haft värsta influensan och inte sprungit på 2 veckor. Jag känner mig tyvärr inte helt fit för att ens springa halva distansen. Det känns riktigt surt faktiskt.

MEN JAG FICK PÅ MIG MINA JEANS I MORSE!!!! Storlek 28 ifall ni undrar. Detta mål hade jag först om en månad, men har alltså klarat av det redan nu =) Jag tänker ändå fortsätta att försöka tappa några kilo till, så jeansen slipper sitta riktigt så tajt. Det kan även vara gott att bli lite lättare inför cykelsäsongen (tänker främst på cykelvasan)

Trevlig dag!


Söndagen

Sitter i soffan farmför tv:n och stoppar i mej en barnyoghurt( Ja,jag äter upp Sunes mat, men han gillar dem inte, å det gör jag=)) Mamma köpte massa småyoughurtar till honom när vi var sjuka, i hopp om att han skulle få i sig lite näring, men han tyckte inte om dem alls.

Vi har haft en städdag här i stugan, inte det roligaste man kanske kan göra på en söndag, men nu känns det otroligt gott. Har även hunnit med att sova middag 2 timmar I LOVE! gå promenad med Min kusin Gunnar, hans Mimmi och deras underbart söta lilla dotter Tea. Min farbror och hans fru med deras hund Freja var också med. Riktigt trevligt!
Efter promenaden gick vi vägen om mammas och pappas hus, där åt vi lite kvällsmat med pappa gapandes i bakgrunden. ( Det var skidor på tv och då blir han lika exalterad som en fjortis på back street boys konsert) Roberto Vacchi var för övrigt kommentator, men han dubbades av min far Kjelle. P, som tur var så var det i alla fall svensk dubbning och inte tysk=)

Dagen:

Frukost: Som vanligt

Lunch: Samma som igår

Mellanmål: En banan

Kvällsmat: 3 knäckebröd med bland annat ost och rostbiff på+en kopp grönt te

Nu: En yoplait safari barnyoghurt och ett stort glas vatten

Fysisk aktivitet: Promenad med Sune i vagnen. ÄNTLIGEN! Vi har inte varit ute och gått på snart 2 veckor. Riktigt gott med frisk luft!

Sjuk??

Jag har ont i foten=( Funderar på om den nu har råkat ut för influensan så här efter att övriga kroppen varit sjuk...Eller om den kanske bara blivit ordentligt deprimerad för att vi inte sprungit på länge. Det är typ lika svårt att ställa frågor till foten som till Sune. Man får liksom inget konkret och vettigt svar. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på här idag... Det löser sig!

Mysig kväll

Ja, kvällen har varit mysig och trevlig på alla sätt och vis. Klockan 17.00 var jag bjuden på sminkparty hos Nomies mamma Amanda. Där var vi ett litet gäng med tjejer(eller hur många ska det vara för att kallas gäng?) vi var i alla fall några tjejer som var bjudna och det visades smink, parfymer, aloe vera produkter, nagellack med mera. Jag tyckte att det var kul med lite olika grejer. Det var två tjejer med och visade sakerna och en av dem målade mina naglar med fransk manikyr. Himla trevligt!!
Jag sa det där om botox och då, hör å häpna, så fanns det en produkt som självaste botoxskaparen själv hade framställt. Det var något litet stick som man skulle applicera där man började bli skrynklig...Det tål helt klart att funderas på! Jag köpte faktiskt ingenting, beställde inte ens. Du kan vara stolt över mig Emil=) och Svärmor=) hi,hi. Jag funderar själv på att ställa till med ett litet party här en dag. Det ni, Lotta och Åsa!

Efter sminkpartyt åkte jag och hämtade 2 pizzor och for hem igen. Mamma och pappa hade passat Sune. Vi åt och sneglade på melodifestivalen. Det bästa av allt var när jag fick se att Linda Bengtzing har Gäddhäng!! Yes!! Underbart att se att denna söta, sexiga och charmiga kvinna inte är felfri=) Fast vem är det?

Ja.. Här ser man ju typiskt inte hänget då, utan hennes biceps ist. Pust...
Linda Bengtzing till final i Melodifestivalen 2011

Dagen annars:

Frukost: som vanligt

Mellanmål: En halv banan ( delade med sune)

Lunch: Hemmagjord potatis-morot-och kasslergratäng.

Mellanmål: 2 knäckebröd med pannbiff på+ en kopp grönt te

Fika på partyt: 3 kakor+ en kopp te

Kvällsmat: 2 stycken slicar av en kebabpizza

Träning: Nä tyvärr. Känns inte hundra i kroppen fakktiskt. Detta var en långdragen frökylning=( För er som undrar så snyter jag faktiskt litervis med snor. Börjar fundera på om det verkligen är snor, eller hjärnsubstans...

God natt!

Sovmorgon

NOT. Känns som det inte kommer existera förrän Sune och möjligt/möjliga syskon blir tonåringar och då kommer man väl istället tycka att de sover för länge. Han är ju lite för liten för att jag ska kunna sätta honom framför en långfilm, medan jag kryper ned i sängen igen.
Är det förbjudet att ha sitt barn i en "lekbur"? Jag menar lekhagar är ju tydligen ok nu igen. Tänkte om jag inreder den riktigt riktigt mysigt och sedan ställer datorn utanför och sätter på gummibjörnen på youtube. Går det förresten att köra repeat på youtube? Då skulle Nunisen kunna mysa i sin lilla bur, käka russin och titta på Gummibjörnen som dansar runt, medan jag får sova några timmar till...Alla nöjda och glada!

Idag är jag sugen på att bjuda övriga familjen på lunch. Inte Emil då, eftersom han fortfarande är på Cypern. Han får vi hålla tummarna för idag istället, då det är den 3:e deltävlingen på sunshine cup.

I eftermiddag ska jag på sminkparty. Det kan bli trevligt, men skulle föredra botox party. Sånt där som de rika människorna har i Hollywood. Då bjuder de in sin skönhetsdoktor och sina vänner, å så får de lite sprutor här och där. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att bigga till mina läppar lite=) Men sminkparty är självklart också trevligt! Och gör ju mindre ont också=)

Trevlig dag! För det tänker jag att ha.
Jag njuter av varenda frisk dag!

Tränat

Lillasyster åkte just hem. Hon har varit här och umgåtts lite med mig och Sune. Hon fick uppdraget att försöka söva honom medan jag gjorde kvällsmat, men han hade lite svårt att komma till ro.

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med russsin och mellanmjölk

Fika: 2 äpellkakbitar med vaniljvisp+ ett glas saft

Lunch: Sushi

Mellanmål: 1 knäckemacka med keso+ en kopp grönt e

Kvällsmat: Sallad med vitlöksbröd+ en kopp grönt te och en clementin till efterrätt

Träning: ÄNTLIGEN kan jag skriva att jag tränat. Eller snarare kickat igång kroppen igen. Men en underbar känsla att få ta på sig sina träningskläder igen och svettas lite, innan duschning. Tycker inte att jag blir ordentligt ren om jag inte får träna innan jag duschar. Känns liksom bara som jag duschar bort smutset på ytan. Svettas jag så kommer ju lite mer skit ut liksom. Fattar du??


Sent morgoninlägg

Jag hann liksom inte med att blogga imorse. Vi gick upp, åt frukost och for in till stan. Emil(jag menar självklart Sune)var hos sin härliga barnvakt Majlis medan jag fick tränat en timme.
Det blev 30 minuter spinning och 30 minuter styrka. Jag blev svettig nästan direkt och funderade på om det var efterdyningar från förkylningen, tungt motstånd på cykeln eller en varm sal...Jag kom fram till att det måste vara det först-och sistnämnda, då jag efter en stund kikade ned och såg att jag inte hade något motstånd på alls!!! Ha, ha snacka om att vara sliten! Sedan blev det en lång och varm dusch, innan jag skulle hämta upp Sune för att åka vidare till stan. Majlis hade nybakad äppelkaka som bara skrek efter att bli uppäten, så jag offrade mig och bidrog med att att äta 2 bitar=) Hur gott som helst!

Vi pckade ihop pinalerna(Sunes leksaker som låg över halva köksgolvet) och åkte in till stan. Där beställde jag sushi+ 3 extra med tonfiskröra på, till Sune. Han älskar dem. Fast just då var han inte alls hungrig och efter att jag fick proppat i mig allt på tallriken så var jag heller inte hungrig längre...
Vi åkte hem och somnade på sängen. Nu har vi ätit lite mellanmål. Jag fick bara i mig en macka då jag fortfarande är lite smått mätt...

Dagen

Jag hittar verkligen inte sladden till kameran=( Börjar bli lite mycket irriterad nu. Skit.
Det har varit en bra dag. Jag började med att dammsuga, men hann bara halva huset innan det blev dags för lunch. Kände då hur sällskapssjuk jag blev och ringde en vän. Amanda och hennes dotter(Sunes girlfriend) kom förbi och åt maten med oss. Trevligt, trevligt. Jag sov 2 timmar på eftermiddagen och Sune 3! Försökte att väcka honom några gånger men då blev han jättesur. Ikväll har vi varit hos mamma, myst och ätit räksallad som jag slängde ihop. 

Dagen:

Frukost: Som vanligt  

Mellanmål: En clementin

Lunch: Pannbiff, potatis, brunsås och sallad

Mellanmål: 2 Knäckemackor med ost och mor annar gurka+ ett glas pro viva

Kvällsmat: Räksallad med ägg och dressing gjort på lätt creme fraiché

Träning: Ingen aktivitet

Imorogn ska jag äntligen träna igen! Men väldigt försiktigt. Blir ett glidarpass och en skön dusch efteråt.

Snyggmorsan

Trots vidriga utslag runt halva käften så känner jag mig otroligt snygg faktiskt=) Är så himla nöjd med min nya frisyr! Idag funderar jag på vad vi ska hitta på. Det står nog mellan att stanna hemma och storstäda eller åka till Trollhättan och mingla runt lite...Svårt val.
Jag börjar bli så himla träningssugen också, men det får vänta tills imorgon. Ställde mig på vågen förut och lyckligtvis så verkar jag inte ha gått upp något under veckan som jag varit sjuk. Tycker att jag lyckats sköta kosten ganska bra, då suget efter onyttigheter har varit BIG. Jag är lite av en tröstätare.

Jättetrött

Det får lov att bli tidig läggning här. Ska ha som mål att komma i säng innan 21.30 faktiskt. Somnade inte förrän vid 24-tiden igår. Sedan vaknade Sune 03 och från det fram till 06.30 så sov vi inget vidare, då stackaren hade ont i magen.

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Potatismos och ungsstekt falukorv hemma hos mamma

Fika: En kanel och äppelmuffins från statoil+ en kopp grönt te

Mellanmål: 2 knäcebröd med keso och kaviar

Kvällsmat: 2 knäckebröd med 2 kokta ägg+ 2 clementiner

Träning: Tyvärr ingen idag heller. Vill se om snuvan lägger sig först. Tänker nog i alla fall träna på Fredag...Börjar bli trött på att inte röra mig. Förresten. Snart är det dags för milen! MEN, jag tänker skjuta på den lika många dagar som jag varit sjuk. Så istället för att springa den 1:a mars så ska försöka få till det den 7:e istället... Vill inte stressa igång kroppen för snabbt efter denna hemska förkylning=(

Full rulle

Precis som det ska va!
Klockan 10.00 var jag och Sune hos barnläkaren. Hans astma hade blivit bättre, men vi ska fortsätta en vecka till med inhalatorn.
Efter det åkte vi hem till min mor där jag fick lämnat Nunisen och slängt i mig lite lunch. Vidare in till stan för Klippning!
Jag var på klippoteget hos min gamla klasskompis Emma. Hon är både trevlig och duktig, men framförallt är jag sketanöjd med resultatet! Jag klippte mig typ som sångerskan Septemer...Säger kanske inte så mycket, men det är iaf. kort och uppklippt bak, jättekort på högersidan och snedlugg mot vänster.
Sedan for jag till Lotta, visade upp mig och tog en snabbfika. Storhandlade på Willys innan jag körde hemåt igen. Nu är jag hur trött som helst och räknar minuterna till Sune skall gå och lägga sig. Blev tyvärr inte så mycket sömn i natt.

Hörs senare!


Ny friss

Direkt när jag slog upp ögonen i morse så kände jag att idag får jag lov att klippa håret. Jag har värkt på det i några dagar nu och kommit fram till att kalufsen behöver sig en ordentlig genomkörare med saxen. Jag börjar likna någon avkomma från Plupp på fjället och en brud med silikon i läpparna. Fast bara på vänstra sidan. Munsåret tog fart igår kväll och har nu brett ut sig på halva över-och halva underläppen=( Not så nice.
Klockan nio tror jag att det flesta salonger öppnar, så jag ska ta å ringa runt lite och se om jag kan få en tid...
Nu ska vi göra oss i ording och bege oss till läkaren med Sunes astma.

Fin dag!
Själv njuter jag i fulla drag, trots att jag ser ut som ett miffo.


Hittar inte

Sladden till kameran är verkligen puts väck. Jag blir så trötter... Dock inte arg, sur och ledsen för det har jag varit nog den senaste veckan. Jag känner mig snarare less och apatisk. Hur kan en sladd bara försvinna?? Jo, det är väl iofs. inte så svårt, det händer jämt och ständigt,MEN varför måste just denna sladd försvinna?? Det börjar bli riktigt segt att blogga utan att kunna lägga upp några kort och till denna datorn måste man ha en sladd mellan kameran och datorn för att kunna tanka över. Emils dator har ett lite hål där man kan stoppa in minneskortet, jag vill också ha!
Idag har jag och Nunisen äntligen lämnat huset och gården=) Vi åkte ned till min mamma (som också är sjuk då vi smittat henne) där fick vi ta en härlig dusch och sedan åt vi lunch tillsammans. Nu i eftermiddag kikade pappa förbi och vi delade på en kycklingsallad från pizzerian.
Låter som om jag bara har ätit mat idag. Fast har faktiskt storstädat köket, tvättat två maskiner, rensat på papper, glas och annan trist återvinningsskit. (Tycker det är så himla tråkigt)

Dagen:

Frukost: Som vanligt

Mellanmål: En riskaka med räkost

Lunch: Mammas utsökta potatismos och ungsstekta falukorv

Mellanmål: 2 Knäckemackor med keso+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Kycklingsallad

Äter nog något litet mer ikväll...

Träning: Nix

Imorgon förmiddag ska jag och Nunisen tillbaka till läkaren för att se om hans förkylningsastma har blivit bättre. Håller tummarna för det.


Underbar dag!

Vill göra allt och lite till denna dag. Vaknade och kände mig riktigt kry och Sune verkar må ännu bättre. Dock hade jag lyckats får en vagel på höger öga och ett munsår på vänster sida av läppen. Men vad gör det att man ser ut som en smittohärd när man är frisk?! Vi duschade aldrig igår, jag orkade inte...Så hygienen står högst på schemat. Jag vill göra massa saker, fast inser att jag kanske får skynda långsamt. Vill annars åka till Ikea och bara strosa runt+ äta deras goda mat, åka till Trollhättan å kika i affärer, träffa någon som har barn i Sunes ålder(så han får leka av sig lite), käka sushi på stan, åka till gymmet med mera med mera. Jag vill sååååå mycket idag! 

Myser och fryser

Sitter i soffan och tittar på halv åtta hos mig. Älskar det programmet! Fryser bara jättemycket=( Njuter av en bit choklad(Den jag fick av Lotta)
Min söta mamma har varit här några timmar och när hon kom så hade hon med sig två semlor. Jag är inte jättemycket för semlor, men gesten och att bara få besök var så härligt, att jag njöt till fullo! Sune också=) Jag har inte sett honom så glad på över en vecka. Gott att se att han äntligen har frisknat till. Jag mår också mycket bättre, lite snor i snoken kvar bara och lite återhämtning.

Dagen:

Frukost: En tallrik havregrynsgröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Pastaskruvar med köttfärsås

Mellanmål: En vaniljsemla+ en kopp grönt te

Kvällsmat: 2,5 knäckebröd med räkost+ ett glas c-vitamin och några bitar mörk choklad 70%

Har jag inte ätit mer idag?? Tydligen inte...

Har jag tränat något då?? Tydligen inte...

Bästaste vän!

Jag och Sune hade pillat i oss lite lunch och just krupit ned under 3 filtar och ett täcke, för att sova, när det ringde på dörren...Min bästaste älskade vän Lotta stod utanför=) Hon hade vägarna förbi och ville ge mig en chokladkaka i present. Det är 70% så den tänker jag vräka i mig utan att få en gnutta med dåligt samvete. 
Sune hann med att somna den lilla stunden det tog för mig att gå och öppna dörren, så nu sitter jag faktiskt här helt själv i soffan. Tro det eller ej men det är en otroligt skön tystnad som just infunnit sig i stugan. Hade jag varit vigare och mer insatt i yoga, så hade jag banne mej rivit av ett pass här på mattan i vardagsrummet. Istället får det bli lite internetsurfing och bara känslan av att få vara... Min mamma skall till läkarmottagningen vid 14-tiden och sen kommer hon förbi en sväng och hälsar på. Jag ska nog få denna dagen att gå också!

Hopp om livet

Nu har det vaknats till och ätits frukost här. Behövs bara en ordentlig dusch också. Sune verkar må ganska bra tycker jag och jag tror att jag äntligen är feberfri( eller hoppas iaf) Det blir en lugn, ska försöka tvätta lite kläder och kanske byta sängkläder...
Återkommer senare

Big brother

God kväll.
Nu har jag fått i mig lite kvällsmat och har en "egentid" fast på jour. Sune ligger i sängen och sussar. Jag har typ 38 i feber, men tycker nog att det ändå börjar gå åt rätt håll...Halsontet är nästan borta och vad jag kan minnas så har jag inte snytit mig en enda gång.
Idag har det varit cykeltävling på Cypern och min Emil kom 2:a. Så himla stolt över honom!

What tha??? Nu börjar big brother på tv:n!!!!!! Måste kika=) Sjukt program men gillar ändå. Tycker människor är väldigt intressanta. Funderat på att själv söka, men efter 5 dagar i mitt eget hus med mina egna grejer, så inser jag att bo i ett hus med okänt folk och bara en rastgård, skulle ta dö på mig.

Dagen:

Frukos: Som vanligt

Lunch: Potatis och hjortgryta

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och en halv avocado+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Ett paket nudlar och en vitlöksbaguette

Träning: ...Ingen alls idag faktiskt...

Psykbryt

Nu är jag jävligt trött på att vara sjuk och behöva sitta i detta lilla jävla hus. Ursäkta språket, men nu får det fanimej vara nog. Vaknade i morse och kände mig inte 100, visade sig att jag fortfarande har feber. Nästan 38 grader. Ute skiner solen och det är bara alldeles underbart. Jag orkar inte med detta mer. Vanligtvis pallar jag att vara hemma i cirka 2 dagar och nu har det snart gått 5!
Ska ta och rulla ned alla mina rullgardiner nu, så jag slipper se ut. Har banne mej en i vartenda fönster=)

Fin dag till er andra

Ha,ha!!

Har melodifestivalen på tv:n lite i bakgrunden. Richard intervjuade just Shirley och hennes 2 medsångerskor. Han sa att de tydligen kallas för Milfbaletten. Han undrade innebörden av detta ord och slog upp det. Denna förklaring fick han: Mogna, Intelligenta, Läckra, Fruntimmer. Ha,ha,ha! Så underbart bra. Nu vet jag hur jag ska förklara ordet milf för min far eller folk i hans ålder nästa gång. Det låter ju faktiskt lite finare än Mother I`d Like(to) Fuck=)

Bakslag

Ja hej och hå. Hur dum får man vara? Jag hoppades så innerligt på att vi började tillfriskna, så jag grejade väl kanske på lite för mycket här idag. Efter att jag och Nunisen vaknat efter vår eftermiddagsvila på cirka 2 timmar, så frös jag trots 3 filtar och ett täcke. Skitans också. Skönt är dock att Sune har varit feberfri i 2 dagar nu och att jag lyckats hämta ut medicinen till honom idag. Fick ju som sagt bara med själva inhalationstuben med munstycket igår, men inte själva innehållet.

Min snälla pappa kom hem till oss passade Sune den timmen som det tog för mig att köra till Alingsås, kila in på apoteket och köra hem igen. Tro inte att det gick smärtfritt till för mig. I bilen in funderade jag på vad jag skulle göra och hur jag skulle reagera om det skulle krångla och jag inte skulle få ut någon medicin.
Första alternativet var antagligen att jag skulle bryta ihop och lämna en stor snorpöl på deras kassadisk. Eller så kanske jag skulle vara arg, hotfull och gapig. Då skulle polisen komma och hämta mig och det skulle ju inte bli bra. Jag tänkte att shit vad barnslig jag är som ALLTID ska ta ut saker i förskott. Efter en stund fick jag kopplat bort de negativa tankarna och fokuserade endast på vägen istället.

Väl framme på apoteket hjälper en apoteksman mig och jag ber att få ta ut Sunes medicin. Då talar han om för mig att det inte finns någon sådan att hämta, utan att det bara finns en jävla salva på receptet!!!! Jag känner hur himla upprörd jag blir och tårarna börjar rinna, eller mer korrekt är att dom sprutade som värsta vattenspridaren. Då apoteksmannen ser detta blir han nog lite paff och ber då sin kvinnliga kollega att komma och hjälpa till. Jag förklarar att det antagligen inte står med eftersom jag försökte hämta ut medicinen i Sollebrunn igår och att hon på apoteket där troligen lyckats få bort den från listan, men inte fått in den igen eftersom hela datasystemet krånglade. Det löste sig i alla fall till slut och nu har Sune fått den medicin som han skulle ha. Tack och lov.

Dagen annars: Frukost som vanligt

Mellanmål: 2 riskakor med philadelphiaost

Lunch: Hjortgryta och kokt potatis

Mellanmål: 2 knäckebröd och en riskaka med räkost+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Tomatsoppa, 2 knäckebröd med keso och en halv avocado

Fortsatt trevlig kväll!

Träning: Pulshöjare på apoteket. Snudd på maxtest faktiskt.

I can see the light!

Äntligen ser jag faktiskt ljuset i tunneln. Det lyser sådär vackert guldvitt och det kommer allt närmare=)
Sune sover på sängen och jag har lyckats med att diska, duscha, plocka i ordning och nu väntar en hjortgryta på spisen. Pappa min kommer alldeles strax, eller snarare nu! Lovat att bjuda honom på mat idag. Så himla härligt att känna sig piggare igen. Nu är nog allt som det ska snart=)

Ännu en morgon

Sune vaknar 07.00 och är piggare än vanligt, vilket gör mig otroligt glad. Han showar runt lite i sängen, fnissar och pussas. Själv känner jag mig som slemmonstret själv. Brukar ha en tendens att slippa snuva när jag är förkyld, men tydligen inte denna gång...Jag mår faktiskt också lite bättre, ska försöka plocka i ordning lite här. Inte diskat på några dagar och det ligger saker överallt.
Jättefint väder ute, men bäst att vi håller oss i värmen.
Fin dag!

Jisses

Ursäkta dålig uppdatering, men idag har det varit fullt upp. Jag och Sune var hos läkaren på förmiddagen för att tittat till hans öra, som visade sig vara svullet när vi var där häromdagen. Det var oförändrat, så förhoppningsvis slipper han öroninflammation.
Läkaren gjorde också en vanlig rutinkontroll och lyssnade bland annat på hans lungor och det visade sig inte vara helt bra. Han har tydligen åkt på förkylningsastma=( Det verkar vara ett ganska vanligt fenomen, men självklart blir man lite orolig.
Efter läkarbesöket gick vi till apoteket för att hämta ut medicinen inklusive en liten mask som han ska inhalera i, men då var den slut. De kunde skicka efter den, men så skulle den inte komma förrän nästa vecka och då ska vi ju tillbaka till läkaren för att kolla om han blivit bättre. Jag blev informerad om att jag kunde åka och handla masken i Alingsås. Pust.....Jag tänkte att jag i alla fall kunde köpa medicinen, alvedon och body lotion, men då jag skulle betala la deras datasystem ned....Inga kommentarer.

Jag och Sune åkte hem till mamma(som för övrigt också är asförkyld) Där fick jag storbryt och grinade en stund och stackars älskade Emil lyckades självklart ringa just då. Inte meningen att han ska behöva höra att jag mår skit, när han ändå inget kan göra. 
Jag slängde i mig lite mat och for in till Alingsås. Sune fick stanna hos mamma en stund.
Jag köpte det jag skulle ha och for hem, hämtade Nunisen, åkte hem och vi båda somnade vid 15 och vaknade 18.30!
Då bet jag ihop och skulle ta tag i inhalatorapparaten. (hatar att läsa bruksanvisningar) Får huvudvärk av att bara hålla den i min hand) DÅ SER JAG ATT DET ÄR JU BARA APPARATEN SOM JAG HAR KÖPT!!!!! JAG HAR TOTALT MISSAT ATT KÖPA TILL PULVRET!!! JÄVLA HELVETES SKIIIIIIIIT!!! Ringer till mamma och storgrinar i telefonen. Hur osmidig får man vara? Hur kunde jag missa? Kände mig som världens sämsta mamma=( Får helt enkelt göra ett nytt försök och åka in till Alingsås imorgon igen. Pust.

Dagen:

Frukost: Som vanligt

Mellanmål: 2 riskakor med honung

Lunch: Klarmat från frysdisken. Nån potatis med bönor och en pannbiff

Kvällsmat: Tomatsoppa och en vitlöksbaguette

Nu. 2 clementiner

Träning: Räknas intervallgrin 3 gånger 3 minuter?

Biter ihop ännu en gång och lyckas på en bättre dag imorogn=)

Kan det bli värre?

Ja, det kan det tydligen bli. Jag känner mig ännu hängigare idag=( Fast Sune verkar i alla fall vara på bättringsvägen och det är skönt. Ja...har tyvärr inget mer att skriva än att vi snorar på kapp.

Dagen

Hade gärna lagt in ett kort på hängiga mig och snoriga Sune, men jag hittar inte sladden. Lika bra det kanske...
Sune somnade alldeles just och jag sitter med raggsockor, filt och tjock tröja med luvan neddragen över huvudet.
Tror att jag har feber...Tänker nog skita i att ta tempen, för har jag det så kommer jag tycka så sjukt synd om mig själv. Det gör jag iofs. redan nu, ha,ha!

Ingen vidare matlust idag, då det känns som jag käkar rakblad varje gång som jag sväljer.

Frukost: Som vanligt (fast utan spya)

Mellanmål: En barnyoughurt

Lunch: majs och haricot verts med en klick smör och salt. Skulle ha tonfisk till, men det smakade skit.+kactus lime lättdryck.

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso+ en kopp grönt te

Mellanmål: 2 barnyoughurt

Kvällsmat: 2 knäckebröd med makrill i tomatsås och lättmajonäs+ ett glas kactuslime lättdryck.

Hoppas på att vi mår bättre här imorogn. Vi kommer i alla fall att få lite luft då Sune ska till läkaren och kolla sitt högra öra. Vi var där häromdagen och då var det lite rött därinne...Ska kila in på Ica också, toapappret är snart slut, efter att torka snor hela dagarna.

Träning: ööööö, låt mig tänka....Öööö, näe=(


Funderingar

HATAR att vara sjuk. Å ogillar att Emil inte kan vara hemma med oss. Varför kunde han inte vara en arbetslös lat karl istället, som sitter i soffan hela dagarna, sappandes framför tv:n, med handen innanför brallan? Då hade jag ialla fall vetat var han var någonstans och vad han gjorde. Nä skämt åsido, hans jobb är väl jätteperfekt...

Kort inlägg

Sune mår nog lite bättre idag, men fortfarande gnällig. Själv mår jag lite sämre, halsen gör rejält ont.

Skärpning

Lägger till ett paket nudlar och ett glas med c-vitamin på matlistan.
Undrar lite saker...
Har du svårt att erbjuda någon hjälp om du ser att det behövs? Tex: Hjälpa någon med barnvagnen upp på en buss eller en gammal tant med hennes tunga matkassar?? Jag kan inte förstå dem som faktiskt tittar på utan att sträcka ut en hand. Vad tror de? Att alla människor har rabies och om man erbjuder hjälp så blir man biten och dör?!

Igår hjälpte jag en dam på icas isiga parkering och även att packa in hennes matvaror i bilen efter att hon handlat färdigt. Hon blev så himla glad att hon nästan grät och hoppades på att jag skulle få en belöning. Vadå belöning?? Jag är ju bara en sån medmänniska som jag vill vara. Jag vill inte åldras och inse att folk bara glor på mig när jag behöver hjälp och bara fortsätter att gå förbi. Skärpning på er Svenska folket! 

Förut så tittade jag lite på sveriges mästerkock och det är ganska många som lagar mat. Idag tillagade dom fiskgratäng. Jag undrar vad som händer med den sen? Varför kan inte de som smakar av lägga upp maten på ett litet fat istället för at slafsa runt i hela maträtten? Då skulle man kunna ta vara på den maten som blir över(Och som självklart smakade bra) å frysa in den och sälja sådär sjukt billigt i affären för typ 7 spänn. Tycker det är fruktansvärt att göra massa mat och bara slänga den, om det nu är vad dom gör...

Nä nu är det strax läggdags. Tack för en trevlig pratstund, bästa Ulrika!
Saknar å Älskar dig Emil. Det liksom hettar till, fast tror nog att jag har lite feber...

Nutrilett

Sitter och häller i mig en nutrilettshaker. Nä, jag bantar inte, å jag tycker inte dom är speciellt goda heller. Tror faktiskt att jag är allergisk mot dem...Svullnar liksom i halsen.
Idag har jag inte gjort någonting annat än att ta hand om stackars lilla Nunisen. Han somnade just, får se hur länge han sover. Vi har kört sovintervaller idag. Efter frukosten lyckades vi få till 2 timmar och även i eftermiddags.

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk( Spydde upp den efter typ 20 minuter)

Mellanmål: En riskaka med honung

Lunch: En omelett på 2 ägg med soltorkade tomater och majs till

Mellanmål: 2 Knäckemackor med keso+ en kopp grönt te

Nu: En nutrilettshaker med chokladsmak. Inget vidare trevlig faktiskt. Fattar inte hur folk kan leva på dessa.

Träning: Bära runt på Nunisen

Hoppas på en ok natt och att han piggnar till tills imorgon.

Ofrivillig bulimi

Morgonen började med att jag vaknade hängig och med värsta halsontet. Till råga på allt så skulle ju Emil åka till Cypern idag med. Jag grinade en stund och sen fick jag en spyatack, det var massa slem som kom upp. Lika bra det. Efter frukosten pussa vi Emil hejdå och min pappa körde honom till flyget. Jag satt med Sune i knät och tyckte synd om mig själv, när han tokspyr rakt ut!!!!! Stackars liten. Hela Nunis inklusive mitt knä fylldes med minst en liter spya=(
Jag bar in honom i badrummet och satte honom på golvet i duschen för att börja klä av honom. Men då får jag den äckliga lukten i min näsa och jag kastar mig över toastolen och spyr så in i!!!! Fy farao. Det var frukosten det. Nog skulle jag börja det "strikta" livet idag igen, men jag menade inte att jag skulle spy upp maten för det...Nu är vi i alla fall nyduschade och fräscha!

Skål!

Dagen idag:
Det är för övrigt den sämsta dagen på länge om man kollar matmässigt.

Frukost: Som vanligt

Mellanmål: En banan

Innan lunch: 100 gram frukt och mandelchoklad

Lunch: Spagetthi ochh kättfärssås

Mellanmål: En påse lantchips med gräddfilsmak

Mellanmål: En kopp grönt te+ fler chokladbitar

Kvällsmat: Spagetthi och köttfärssås

Träning: None

Nu tänkte jag ta mig en liten sup i form av jägermeister, men då hade vi fasen ingen sådan! Men Emil agerade bartender i köket så nu blir det en jävla stark drink i form av Jeltzinvodka och koncentrerad flädersaft, 50/50, puuuuh. Jag sa till att han inte fick göra den för god, för då kanske jag får mersmak=) Men fan vad stark å vidrig den är!

Ska försöka skrämma bort mina beselusker. Orkar och vill inte bli sjuk. Har lite ont i kroppen och svullen i svaljet. Äckligt värre.

                           Skål


                       Å fytti sjutton!

Skit!!!!!!!!!!

Gjorde nyss ett inlägg och det förvann=( Skit!!!!!!!! Hatar datorer. Sune är i alla fall fortfarande sjuk. Vi har varit hos läkarenmed honom och han har en svullnad i höger öra. Vi ska tillbaka dit på fredag och kolla så det inte är öroninflammation på gång. Själv kunde jag också mått bättre. Känner mig hängig, trött och tjock i halsen. Emil åker till Cypern imorogn och blir borta ett bra tag=( Jag är inte alls motiverad till att bli hemma mamma på heltid=( Blääääää. Ingen träning idag, utan en vilo-och ätardag istället. Imorgon blir det nya tag, nu gäller det att bita ihop! Det är endast 13 dagar kvar tills jag ska pringa milen. Och efter den är det bara 1 månad kvar tills jag skall kommam i mina jeans igen. Oh shit, vad har jag lovat egentligen????!!!!

Lilla söta Nunisen

Plutten min är inte kry. Han hade drygt 40 graders feber nu ikväll=( Inget kul alls. Man känner sig så oerhört hjälplös, men det enda man kan göra är väl bara att finnas till hands. Jag hade ju bokat upp mig på body pump nu ikväll och det var riktigt motigt att åka dit.
Mamma hade iofs. redan pallrat sig hit för att ta hand om Sune och vi tog inte febern förrän hon var här. Jag erbjöd mig att hoppa träningen då jag såg vad termometern visade, men som hon sa, vad kan jag göra åt att han är sjuk? Det kändes riktigt pissigt hela vägen till gymmet och en stund inpå passet, men sedan var det ändå gott att fått svettas lite. Jag hade mobilen med mig in i salen och den låg framför mig hela tiden, så att mamma kunde ringa mig om det skulle vara något. Det tar för övrigt 5 minuter hem med bilen...Antar att jag fortfarande har dåligt samvete...Ja,ja, nu mår han i alla fall bättre och somnade nyss i vår säng. Lilla lilla snutten min. Emil kommer vilken minut som helst. Fytti sjutton vad jag saknar honom!

Dagen:

Frukost: Som vanligt

Mellanmål: En banan

Lunch: Spagetti, lax och grönsakswook+ 2 underbart goda våfflor med grädde och sylt till efterrätt.
Tack för dem!

Mellanmål: 2 Knäckebröd med messmör+ en kopp grönt te

Efter träning: En gainomax

Dagens aktivitet:
Förmiddagen: Ett varv runt byn med Sune i vagnen och Johanna samt Love som sällskap cirka 40 minuter.
Kvällen: Body pump 1 timma.

Imorgon skulle det vara nice att springa en sväng. Sune har i alla fall totalt utegångsförbud. Nu får han allt ta å friskna till snart.

Våffelmys

Klockan 09.15 mötte jag och Sune upp Johanna och Love ute vid vägen. Vi gick ett varv runt byn tillsammans och sedan traskade vi vidare hem till oss. Jag bjöd på laxwook och Hanna som också bor i princip granne, kikade in med smet och våffeljärn i högsta hugg! Vi åt lunchen tillsammans och sedan njöt vi av underbart goda våfflor med grädde och sylt. Jag vet ej när jag var så här sjukt mätt senast. Magen liksom krampar och jag mår näst intill illa...Strunt samma, det var en himla mysig stund och gott som sagt=)

          Hanna och Nunisen äter våffla


Ikväll väntar ett body pump pass. Det ser jag fram emot big time!

Gnälligaste morgonen ever

Ursäkta, men jag blir totalt tokig av att inte kunna äta frukost utan att ha en son som gnäller över allting. Han ger uttryck för att vara hungrig, men vill ha absolut INGENTING. Pust. Nu ska jag palta på oss kläder och ta en promenad med Johanna och Love. Hoppas att han blir gladare av lite frisk luft och sol. Eller hoppas snarare att han somnar en stund och vaknar upp gladare än vad han är nu.

Istället för ringen

Min mamma och pappa är här. Jag blir så jädra sällskapssjuk när Emil åker bort. Måste ha folk omkring mig. Vi har ätit fryspizza till kvällsmat. Skitgott!!
På Onsdag åker Emil till Cypern och då ska jag ha " träningsläger" här hemma. Då tänker jag bli tokseriös igen, för nu har det allt varit lite för slappt.

                   Underbart gott!


Och för er som undrar hur min "förlovningstatuering " ser ut.
                                   Här kommer den!


Finns säkert folk som tycker vi är knäppa som tatuerade in namnen, men det skiter jag faktiskt i=) Jag är sketanöjd och det är huvudsaken!! Kom iofs. på i morse att det kanske är lite svårare att få jobb. Vissa gillar ju inte tatueringar och denna är inte så lätt att skymma om jag inte gör en Michael Jackson och börjar bära handske, ha,ha. Nä vet ni vad, vill dom inte ha mig, så är det dem det är synd om. Ha,ha!

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med honung och mellanmölk ( Sune åt upp russinen i morse.)

Mellanmål: 2 riskakor med philadelphiaost

Lunch: ungsbakas lax, pasta penne och bönor

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso + en kopp grönt te

Kvällsmat: köpepizza 3 slicar pizza

Rörelse: 2 varv runt byn med Sune i vagnen cirka 80 minuter




mellanmål

Nu har vi sovit lite middag, eller Sune sover fortfarande. Jag ska väcka honom om en liten stund. Nu ett snabbt inlägg och sedan lite mellanmål. Snart ryker plåstret runt tatueringen också =) Jag lägger in lite kort på handen senare ikväll. Känner mig sjukt ensam, Emil åkte till Falun förut. Han ska göra tester där imorgon på Livi. Det är typ konditionstest, syreupptagningstest med mera. Tror jag...
Jag saknar honom mer nu än när han är borta 2 veckor, helt tokigt. Antar att jag ställer in mig mer mentalt på att vara "ensam" när han är borta längre. Jag är ju inte ensam ju, jag har Nunis!

Frukost på sängen

Sune är fortfarande ordentligt förkyld. Han har ingen vidare matlust, så vi stoppar i han det han vill ha. Russin står högst på listan. Jag är nästan orolig att vi en morgon skall vakna upp och hitta ett stort russin i sängen mellan oss, istället för Sune. Äter man morötter så blir man ju gulare, då måste man kunna bli skrynklig av att äta russin, eller??...
                        Sunes vänner snuttefilten Raffe och vovven åt också russin
 

Jag skrev aldrig någon matlista igår. Orkade inte riktigt. Nu tror du säkert att jag åt kass hela dagen, fast jag åt ok.

Gårdagen:

Frukost: Gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: En underbart god pizza( När vi var i Vårgårda och förlovade oss)

Mellanmål: 2 knäckemackor med keos+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Rotmoset och korven som var kvar sedan lunchen dagen innan

Vi sitter och tittar på Erik Segerstedt, mitt liv som Hellner. Sångaren Erik ska träna som längdskidåkaren Marcus Hellner i 7 veckor. Sedan skall han möta en norrman som gör samma sak i Norge, fast han tränar som Petter Northug. Riktigt underhållande program! Själv blir jag sjukt taggad att träna på och göra det jag ska göra=)

Fin dag!

Nyförlovad=)

Japp, då sitter man här i soffan omsvept med filtar och är förlovad. Känns inget vidare värst speciellt, förutom att det småsvider lite under plåstret och att jag är helt slut. (Det var en enda lång nervös dag idag) + Att jag är skitaglad att Emil vill ha mej!!!!!!!
Efter frukosten i morse så säger Emil att jag och han skall åka på ett hemligt äventyr och att min mamma kommer och tar hand om Sune. Jag undrade om han skojade, för det var liksom inte läge för skämt då jag vaknat en aning på fel sida. Men han sa att det var sant och jag började fundera på vad sjutton han hade hittat på. Det första som slog mig var att vi kanske skulle förlova oss. Men varför skulle vi göra det??? Jag började fundera på om vi kanske skulle åka och äta någonstans, typ indiskt i Gbg...

Vi satte oss i bilen och for mot Sollebrunnshållet, i Sollebrunn svängde vi av mot Vårgårda och jag tänkte shit ska vi förlova oss??!!! Väl framme i Vårgårda så gick vi in på tatueringsstudion där det på lördagar tydligen är drop in mellan 11-17. Det var mycket folk där så vi skrev upp oss på väntelistan,3 personer var före.
Det blev en heldag i Vårgårda med bland annat en promenad, pizzaätning, crusisng på varenda gata med bilen och en fika på Mc donalds.(Eller jag fikade inte då jag var sjukt nervös och kissenödig)

                             Before


                               After

Gissa vad??!!

Jag och Emil har förlovat oss!
Och till råga på allt så har vi tatuerat oss OCH JAG ÖVERLEVDE! Inte ens en liten svimningsatack=) Ingen av oss ville ha ring, så vi valde en tattoo istället=)

                Before

                  
                    After


Plåstret skall vara på till imorgon eftermiddag. Så imorgon kväll får ni se resultatet.

Kallt och snorigt

Ja, fytti sjuttsingen vilken kyla det är utanför dörren idag! Termometern visar på -16 grader, brrrrr. Sune verkar vara förkyld, då det gröna snoret framträder under näsan lite för ofta. Tyvärr är det nog inte bara tänderna som spökar. Får se vad vi hittar på idag, antar att jag får hålla lillkillen inomhus...

Fredag kväll

                               Sprang en stund idag

Ja som ni ser så lyckades jag få till lite löpning på bandet. Jag och lillasyster for till gymet och frisksportade lite i eftermiddags.

Dagen annars:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: 2 riskakor med honung

Lunch: Ungsbakad kycklingkorv med rotmos och grönsaker

Innan träning: En banan och 10 godisbitar (Smakade av Emil som varit å köpt snask)

Efter träning: 2 riskakor med philadelphiaost

kvällsmat: Köttbit med wookade färska grönsaker

Fysiska aktiviteten: Förmiddagen: Promenad med Sune i vagnen 2 varv runt byn cirka 80 minuter.
                             Eftermiddagen:Snabb styrketräning av överkroppen+40 minutes löpning på bandet.

Trevlig helg!


Snöoväder och rotmos

Jag och Sune fick oss en promenad. Till en början var vädret helt ok, underlaget var sjukt isigt, men det gick bra när jag hade något att hålla mig i. En dag som denna så gäller bara barnvagn eller rullator om man inte vill åka på arslet. Sune somnade efter en stund och själv bestämde jag mig för att endast gå ett varv idag och sen vara nöjd med det. Men när vi närmade oss vårat hus, så kände jag att det vara lika bra att trotsa vädret en stund till(Då hade det börjat snöa på tvären) så jag traskade på ytterligare ett varv. Nu är jag trött, mätt och nöjd.
Äckliga, äckliga väder! Sune sussar sött i vagnen. Äckligt orättvist


 Blev rotmos med ungsbakad kycklingkorv samt grönsaker till lunch idag

Lillasyster är här och hälsar på och Emil har kommit hem från sitt träningspass. Det känns skönt att han inte är ute i blåsten, då den verkar tillta ordentligt.

Trötta

Morgon.

Jag är trött idag med, eller det är vi väl alla tre...Sune hade feber i natt och svårt att sova. Nu stack Emil just ut för att trampa i typ 5 timmar. Puh, jag blir trött av bara tanken. Gott att det inte snöar ute i alla fall. Ska nog försöka få till en promenad om en stund. Frisk luft har ju ingen dött av.

Glad och pigg igen!

Ja, jädrar vad seg man kan vara och shit vad fort man kan bli pigg och glad igen! Det behövdes bara 1 timmes träning=)  Å hela dagen har jag gått runt som en sliten gammal Zombie.
Stackars Sune hade svårt att komma till ro nu ikväll,men till slut fick Emil honom till att somna i vår säng. Han är varm så antagligen har plutten feber=( Nu sover han i alla fall, jag sitter här med datorn och Emil fick för sig att gå ut och skotta snö...

Dagen:

Frukost: Som vanligt

Lunch: Råris och kycklinggryta

Mellanmål: 2 knäckebröd med en avocado+ en kopp grönt te

Innan träning: 2 riskakor med honung

Efter träning: En gainomax

Kvällsmat: couscous, grönsaker och makrill+ en klick med dressing gjord på lätt creme fraiché och chilisås

Träningen blev 1 timmes spinning idag.

Får se vad jag skall hitta på imorgon. beror lite på hur Sune mår och när Emil kommer hem igen, då han ska ut och trampa några timmar.



Slow motion

Ja man är ingen vidare hemmafru idag...Lyckats slänga ihop lite lunch i form av ris och en äcklig kycklinggryta, om du frågar mig och Sune. Emil åt så glatt och tyckte den var jättegod. Sune är gnällspik nummer ett här, vet faktiskt inte vad som är felet. Han smackar och antyder att han är hungrig, men ingenting passar att äta. Funderade en stund på om han kanske har ont i halsen, eller så är det fler tänder på gång. Eller möjligen både och. Seg dag här, önskar den tar slut snart. Jag har lyckats göra ett nytt spinningpass också, men är inte ett dugg sugen på att visa mig bland folk idag. Hade varit sköt att vara 20 år igen, ensamboende och ingen som behöve en. Då hade jag korkat upp en vinare, satt på Kate Bush på högsta volym och festat för mig själv=) Ha,ha!!! Det har hänt.
Nä fan, jag är tacksam för allt jag har! Flötigt okammat hår, fula myskläder, stökigt i vartenda rum, tvätt som väntar på att få bli vikt, disk på bänken,ovattnade blommor, grinig unge och en karl som sitter i källaren och trampar på träningscykeln som en idiot.
                                  I love life!

Varför????

Jag blir så himla trött på detta väder. Just som vägen var helt ren från is och snö och dessutom torr, då kommer det ny snö!
Jag blir galen!!! Kom just på att jag har rullgardin i vartenda fönster, funderar starkt på att dra ned alla så jag slipper se skitvädret. Stackars Emil ska cykla in till stan nu för att styrketräna och sedan cykla hem. Jag är överlycklig över att jag inte är proffscyklist. Vet ej vad vjag ochg Nunisen ska hitta på...Blir väl å vara värsta hemmafrun, plocka ordning, laga mat och tvätta kläder. Kul värre. Som tur är så har jag i alla fall spinningpass klockan 18 ikväll.
Ha en bra dag! Jag ska göra mitt yttersta.

Dagen

Dagen:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Efter träning: En gainomax

Lunch: Potatis, en pannbiff, löksås och lite sallad

Mellanmål: En banan

Kvällsmat: Emils fläskpannkaka med sallad och lingon till

Dagens aktivitet:

Förmiddagen:
Löpning på bandet 20 minuter följt av body pump 1 timma.
Eftermiddagen: Promenad 1,5 varv runt byn. Cirka 1 timme. Lillasyster var promenadsällskap.

                                 Dagens lunch

Imorgon kväll är det spinningpass på schemat och jag håller i det. Började göra ett nytt pass nu i eftermiddag, men hann inte klart så får fortsätta imorgon. Blir nog tidig läggning här idag...Jag och Emil sitter eller snarare halvligger i soffan och tittar på efterlyst.

Nytt försök

Nu har jag och Sune sovit middag tillsammans, 2 härliga timmar fick vi ihop. Jag tycker det är ännu skönare att sova middag än att sova på natten faktiskt.
Förut var jag som sagt och tränade. Jag kände mig inte alls särskilt motiverad i morse när jag vaknade. För det första hade jag ställt klockan på 07.15 och när jag skulle gå upp, då ville Sune sova mer. Å hur ofta händer det att han villl sova på morgonen?! För det andra så har jag fortfarande ganska ont i nacken och det strålar liksom ut i skulderbladet.
Men va fasen! Jag fick i alla fall mösat mig ur sängen, stoppat i mig lite gröt och åkt till gymmet. Tanken var att springa 20 minuter(bara för att känna hur foten kändes) och sedan vara med på body pump.

När jag kom till gymmet så var det näst intill helt öde, förutom en kvinna och gissa vad hon gjorde?! Jag kände hur frustrerad jag blev, det liksom bubblade inom mig, men jag fick tagit mig samman och klev upp på cross trainern i stället med ett leende på läpparna( då hon sprang bredvid)
Jag hade ändå turen att komma då hon nästan sprungit klart, så jag hann gott och med mina 20 minuter på löpbandet, å sjutton vad det gick bra att springa! Trodde aldrig jag skulle säga att jag tycker det är skoj att springa, men idag var det faktiskt det=)

Skiiiiit

Nu har jag skrivit 2 st inlägg och dom har bara försvunnit.Skiiiiit. Orkar inte skriva igen! Har iaf varit på body pump och sprungit 20 min. skriver mer sen. är arg på datorn just nu. Skit,skit.

Underbar kväll

Ja, det har varit en minst sagt mysig och trevlig kväll på alla sätt och vis. Alla mammorna från föräldragruppen kunde komma hem till Hanna och då var vi 7 stycken tjejer/flickor/milfar/kvinns.. Vi fick en kanongod pastasallad med tre olika dressingar till och som pricken över i:et fick vi cheesecake till kaffet.(Fast jag dricker ju te då.) Jag har "syndat" ordentligt ikväll eller låter väl bättre om jag skriver att jag njutit av livet i fulla drag=)
Det blev 2 glas rödvin och 2 kakbitar, mmmmm så gott.
Imorgon bitti ska jag åka på body pump och tanken är att försöka springa en stund på löpbandet. Får se vad jag kan åstakomma. När jag gick ur bilen så skulle vilken människa som helst tro att jag var redlöst full, då jag gick som jag skitit på mig. Träningsvärken från gårdagens hårda body pump pass börjar att ta ut sin rätt i både skinkor och innanlår. Aaaaaajjjj!
Här är ett fjortiskort på mig. Fick lära mig att man skulle hålla handen framför också med typ fingrarna som peacemärket, fast det sket jag i.

Tycker dock att jag fått till huvudlutet och pussmunnen i alla fall. Milf to the people! Ha,ha,ha!

Dagen annars:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellnmjölk

Mellanmål: 2 riskakor med honung

Lunch: Potatis, bacon och löksås

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och grillkrydda

Kvällsmat: Pastasallad, en liten baguette med ost+ cheescake och en kopp te Och 2 glas rött

Aktivitet: Promenad med Sune i vagnen drygt 1,30 timme.

Nu är dett läggdags!
Ett sista kort bara, där jag njuuuuuuter av en härlig efterrätt!

Fågelsång och morrhår

Vi fick mösat oss ut på en långpromenad i solskenet och nu känns det skönt att vi gjorde det. Vi lyssnade på fåglarna, tittade på vattnet som forsade i bäcken och sa hej till min mammas två katter. Sune älskar djur=)
          Här är Jag, Sune och Tusse

Nu ska jag hiva ihop lite mat. Sketasugen på potatis, fläsk och löksås! Sedan dammsuga, för Emil och nunis får främmat ikväll av Erik och Ville, som för övrigt är Hannas familj, som vi ska hem till och ha tjejmys hos ikväll.
Hörs!


Sol,sol,sol!

Härlig morgon utanför fönstret. Solen skiner och himmelen är underbart blå. Jag kunde väl känt mig lite bättre, men va sjutton, det kunde vart värre! Jag har sovit ganska dåligt i natt eftersom dumma nackspärren blev ondare igår kväll. Fick gå upp och ta mig en ibumetin vid 01 och sen kunde jag sova lite bättre. Men nacken ska inte stoppa mig! Tror på något vis att om jag rör på mig så blir den bättre. Vill gärna springa en sväng idag, vet bara inte riktigt hur jag ska planera dagen...Klockan 17.00 ska jag och de andra mammorna ses, äta mat ihop och mysa. Ser verkligen fram emot detta=) Och nu stack Emil ut på en träningsrunda, han beräknas vara hemma runt 14-tiden. Hm.....får fundera en stund på vad jag och Nunisen ska hitta på.

Stenhårt pass!

Kvällens body pump pass var inte att leka med. Träningssalen var full med folk och Karin körde stenhårt med oss. Jag fick i princip maxpuls av varenda övning och då snackar vi styrketräning! Jag kände inte av den onda nacken överhuvudtaget, hade liksom inte tid till det.  Fast nu känns den kan jag lova=) Idag kunde jag även göra utfallen fullt ut, så foten är definitivt mycket bättre och det gläder mig.
Sitter och väntar på min kära Emil som är på väg hem från ett top secret möte i Köpenhamn. Det skulle snackas shimanoprylar och komponenter för år 2012.

Dagen:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Emils tomatsoppa med couscous och en burk med pizzasallad

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och en halv avocado. OCH en bit choklad 65%+ en kopp cappuchino 

Innan träning: 2 riskakor med messmör

Efter träning: En gainomax med blåbärssmak

Kvällsmat: 3 knäckebröd med 2 kokta ägg, kaviar och en halv avocado

Dagens aktivitet:

Förmiddagen:
Långpromenad med min pappa och Sune i vagnen drygt 1,30 timme.

Kvällen: Body pump 1 timme.

   Här kommer ett litet kort på Sune och hans vän Hilda

Strax träning

Min mamma är här och ska vara barnvakt medan jag åker på träning. Det är body pump klockan 18.45. Jag har fortfarande ont i nacken, men tror att det går att bita ihop ändå... Det återstår att se.
Vi har sovit lite middag och innan dess var Kristina med lilla Hilda här och hälsade på.
I förmiddags tog vi en långpromaned med pappa. Vi var ute i drygt 1,5 timme. Jag ville inte gå hem, för det var så himla gott väder.
                           Nypromenerade och glada

Nu ska jag packa väskan och byta om. Hörs senare!

Ursäkta språket

Men hur i helvete lyckas man?!! Vi har sovit den bästa natten på länge. Sune vaknade och fick mat vid 04-tiden,samt fick komma in till vår säng och sova. Klockan 04.30 gick Emil upp, för han skulle en sväng till Köpenhamn på viktigt möte idag. Jag och Nunisen låg kvar och sov till 08.45!! Han har bara ätit en gång i natt och det är jag jätteglad över.
När jag sa god morgon förut och skulle ge honom en morgonpuss så lyckas jag vida till nacken så in i!!! Jättestel och ont nu på hela högra sidan=( Varför ska detta just hända när jag ska vara själva hela jäkla dagen och gå på body pump ikväll??? Skiiiiiiiit=(

90-års kalas!

Ja, idag fyller min mormor och Sunes gammelmormor 90 år. Hon är en underbar människa som betyder mycket för mig. Hon sitter i rullstol efter att ha brutit lårbenet för några år sedan och inte kunnat lära sig att gå igen, men hon är fullt frisk och klar i huvudet=) Underbart att se!
                  Här är en av tårtorna som vi fick


Man kan hitta ursäkter för allt om man vill, men jag har ingen ursäkt för att jag åt tårta. Jag ville ta en bit efter maten och det tycker jag gott att jag kunde göra. Saker och ting får inte gå till överdrift för då orkar man inte med dem i längden.
Jag har inte hunnit med någonting mer idag än att hjälpa mamma lite med kalaset och efter det stensomnade jag och Sune på sängen. Å nu är det redan kväll...Tokigt vad tiden går. Snart sitter man väl själv där och fyller 90 år.

Dagen:

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: kallskuret kött med sallad och potatisgratäng+ en kopp te och en tårtbit

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och tomat+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Inte ätit än. Emil står och fixar mat.

Aktivitet: Ingen

Känner att jag är inne i en liten svacka just nu... Har inte tappat motivationen till träningen, men tycker emmelanåt att det är för jävla trist att bara äta "bra mat". 
Jag inser att jag nog ligger på gränsen till att kanske äta lite för lite vissa dagar. Antagligen är de det som gör mig less. För samtidigt vet jag ju om att hela jag mår så mycket bättre av att få i mig ordentlig mat. Vill bara lite för mycket ibland och vill att resultaten skall visa sig snabbt. Det är dock viktigt att inte stirra sig blind på vågen, utan att gå på känsla också. Jag vill ju inte bli en tanig, sur och orkeslös tjej. Målet är ju att bli starkare och mer uthållig än innan!
Är samtidigt sur över att foten inte beter sig som den borde. Jag känner mig inte särskilt stressad men blir förbannad då jag är löparsugen.
Ja,ja nog gnällt för idag=) Bara att bryta ihop och komma igen!

                Här är jag från kalaset förresten

Läggdags

Vi kom hem för en liten stund sedan. Har varit i Alingsås ikväll. Jag har tränat en stund på gymmet och sedan åt vi kvällsmat hos våra bästa vänner Lotta och Peter. Tack för en mysig kväll!

Jag är jättetrött, så ska bara skriva klart och sen lägga mej.

Dagen:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Psta penne kött från igår kväll och sallad

Mellanmål: 2 knäckebröd med keso och tomat+ en kopp grönt te

Efter träning: En dahlblads bar

Kvällsmat: En grekisk sallad från pizzerian

Dagens aktiviteter: Förmiddagen 2 varv runt byn cirka 1,20 timmar.
                             Kvällen: 40 minuter styrketräning och ynka 15 minuter crosstrainer. (Hann inte mer)

                          Me in action!


Nunisen lyfte också lite skrot. Här med en ettkilosvikt och sin persoliliga tränare=)


Förresten, undrar en sak....Kan djur bli mörkrädda?

2:a på skalan

Mätta och belåtna efter promenad och lunchätning är jag och Nunisen. Vi fick ihop 2 varv runt byn trots blåsten. Fick höra att den är klassad som en 2:a på stormskalan. Först gick vi ett varv och jag trodde faktiskt inte att vi skulle få till ytterligare ett, då han började att bli lite otålig. Strax innan vi gick förbi vårat hus chansade jag på att lägga honom ned i vagnen och han somnade nästan direkt! Då kunde jag lugnt traska vidare ett varv till. Lite sugen på att styrketräna ikväll, men vi får se vad som händer och hur pigga vi/jag är då=)
           Nysoven Sune


Halv storm

Ja, fy sjutton vad det blåser i träden idag! Jag och Sune klev just ur sängen, medan stackars Emil for iväg ut på cykeln. Långpass för hans del idag. Stackars, stackars. Jag har lovat att stå klar med maten tills han kommer hem vid 14-tiden. Själv tror jag nog att jag avvaktar med löpningen någon dag till då foten fortfarande är lite svullen på utsidan...Vi laddar inför kvällen melodifestival här i stället=) Inte för att jag är jätte engagerad i den, men tycker att det låter lite familjärt och bra. Ha,ha.

Rapportering

Familjen Petterson/Lindgren har inte gjort särskilt många knop idag. Vi har varit totalt körda i väggen båda två, vet inte riktigt vad det kommer sig. I eftermiddag lämnade jag i alla fall grabbarna hemma och åkte med min mamma till Alingsås. Vi gick en snabbis på stan, tog en mysig fika och storhandlade sedan på Willys. Jag unnade mig en biskvi till koppen med te idag. Den var god, men hell to big, så jag lämnade en tredjedel...Nu har vi stoppat lite mat i magen och Sune har ingen vidare lust för att somna, så han har suttit med oss en stund. Nu gör vi dock ett nytt försök, eller snarare Emil, då jag sitter här och skriver.

                     Hela familjen samlad i soffan

Min lugg ser asflötig ut, men den är bara lång och stripig. Måste fixa frissen snart. Sune sitter och smockar i sig russin. Här har han typ 7 stycken i munnen samtidigt. Emil är bara fin och väldigt trött...

Dagen

Frukost: En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Ungsbakad lax från igår tillsammans med ris och vitkålsallad

Mellanmål: 2 riskakor med messmör

Fika: En biskvi+ en kopp grönt te

Kvällsmat: Fläskytterfilé med sallad
                      Kvällens måltid


Dagens fysiska aktivitet:
En promenad runt byn med Emil och Sune. Cirka 40 minuter.

Imorgon hoppas jag att det är lite mer fart på oss. Ska se om jag inte kan provspringa med foten lite...

Bättre förr

Vissa saker tror jag faktiskt var bättre förr i tiden... Jag hade till exempel inte haft några problem med att för tillfället ha ett jordstampat golv istället för en halvljus plastmatta. Förra veckan handlade jag iofs. en sopborste med skyffel, men alla fläckar efter tillplattade russin och smöriga mackor försvinner ju inte av sig själv. Tycker faktiskt att det vore exemplariskt med att jordgolv och ett litet hängbuksvin som kunde städa upp efter familjens 1-åring.
Vi fick gått en promenad runt byn, men blev inte så mycket piggare av det. Både jag och Emil är helt slut idag. Sune däremot är pigg som en mört då han sovit cirka 2 timmar i vagnen. Tänk, det var faktiskt bättre förr. För si sådär 26 år sedan då en annan också kunde somna i vagnen och bara skrika till om man ville ha något i magen...Men det är trots allt fredag! Inte för att jag känner sån vidare skillnad mot de andra veckodagarna. Det gör man inte när man är hemma 7 dagar i veckan. Men tanken på fredagsmys är ju ändå ganska trevligt=) Det fanns nog i alla fall inte förr i tiden. Då jobbade man 7 dagar i veckan och på söndagar gick man till kyrkan och sjöng några psalmer för att sedan gå hem för att dela lite gammalt bröd med hönorna. Jag tänker äta något roligare än gammalt bröd ikväll. Var så säker på det! Kanske att det är bättre nu för tiden i alla fall... 



Aldrig mer

I morse visade vågen på under 60 kilo=) Och som rubriken lyder så tänker jag aldrig mer väga över 60 kilo. Detta får i alla fall vänta tills vi har tänkt att skaffa ett syskon till Sune och det kommer varken hända i morgon eller dagen därpå.
Vi är sega familjen här idag, vet inte riktigt vad vi ska hitta på...Emil borde ut och cykla, men eftersom det kommit ny snö i natt så känner han sig lite off. Å jag borde väl ta mig en promenad, men orkar inte riktigt ta på mig ytterkläder just nu...Väntar nog en stund till och ser vad som sker.
Foten är fortfarande inte vad den borde vara och det stör mig. Jag är ändå inte stressad över att springa milen, mer frustrerad. Tror säkert att jag klarar att springa den nu, skulle bara vara kul om man kunde springa under 2 timmar och inte linka runt som nån halta Lotta. Ha,ha, Lotta ta inte åt dig, för jag syftar faktiskt på hönan i Emil i Lönnerberga.

Fin dag!


Nunisen snosar

Måste bara dela med mig av ett gulligt kort på Sune när han sover.

Lägg märke till att inte bara huvudet ligger på kudden, utan hela barnet=)


Mätt och belåten

När jag kom hem från kvällens spinningpass hade Emil lagat mat. Så nu har vi ätit och slappar framför tv:n.

Dagen:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Mellanmål: En banan

Lunch: Tacobuffé på kaffekoppen i Sollebrunn

Mellanmål: 2 riskakor

Innan träning: 2 knäckemackor med keso och tomat+ en kopp grönt te

Kvällsmat: En ungsbakad laxfilébit med grönkålsallad, majs och hamburgerdressingen från igår

Aktivitet på Förmiddagen: En powerwalk runt byn med Sune i vagnen.Cirka 40 minuter
                 Kvällen: Spinning 60 minuter.

I morgon får vi se vad vi hittar på. Jag skulle behöva springa, men vet inte riktigt om jag vågar då foten fortfarande känns lite knas. Antagligen åker vi in till allegymmet i Alingsås och tränar lite i alla fall...

P-piller

Just när jag skulle klä på Sune för en promenad så kände jag bajslukt. Inne på toan så visade det sig inte vara en vanlig liten bajsning utan snarare en gigantisk lös äckelbajs som hade lyckats sprida sig ända upp på ryggen!!! Skiiiiiiit!! Jag skulle just ropa på Emil som backup, men kom då på att han hade stuckit iväg för att springa. Skiiiiit!! Jag hade både ytterkläder och mössa på mig då jag ställde lillgrabben i duschen för en extrem duschover. Då jag för tillfället har lite lätt pms, svor jag för mig själv och grät lite om vartannat, samtidigt som jag svettades som en gris! Jag var så nära att ge upp och skita i promenaden. Till slut fick vi ändå ordning på grejerna och kunde ta oss en minst sagt uppfriskande promenad i blåsten.

Sune somnade efter en liten stund. Gissa om jag var avundsjuk?


Efter promenaden stressade vi upp till vårdcentralen för att kolla upp hans hosta, då den har hållit på ända sedan innan jul. Allt såg bra ut och vi fick order om att fortsätta med hostmedicinen ett tag till.
Själv skulle jag hämta ut nya p-piller, då mina som jag för övrigt har ätit i 10 år, helt plötsligt har slutat att tillverkas???!!!  Okey...Jag har fått några andra utskrivna som heter yaz. Hoppas inte dessa ger några trista biverkningar. Skillnaden ska tydligen vara att det är 10% mer östrogen i de nya pillrena. Undra om man kanske kan få mer och större muskler av dem då???...=) Orkar ju inte med att gå upp typ 15 kilo och bli psykiskt ostabil.

Skit väder!

Skit trist väder idag. Men det ska trotsas! Bara bajsa först, sen palta på mig och Nunis kläder för en powerwalk. Klockan 11 ska vi vara på vårdcentralen och kolla upp Sunes hosta. Han har hostat i cirka två månader och det verkar inte vilja släppa...

Hamburgare

                Dukat för kvällsmat                                                          
          
Vi har just käkat kvällsmat. Mamma, pappa och lillasyster kom också hit. Jag bjöd på hemmagjorda hamburgare. Så himla gott!
Pappa och Emil har varit inne en sväng i Alingsås för Emil skulle motta ett pris. Han blev tilldelatd Alingsås tidnings plakett, för bästa idrottsprestation 2010. Lite stolt är man allt=)


Dagen:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och mellanmjölk

Lunch: Råris, tonfisk, majs, oliver, kidneybönor och kebabsås

Mellanmål: 2 Knäckebröd keso+ en kopp grönt te

Kvällsmat: En hel hamburgare med bröd+ en halv hamburgare utan bröd

Aktivitet: Mamma-barn promenad drygt 1 timma.
Jag och Sune har även flygit flygplan

Imorgon kväll skall jag hålla spinning pass igen. Ska försöka få till en promenad på förmiddagen också.

2:a februari

God morgon.

Jag har sovit jätteskönt i natt, men känner mig ändå som en överkörd iller. Hade lätt kunnat tänka mig att ligga kvar några timmar till. Foten känns i alla fall lite bättre, hoppas att den fortsätter att göra det resten av dagen med.
Funderade på en sak...Om man har ett stort köttstycke som man vill tina upp och det inte får plats i microugnen. Kan man tina det i solariet då tro??...

Today

Snart läggdags här i stugan. I morgon klockan 10.30 så är det föräldra-barn promenad igen. Samling utanför ica i Sollebrunn om någon vill hänga på. Gratis med frisk luft!

Dagens matintag:

Frukost:
En tallrik gröt med russin och melllanmjölk

Innan träning: En banan

Lunch: Gårdagens pastaskruvar med laxsås och en halv avocado+ en kopp te (Med Lotta)

Mellanmål: 1 knäckemacka med ägg ock kaviar samt gårdagens pizzasallad

Kvällsmat: 2 knäckemackor med keso och en tallrik hemmagjord tomatsoppa toppad med smulad fetaost

                         Kvällsmaten


Dagens aktivitet: 20 minuter crosstrainer, 20 minuter promenix på löpbandet och 30 minuter styrketräning.

Foten känns inget vidare så jag har ett värmeskydd utanpå. Köpte det idag efter träningen. 300 spänn, men det tycker jag absolut att det kan vara värt. Att ha ont eller vara skadad är banne mej det tråkigaste som finns! Å jag som ska springa milen om en månad. Skit, skit, skit.
Stackars fossingen


20/20/30

Kunde inte hålla mig hemma. Visste inte hur jag sku´lle göra först, ligga på soffan eller åka till stan och träna...Ringde min bästa vän om råd och då sa hon bara: -Åk med! Du vet att du ångrar dig annars. Bilen kommer inte ens hitta av gården förrän du känner dig ensam och uttråkad. Det ligger nog något i det...
Eftersom foten känns kass så fick det blir 20 minuter på crosstrainern, 20 minuter walk på löppandet=( och 30 minuter styrketräning. Efteråt la jag mig i solariet. Det är typiskt ett sånt där effektivt solarium som man bara ska ligga i typ 10 minuter. Tänkte ju ta en powernap, men hann ju inte ens slumra till.
             Här är förretsen kort på gymmet och spinningsalen för er som är nyfikna.

         Allegymmet i Alingsås                   

                                                             Och jag i solariet

Blev slagen

Ja... igår när jag låg på golvet och Sune kröp omkring med min mobil som han fått låna. Då smäller det helt plötsligt till! Han lyckades ta mobilen och sikta in ett sjujäkla slag mitt emellan ögonen på mig. Det gjorde så himla ont att jag började storbölá. Idag kan man skymta ett yttepyttelitet blåmärke om man tittar riktigt noga. Men ont gör det i alla fall! 
Jag är en liten stund för mig själv, då Emil är ute på en löprunda med Nunisen i vagnen. Jag fick tyvärr avstå från löpningen idag då jag känner att foten inte riktigt är som den borde vara. För cirka 7 år sedan hade jag en fruktansvärd inflammation i just den foten och det vill jag inte vara med om igen. Då var den jämntjock, blå och gick knappt att böja. Fråga mig inte vad jag hade gort då, för det vet jag fortfarande inte. Har dock en liten aning om att jag möjligtvis kunde ha stukat till foten när jag var på Grand och svirade...

Måste bara säga att idag visar självklart vågen på 60,3 kilo. Varför kunde den inte göra det igår då?! Stör mig.
Det blir ingen ansiktsbehanling idag och inte denna vecka över huvud taget, då hon hade fullt upp. Jag får som sagt skylla mig själv då jag alltid är i senaste laget när det gäller att boka sådana där saker. Om jag vill klippa mig då vill jag att det sker den dagen som jag får infallet och då kan jag sitta och ringa runt till alla frisörer i hela stan.
Funderar på vad jag ska fylla dagen med nu i stället...Emil och Sune ska ta en grabbtripp till Göteborg och blir borta några timmar. Det är otroligt äckligt väder ute, regnar liksom på tvären. Skönast vore kanske att bara inta ryggläge på soffan...

RSS 2.0